Dit doet G-Power met de Mercedes-AMG C63

Auteur: , 9 Reacties

Een relatief subtiele power-upgrade voor de dikste C-Klasse.

Al bijna vier jaar is de huidige C-Klasse (W205) onder ons, maar dat zie je er niet aan af. Op een kleine facelift na is de auto nog steeds ongewijzigd op de markt. Ook de brute AMG C63 (S) met de welbekende 4.0 Twinturbo V8 in het vooronder blijft een gave wagen. Het is de kleinste ‘AMG 63’ en het lijkt erop dat het de laatste C-Klasse met een V8 wordt.

Dus moeten we genieten van het feit dat de V8-aangedreven C-Klasse er nog is. G-Power heeft een manier om hem gaaf te maken. De tuner, bekend van onder meer dit soort creaties, geeft de auto een subtiele oppepper. Want visueel gezien is er niet veel onderscheid tussen de G-Power en de reguliere C63. Behalve oranje afdekking onder de motorkap, oranje remklauwen en dikke velgen is hij niet aangepast.

Motorisch gezien natuurlijk wel. Maar ook daar, in het achterhoofd houdende dat G-Power ook creaties met 700 tot 800 pk levert, is de werkwijze subtiel te noemen. Door middel van chiptuning levert de C63 nu 600 pk en 800 Nm koppel. ‘Slechts’ 90 pk meer dan de C63 S en 12 pk minder dan grote broer E-Klasse in 63 S trim (rijtest).

Onder de streep dus een C-Klasse die net even wat beter is in ongeveer alle meetbare zaken. Nu een kleine sedan met een V8 nog kan, moeten we er dan maar het beste van maken, aldus G-Power.9 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Helemaal niks meer aan doen!! Alleen zwarte velgen wisselen voor een uit het AMG assortiment.
@dailydriver: die standaard grijs/zilveren kleur hebben. Mercedes heeft immers voldoende keuze.
@dailydriver: wat dacht je van dat afzichtelijke chroom stripje op de kofferklep zwart maken. De rest van het chroom mag overigens ook best zwart.
@cpp1: gesoon het night pakket nemen. Dan is al uw chroom ‘smoked’. Staat veel beter, zeker op een blauwe :D!
@dailydriver: dus tóch wel wat aan doen… ;-)
Ze deden toch eerst alleen maar BMW? Of heb ik dat ooit ergens verkeerd gelezen?
Weet nou niemand dat je zwart/blauw niet mag combineren.. #modepolitie
Exact dezelfde nummers als een Brabus B40 kit, wat dan ook altijd mijn voorkeur heeft. Laat G-power zich maar bekommeren om BMW’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).