Dit gaat de Formule 1 met haar live-evenementen doen

Auteur: , 7 Reacties

Zullen we Max binnenkort de Dam onveilig zien maken?

Dit gaat de F1 met haar live-evenementen doen

Na de Formule 1-demonstratie in Londen, waar ruim 100.000 mensen op af kwamen, proeft de directie het succes. Het smaakt zelfs zó lekker, dat het bestuur van Liberty Media heeft besloten om haar evenementen uit te gaan breiden. In de komende jaren kunnen we dus geregeld gave evenementen verwachten op verschillende locaties op aarde.

Dit vertelt het hoofd van de marketingafdeling in een interview met Auto Motor und Sport. Sean Bratches, die al vaker goede ideeën had, ziet het als noodzakelijk om de sport zo uitgebreid mogelijk te presenteren, zodat er zoveel mogelijk (potentiële) fans bij de sport betrokken worden. Een evenement zoals in Londen werd gehouden kan daar enorm aan bijdragen. Hierom gaat het marketing team zo goed mogelijk werk verrichten, om uit te zoeken hoe ze dit het beste uit kunnen voeren.

Op de korte termijn betekent dit dat we dergelijke evenementen in verwaterde vorm terug zullen gaan zien. Bratches spreekt in eerste instantie over evenementen in steden als Marseille, Berlijn, Milaan, Shanghai en Miami. Op deze manier zullen teams die in de desbetreffende regio populair zijn het publiek wild kunnen maken met een demonstratie. Bratches zelf noemt bijvoorbeeld Renault als kandidaat voor Marseille, maar het meenemen van lokaal talent zou eveneens een goed streven zijn, gezien er nu drie Franse coureurs in de Formule 1 actief zijn. Voor een locatie als Berlijn zou Mercedes mooi opgetrommeld kunnen worden, evenals de coureurs van eigen bodem.

Bractches spreekt daarnaast over de manier waarop we Formule 1 momenteel consumeren, en hoe dit zal veranderen. Liberty Media is hard bezig om haar digitale aanwezigheid te vergroten en zal hierbij verschillende nieuwe zaken introduceren. Zo wil het o.a. zo snel mogelijk een eigen streaming service opzetten en zal het tijdens de races een reeks datametingen presenteren. Hiervan is een deel gratis, terwijl de rest achter een betaalmuur verstopt zal zitten.

Beeld: F1 Live in Londen7 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Leuk, maar ik wil gewoon de races zien, rest kan me niet zo boeien. Een goede stream dienst zie ik wel zitten! Gaarne met ‘t Engelse commentaar van Sky! Vraag me alleen af hoe dat gaat uitpakken, als het al elders (Ziggo) te zien is in een desbetreffend land…
@trustmeiamanengineer: Eens, ik zou graag een zender vanuit de FIA/F1 zelf zien die al hun content aanbiedt als online pakket. Hoeft van mij niet zo nodig bij de kabelaar vandaan te komen. Oh ja, en haal op voorhand vast die stomme geofences weg, dat is wel de grootste lariekoek ooit!

Dus ja graag! :)
@Gulli: precies! Gewoon rechtstreeks van de F1 zelf en niet van die achterlijke nederlandse tv…
Demonstraties in Marseille, Milano en Shanghai; Want ja, de mensen in die buurt krijgen anders nooit F1 te zien….. uhm.
En ik tel maar 2 Franse coureurs; Grosjean is gewoon een Zwitser.
Maar goed, leuk dat ze aandacht besteden aan meer geld verdienen (zo’n demonstratie zal ze uiteindelijke opleveren, niet kosten; maar ondertussen besteden ze geen aandacht aan het grootste probleem van de F1: de auto’s kunnen niet vlak achter elkaar rijden zonder dat ze stuk gaan.
@gregorius: grosjean is een fransman, net zoals nico rosberg een duitser is en max verstappen een nederlander. you snap?
dat is het? ze rijden een klein rondje?
mogen ze ook wel achterwege laten vind ik…
We moeten even afwachten en ervaren hoe en wat eea aan meerwaarde zal bieden voor ieder individueel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).