Dit huisje aan het water heeft een heerlijke garage

Auteur: , 43 Reacties

Lekkel lekkel.

Tijd voor feestgedruis, want we hebben weer een huis. Deze keer doen we het pittoreske Overijssel aan en landen we in Wetering, een dorpje dat in 2006 precies 210 inwoners telde. Nou gebruiken we het pittoreske woord ‘pittoresk’ wel vaker, maar zelden was het toepasselijker dan in dit geval: Wetering ligt namelijk tegen het Nationaal Park De Weerribben.

De casa ligt aan het water en heeft een eigen insteekhaven. Via dat water kan je overigens lekker dobberen naar Giethoorn. Handig, als je wat goed Chinees eten wil scoren. Ook andere idyllische dorpjes en waterlichamen zijn vanuit je achtertuin per boot te bereiken. Op zich hoef je trouwens niet per se de veiligheid van je eigen preceel te verlaten: in je eigen tuin van 3.660 vierkante meter kan je namelijk ook wel een ommetje maken om een frisse neus te halen.

Bovendien is het lichte huis voorzien van een epische schuur, waarin je je autoliefde kan botvieren. De huidige eigenaar doet dat overduidelijk ook, gezien de klassiekers die er in het gebouw staan. We zien een Maserati Sebring, Fiat 128 en een Fiat 2300S (video). Smaakvol heur…

Het beste onderdeel van het huis moet echter nog komen. Vanwege de goodies die je krijgt verwacht je waarschijnlijk een zevencijferig bedrag in Nederland, maar in werkelijkheid bedraagt de vraagprijs slechts 749.000 Euro. Koop Dan!!1!

Bedankt Wout voor de tip!43 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Te ver van de randstad helaas, is leuk om daar te wonen als je een it bedrijf hebt ofzo
@spykerboy: Nederland is groter dan alleen de randstad
@mart144: technisch gezien wel, maar ik heb weinig vrienden, familie en werkgelegenheid buiten de randstad. En met mij velen.
@jochempie: Dat ligt er toch maar net aan waar je vandaan komt? Er wonen miljoenen Nederlanders buiten de Randstad en die hebben daar verder ook vrij weinig te zoeken.
@berlinetta: laat die mensen dan ook eens een baan nemen buiten de randstad ! :) (maar nee, baas moet de reistijd ook nog een vergoeden!)
@gregorius: Toch lullig dat die paar baantjes op het platteland meer geld genereren voor bv nederland dan die vele mensen in de randstad…
@jochempie: Dan ben ik oprecht benieuwd waarom jij buiten de randstad geen werk zou kunnen vinden…
@johnhert: Nou ja, in Eindhoven kan ik aan de bak. Maar liever niet.
@mart144: klopt, maar als ik naar mijzelf kijk, woont niemand die ik echt persoonlijk ken, buiten de randstad, hoe veleidelijk het ook is in die regios te wonen door de lage prijzen voor de huizen, maar nee te ver weg voor mij
@spykerboy: en er is zoveel meer aantrekkelijk naast de beter betaaldbare woningen om buiten de randstad te wonen, te werken en te leven. Minder verkeersdrukte, minder gestreste mensen, meer ruimte, meer natuur, schonere lucht. Ik durf wel te stellen dat de kwaliteit van leven buiten de randstad een stukje hoger ligt. Maar goed, ik begrijp dat je sociale omgeving verlaten niet eenvoudig is.
@mashell: meer ruimte vind ik juist het probleem van de provincie. Alles is daardoor verder weg. Ook zijn er amper voorzieningen in die kleine dorpjes. Zo zie je maar. Zoveel mensen, zoveel wensen.
@jeanwillem: tien minuten naar de AH lopen in de stad, of tien minuten met de auto op het platteland maakt ook niet zoveel uit ;-)
@mashell: tja, ik woon ook heerlijk rustig in de randstad hoor, nergens last van, dat van schonere lucht en mooie natuur boeid mij dan totaal niet, als ik natuur wil zien ga ik wel naar afrika ofzo…
@mashell: een beetje petrolhead leeft juist op van een vleugje benzinewalm, goeie dieseldampen, en muffe gaswalmen! Schone lucht is #overrated!!
@spykerboy: gelukkig zijn er vele met u die vinden dat ze niet buiten de randstad willen. Dit houd de prijzen van huizen nog redelijk aangenaam en de rust ook!
@spykerboy: andersom redeneren kan ook, de randstad ligt te ver van de weerribben ;)
@pier: onmogelijk. De randstad kan niet ver genoeg liggen van een prachtig gebied als de Weerribben.
@spykerboy: De randstad is zó overgewaardeerd. Ik woon lekker relaxed in het Brabantse land, ver weg van de files en hektiek.
@tge1: overgewaardeerd? Ik zie alleen maar plattelandsbewoners heel hard roepen hoe fantastisch het wel niet allemaal is.

