Dit brengt BMW’s eerste OTA-update naar iDrive 7

Auteur: , 13 Reacties

Deze nieuwe functies kunnen BMW-rijders gebruiken.

Dit brengt BMW's eerste OTA-update voor de 7 Serie

Zogenaamde ‘over the air‘ updates zijn niets nieuws voor merken als Tesla, die op die manier regelmatig nieuwe functies naar hun auto’s brengen. BMW heeft aan het eind van vorige maand bekendgemaakt dat het zich ook aan OTA-updates zal wagen. Deze maand heeft het merk de eerste nieuwe functies beschikbaar gemaakt voor alle auto’s die iDrive 7 hebben.

In een video die op YouTube is geplaatst door een medewerker van een BMW-dealer is te zien welke nieuwe functies het precies betreft. Voortaan kunnen bestuurders in het iDrive menu de nieuwe opties ‘Caring Car’, ‘Experience Modes’ en ‘Climate Control Rules’ vinden.

Het mag duidelijk zijn dat de functies vooral gericht zijn op het verbeteren van de gebruikservaring. Zoals de naam doet vermoeden is Caring Car in het leven geroepen om de BMW voor de bestuurder te laten zorgen. Althans, tot op zekere hoogte. Automobilisten vinden hier twee opties: Vitalize en Relax. Wanneer Relax is ingeschakeld zal de auto in drie minuten proberen de bestuurder te ontstressen m.b.v. licht, geluid en climate control. Vitalize zal de bestuurder met dezelfde middelen proberen op te peppen.

Onder het kopje Experience Modes vinden we een aantal nieuwe mogelijkheden om de BMW af te stellen. Het merk heeft een reeks presets gemaakt voor o.a. de ambient verlichting in het interieur, de stoelverwarming en de massagefuncties, die klanten met één druk op de knop kunnen inschakelen. Met Climate Control Rules kunnen klanten bepalen hoe functies als stoelventilatie en airconditioning in de auto worden geregeld bij specifieke temperaturen.13 reacties

Jammer genoeg is het design niet OTA te herstellen.
Yo! Een lederen interieur OTA!
-edit: nutteloze bijdrage-
Laat ze zich eerst maar eens concentreren op een nieuw design voor het instrumentencluster, of in ieder geval meer flexibiliteit. Niet afleesbaar en behoorlijk ruimteverspillend zoals het nu is ingericht. En dat zonder de aanpassingsmogelijkheid die bij Audi al jaren gebruikelijk is.

Maar dat zal wel een facelift ding worden…
Goed gejat van Mercedes (alweer)….
@laarhovenn: en die heeft het van Tesla…
Het wachten is op het eerste automerk dat met Electronic Arts in zee gaat zodat we ECHTE updates krijgen.
Opnemen hoe je rijdt en dan uploaden. En dat de volgende die, daar rijdt waar jij hebt gereden hebt, daar betere tijden neerzet!

Met Rockstar (GTA) zullen ze niet zo snel samenwerken denk ik
@msfiorentina: En dan ‘s winters iedere dag een euro betalen voor tien lootboxen, met de hoop dat er eentje bij zit waar een half uurtje stoelverwarming uit komt gerold? Dank je de koekoek.
BMW rijders ontstressen? Kan dat dan?
Ze mogen wel wat alternatieve uitbrengen voor de digitale teller in mijn ogen.
Wat moet ik met een Online Travel Agency in mijn 7?
Prachtig interieur. Blij dat BMW als 1 van de weinige nog fysieke knopjes gebruikt i.p.v. al die touchscreens.
@sollie1984: Helemaal mee eens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).