Dit is de beste auto die je op Marktplaats kunt vinden

Auteur: , 59 Reacties

En ze zijn van plan hem te laten vertrekken naar het buitenland! Waarom kunnen we talent nu nooit in eigen land houden?

Toyota Carina Diesel

Heel florisant ziet deze Toyota Carina E 2.0D er niet uit. Alsof hij al zestien keer de aardbol is rond gereden, zo verweerd is de ooit glanzend rode lak. Hij heeft een goed excuus, want hij is ook zestien keer de aarde rond geweest. Spreekwoordelijk dan, de kilometerteller laat namelijk 639.394 kilometers zien.

Carina Diesel

Vermoedelijk heeft de Toyota al die kilometers afgelegd zonder ook maar een beetje liefde van zijn baasje te krijgen. Baasje inderdaad, want volgens de RDW heeft deze Toyota slechts één eigenaar gehad! ‘Ik rij hem gewoon op’ hoor je nog wel eens stoer op feestjes en vermoedelijk heeft de vorige eigenaar dat ook geroepen. Een gevaarlijke uitspraak met een Toyota met pré-D-4D-diesel (of op benzine…), voor je het weet rijd je bijna 640.000 kilometer nog steeds in een ondertussen vaal geworden Japanner.

Toyota Carina

Ook het interieur oogt niet helemaal fris meer, maar ondanks de vlekken lijkt het interieur nergens écht versleten. Ik ben benieuwd hoe de auto er uit ziet na een bus Commandant, een spuitbus interieurreiniger en een nieuwe mattenset. Als nieuw vermoedelijk. Een concrete vraagprijs heeft de auto niet, terwijl de verkopende partij toch ook de nodige auto’s onder de 1000 euro in zijn voorraad heeft. Dikke kans dus dat je voor een paar honderd euro deze geweldenaar koopt, waarin je vervolgens de rest van je leven kunt blijven rijden. Gezien het woordje ‘export’ in de advertentietitel vermoed ik echter dat deze Toyota nog voor het einde van de maand als taxi in Afrika rond rijdt. Wie houdt hem hier?

Toyota Carina Diesel59 reacties

De eerste en enige eigenaar deed hem waarschijnlijk weg omdat er kosten aan zaten te komen
@RRRobert: Dat is bijna altijd de reden dat een auto verkocht wordt ;-). Als er geen kosten aan zitten te komen kun je net zo goed even doorrijden.
@willeme: tenzij je natuurlijk graag eens wisselt van voertuig.
@willeme: Tenzij je gewoon iets nieuws wil, of ben ik de enige met die kriebelziekte?
@mikkeloentje en @Cadrez: Ja. Wij petrol heads denken daar héél anders over. Maar uit eigen ervaring heb ik geleerd dat het gros van de mensen de auto inruilt wanneer een beurt/reparatie nodig is.
Voor €1000? Wat een grap!
@wildewesten: Wrijf even in je ogen en lees het is nog een keer over.
@rs6issnel: *eens
@wildewesten: Nee, het grappige is dat de waarde van de auto al verwerkt zit in de typenaam: E 2.0…
Nieuwe Gumball auto voor team autoblog😎 Langs JD customs hoeft in iedergeval niet meer.
Met een kleur die je wel vaker ziet: Vergane Glorie Rood.
@thijs_vangrinsven: vaak op Peugeots idd
Ideale auto voor de Junkyardrace. Nee, snel is hij niet. Maar daar gaat het tijdens die race toch niet om.
Bod van 150 doen, hem vervolgens voor 250 naar een écht professionele cleaner brengen en het gaat nog best een paar ton ☺️
@borrelnoot: Een goede polish kan veel, maar ook daar zitten grensen aan.
Ik ben bang dat je met een roller meer eer van je werk kan krijgen als met een poetsmachine….
@ronnys: dit krijg je met een béétje polijstmiddel weer blinkend rood hoor, meestal alleen oppervlakkige oxidatie.
@davelepeef: Ja dat wel.. maar dan.. dat bedoel ik letterlijk.. dan blinkt ie weer.. maar wat dan.. waarom is die nu zo lelijk? Deze lak heeft geen blanke lak. Dus “verkrijt” de kleurstof door weersinvloeden. Dus moet je hem gaan verzegelen met weet ik wat voor producten.. geen idee.. ben geen detailer. Denk dat je zo een ding beter gewoon in de blanke lak kan zetten? Ben je er voor altijd vanaf. Autopoetsers?
@Freewarefreak: blanke lak helpt maar zgnmde uni-lakken worden zelden gedekt met blank.
Als je dit netjes polijst, dan een glazen/polish erover heen en beschermen met een wax, dan duurt het wel weer ff eer ie bleek wordt. Is voordeliger dan spuiten :) Een goede wax houdt het maanden uit, een nieuwe laag is zo gedaan.
Je ziet het goed bij sommige natte plekken bij deze auto, daar komt de kleur weer op.
@borrelnoot: je buurjochie met een pot commandant komt ook een eind voor 25e hoor. Hier gooi je toch geen 250e tegenaan voor een poetsbeurt?
@davelepeef: ik heb meer het idee dat de kleur komt door een overmatig gebruik van een willekeurig polijstmiddel.
@manta1975: je bedoelt praktisch kaal geschuurd? Meh… Zal wel meevallen. Nooit verzorgd lijkt mij.
Voor een of andere student. Prima bakkie waar je niet erg veel naar om hoeft te kijken wat betreft krasjes en deukjes
@mrrallycross: het is een diesel :/ De auto is dus maandelijks wat te duur
Die rode lak van Totota in die tijd… Betrouwbare auto’s, vreselijk slechte lak.
@camber24: Niet echt een Toyota dingetje, hoor. Het is inherent aan het laktype. Rood heeft van alle kleuren een zwak pigment. Daarbij werden de heerlijk giftige en chemische lakken verboden waardoor we lakken kregen op waterbasis. Daarbij is het geen metallic lak, dus je mist een extra paar lagen vernis.