De mensen buiten de randstad geven de randstad deze waarden. Mensen uit de randstad zijn helemaal niet bezig met het platteland. Ja om een dagje of weekendje lekker weg te zijn.

Gelukkig bestaat het allebei in Nederland en is er voor ieder wat wils.
@generaalalfa: Randstedeling zeker? ;-) Die worden altijd zo lekker boos als je hun overbevolkte en filerijke walhalla bekritiseerd. :-) Noem mij gerust een Brabantse boer, maar deze boer heeft geen zin in dagelijkse drukte en files.
@tge1: “bekritiseert”
@tge1:
Oh is dat zo? Ik ben zo randstedelingen en kan er niet boos om worden hoor. Beetje kortzichtig om iedereen die in de stad woont over 1 kam te scheren..

Buiten de randstad loopt toch ook niet iedereen op klompen? We hebben elkaar nodig als mensen dat nou eens zouden begrijpen.
@generaalalfa: Ik weet dat ook wel, ik heb ook een goeie maat van me in de randstad wonen. Maar de algemene tendens is dat de randstedelingen alles wat daarbuiten woont maar een stel “houdoe” roepende boeren is. :-) Ik kan er altijd wel om lachen.
@tge1: -vindt- Ik ben slecht met smartphones. :-)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
mooie garage maar dat huis is niet veel, zo’n mooi lap grond en dan zo’n huisje erop
ahhh twente, het mooiste dorp van drente
Wauw! Je zal toch maar voornamelijk vanuit huis werken en je klanten, die je af-en-toe bezoekt, in noord- en oost Nederland hebben. Wat een heerlijke stek heb je daar dan.
@koeberg: Want af en toe meer dan twee uur rijden voor een klant is teveel gevraagd?
@koeberg:
Dat doe ik, maar helaas kom ik een paar tonnetjes tekort.
Ik heb wel een insteekhaven achter mijn huis en een eigen kade. Dat dan weer wel.

Toch eens aan mijn zus appen. Die heeft haar huis voor hetzelfde bedrag te koop staan. Wellicht is dit wat, maar ik denk te ver van een station. Zij werkt wel in de Randstad en gaat met de trein naar het werk.
@sabrerator: 10 min met de auto naar steenwijk *volgensdeadvertentie *iirc
I’m IN !
3600 meter tuin, kan ik eindelijk, na al die Jaren een grote wens van mezelf in vervulling laten gaan en dat kleine rode grasmaaier trekkertje kopen .

https://www.firmaboelema.nl/wp-content/uploads/2013/03/scaleeee.jpg
In deze tijd 5 maanden te koop? Dat lijkt erop, dat de eerste bieders de financiën niet rond konden krijgen.
Zo’n FIAT 2300 coupe is wel heel erg fraai. Samen met de 130 coupe één van de mooiste Italiaanse coupes gebouwd. En laat je niet afleiden door de FIAT batch, dit is was een snelle luxe coupe, verre van een goedkoop gebakje. Vandaag de dag zijn ze dan weer niet eens zo heel duur.

De verkoper van het huis moet alleen wel even de chromen bumper terugplaatsen. En oja, in de garage staan er wat meubels in de weg ;)
Gave garage/woonkamer. Zoiets zou mijn ideale huis zijn maar dan wel anders… ;-)
De vraag is: welke auto’s zijn geschikt om daadwerkelijk in je woonkamer te willen zien?
@BrutaalAapje: alles, als je maar graag genoeg wilt
Prachtige wagens! Had Beatrix ook niet een 2300?
Fiat 2300 en Leolux Wizard. Hier wonen mensen met smaak.
Ligt bij het plaatsje Muggenbeet en die naam heeft het plaatsje niet zonder reden. Weerribben = muggen.
Die Maserati is volgens mij geen Maserati. Lijkt mij meer op een Lancia Flavia Coupé.
@gwboes: volgens mij ook

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).