Dit doet Polestar met je Volvo V90 Cross Country

Auteur: , 20 Reacties

Zo op het oog: nie veul.

Dit doet Polestar met je Volvo V90 Cross Country

Onder de noemer Polestar Performance Optimisation pakt de huistuner van het Zweedse merk je Volvo héél lichtjes aan. Een haffeltje extra pk’s, meer koppel in het middengebied, soepelere gangwissels en een mooiere gasrespons. Dus inderdaad: geen felblauwe partysmurfen met zo’n guitig typeplaatje in de grille, want dat is per slot van rekening wel waar we op hoopten.

Kort samengevat: optimisation is in dit verband vooral gericht op het vergroten van het rijplezier en dus niet op bloedstollende prestaties. Ergens ook vrij logisch, want daarvoor koop je geen V90 Cross Country of XC90. De tuning optimalisatie is beschikbaar op de T6, de D5 en de D4. Alleen de T5 komt dus niet in aanmerking voor de verbeteringen van Polestar.

Een rijtest met een échte Polestar check je HIER.20 reacties

Tuning, of ‘fine tuning’, is feitelijk, in woorden, niet veel meer dan (fijn) afstelling en daarmee optimalisatie van het geheel.
@postzegel: Als het een €1000 of €1500 extra zou kosten bovenop een auto van €55.000 lijkt het mij dat absoluut waard. Misschien rijd de auto daardoor net wat lekkerder en soepeler, ik zou het de meerwaarde absoluut waard vinden.
Blijf het jammer vinden dat de machtige 5 cilinder twin turbo diesel verdwijnt. Mijn ouders hebben een gechipte XC60 D5, alleen de geluid en de soeplesse van het blok is al heerlijk.
@dieselkameel: Had volvo een 5 cilinder twin turbo diesel?
@marvin1608: zal wel een twin-scroll turbo zijn
@marvin1608: yes, mijn Plugin Hybride heeft deze onder de kap.
@stefan82: Ik zat ff te google en die plug-ins blijken inderdaad twin turbo te zijn. Nooit geweten.
@stefan82: Nope, das een Twin Engine.
@dick1980: en de motor is weldegelijk twin-turbo. Google is your friend.
@marvin1608: ja. Dat hadden ze. V.a. Modeljaar 10.
@marvin1608: idd een grote en een kleine turbo die samenwerken in hoger en lager toerengebied voor een soepele vermogensopbouw… de v60 polestar (T6) heeft/had een enkele twin scroll turbo..
Voor diegenen die alles al aangeklikt hebben in de optielijst en graag een extra logootje op de auto wensen.
Vergelijkbaar met wat Rica waarschijnlijk over een tijdje aan gaat bieden. Alleen ben je bij je Volvo dealer (hoogst)waarschijnlijk méér geld kwijt…
@cvoo: wat Rica aanbied is veel beter. Dat Is een tuning en haalt meer uit je blok. Wat polestar doet is voor te veel geld een paar waarden veranderen.
En wat kost dat geintje..?
Wat een nietszeggend stukje tekst.
@st220: ik had hier inderdaad wel een prijs en inhoud van de tuning verwacht
Voorbode op de echte Polestar?
Haha, geniale eerste zin
Pfff Polestar niet……Volvo is afgeschreven. Hebben geen leuke 5 of 6 cilinders meer….. toen was het nog leuk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).