Dus én een zwak pigment én je mist een paar beschermende lagen. Alle auto’s in de jaren 90 die in non-metallic rood werden gespoten hadden hier last van. Bij Alfa Romeo heette het ‘Multi-Rosso’ vanwege de verkleuringen ;-).
Tja, hij doet het vast nog wel even, maar ik vermoed dat je er ook voldoende kosten aan zult hebben.
@dutchdriftking: slechts één keer wat grote punten aanpakken waarschijnlijk. Grote kans dat de aandrijving nog wel 16 rondjes aarde kan.
@lekbak: jawel, maar aan het onderstel en de koets kan voldoende werk zitten wat de aanschafprijs overstijgt.
@dutchdriftking: dat doet er totaal niet toe. De aanschaf is slechts een formaliteit, slechts twee keer tanken. Het gaat om het bedrag wat je kwijt bent voor een betrouwbare en goedkope auto, en als je in de markt bent voor een goedkope ruime diesel is dit een hele goede kandidaat.
Goedkoper had de man waarschijnlijk niet kunnen rijden. Tenzij de auto verrot is, waar ik niet vanuit ga met deze km stand, kan deze nog vele jaren mee.
Heel mooi!
Ik heb jaren geleden heel wat auto’s gepoetst. Genoeg om te weten dat áls het je lukt om deze weer rood te krijgen, het niet lang zal duren. Daarbij heb je grote kans om op de randen door de lak te gaan. Heb het eens bij een Audi 80 gezien, was super rood, maar een paar maanden later zag ik de beste man rijden en was de audi weer dof. Je moet het bijna wekelijks bijhouden als het van zo ver moet komen.
@dwersbongel: maar deed je het met Turtle Wax of met specifieke producten?? Ik heb als kleine Dave ook uren staan boenen met Commandant en Turtle Wax. Met wat ik nu weet/gebruik kom ik véél verder :)
@davelepeef: met echt pro poetsmiddelen. Commandant werkt wel op een basislak, maar dat kun je eigenlijk geen poetsmiddel noemen. Koop een polijstmachine wat producten, lees/kijk je in en kunt een hele mooie glans krijgen. Ik weet de merken niet meer maar bij de brezan verkochten ze het ook. Sonax heeft alles ook wel dacht ik.
@dwersbongel: commandant is zeker geen “poetsmiddel” maar een cleaner/polijstmiddel. Werkt op alles, ik weet alleen niet of er buiten schurende middelen nog andere, ve
@davelepeef: -verzorgende/beschermende middelen in zitten? Daar heb je iig niks aan…
In de advertentie op marktplaats staat: Bumpers in kleur van de carrosserie

Nou sorry hoor, maar dit is toch echt two tone. (zeer weinig aangevinkt op de optielijst destijds)
@Roy1985: Dat zijn stootlijsten.
@jeffreyderuiter: ja die zitten weer op de bumper
@Roy1985: meen je dit nou?
@davelepeef: ja ik heb hier nog een brochure liggen. Leverbaar in two tone roze/rood.
Meneer Louwman, heeft u hier niet een stoffig hoekje voor in uw museum?
Turtle wax kuurtje erover heen en je ziet er niks meer van.
Wrap er op. Beurt er tegen aan. en voor 800 euro ben je klaar om weer 10 jaar te rijden.
Ow jee. Als autopoetser jeuken m’n handen nu enorm! I don’t know where you are, but I will find you and I will polish you!
@archiebald: herkenbaar :) al is het voor mij al weer lang geleden dat ik auto’s poetste.
@archiebald: word! Maar als ie er zo uitziet zit ie ook vast onder de krassen en weet ik wat. Vogelpoep vanuit de oudheid… Die kleur ophalen is een bevredigend werkje, maar voor de rest :/
Dat is inderdaad oprijden. Jammer van de lak.
Nou AB, jullie stellen ons wel voor keuzes… deze of zo’n Dodge Rumble Bee… Hmmmm…
Heerlijk om te zien dat er gewoon mee gereden is! Al is de kleur jammer heb zelf ook een rode auto uit 1999 en die glimt nog steeds en word nou niet vaak gewassen! Wat mij wel op valt is dat ook auto’s uit 2009 al gewoon dof! Maar die kilometersstand is echt geweldig!!
zou eigenlijk best leuk zijn als ‘autoblog’ hier een projectje van zou maken. en deze wagen inderdaad weer zou opfrissen en rijden.
Mijn schoonouders hebben ook een Carina.
Op dit moment staat er 423599 op de teller. Nooit grote problemen gehad en rijd nog super!

T is dat ik de wegenbelasting te hoog vind (arme student) anders had ik er ook een gekocht.
@ferdie: doe van mn schoonouders is wel een benzine trouwens, geen diesel zoals hier aangeboden wordt.
Tjah :)
Wat een hok. Maar zijn Toyota’s met hoge km-standen in eens heel interessant, of mis ik wat? Laats die Supra en nu dit gedrocht.
Geweldig toch? Lekker met de bezem en waterslang schoonmaken op zondag
Leuk dat hij zo ver is geraakt… In belgie wil “voor export” meestal zeggen “hij komt nimmer door de keuring” of “hij is naar de klote en komt niet meer door de keuring”

Het zal waarschijnlijk nog goed rijden, maar wat er uit de uitlaat komt is niet meer te verantwoorden… (Vind ik)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).