Dit is de bizarre BMW Individual M850i ‘Night Sky’

Auteur: , 42 Reacties

Hoe ze het verzinnen...

In de vijfentwintig jaar dat BMW Individual bestaat hebben we de personaliseringsafdeling van het Beierse automerk voldoende merkwaardige ideeën zien uitwerken. Geen van de unieke initiatieven die we hebben gezien, kan echter tippen aan de reden dat deze duistere M850i Night Sky tot stand is gekomen. De naam van de beestje geeft het al enigszins weg: de krachtige 8 Serie is op bijzondere wijze aangepast in het licht van de sterrenregen die vannacht te zien zal zijn.

Het klinkt als een vreselijke PR-stunt en in zekere zin is dat ook absoluut het geval, maar toch is het niet helemaal een gimmick. Nee, de M850i is namelijk wel degelijk voorzien van buitenaardse stoffen. Een vrij groot aantal onderdelen op en aan de 8 Serie zijn vervaardigd uit overblijfselen van op aarde gelande meteorieten. BMW Individual heeft o.a. gedeelten van de buitenzijde, het volledige oppervlak van de middenconsole, de “schakelpook” van de achttrapsautomaat, de start/stop-knop en de zogenaamde ‘Touch Controller’ van het iDrive-systeem gemaakt van ruimterotsen. Het plafond van het interieur krijgt een ontwerp dat een sterrenhemel moet imiteren. Daarnaast krijgt de M850i ultralichte (30 procent minder gewicht) remklauwen uit de 3D-printer.

BMW Individiual laat zoals gebruikelijk de techniek onaangetast. Zodoende heeft de M850i xDrive Coupé nog altijd een 4,4-liter V8 die 530 pk loslaat op het asfalt. De auto snelt 3,7 seconden naar de 100 km/u en heeft een gelimiteerde topsnelheid van 250 km/u.

Hoewel het de eerste keer is dat BMW buitenaardse materialen in zijn auto’s verwerkt, is het geen compleet onorthodoxe zet. Aston Martin heeft vorig jaar bijvoorbeeld de lak van een van de 150 exemplaren van de Valkyrie voorzien van maanstof, speciaal voor een excentrieke eigenaar.42 reacties

Prachtige coupé!
Deze mogen ze in hun eigen ster steken…
@donvincenzo: hoogachtend een jaloerse ster rijder?
@bmwfreak038: ik denk fietser
@bmwfreak038: Lijkt je dat logisch voor iemand met een BMW-logootje naast z’n naam?
@donvincenzo: ik moet héél goed kijken maar ik zie er geen, komt dat dan door mn slechte ogen?
Wanneer de sterretjes in de “Night Sky” staan, dan sluiten de meeste mensen hun ogen. De lak op deze uitvoering heeft zo’n zelfde soort effect op mij.
Pimperdepimperdepimp.
Hoeveel gram meteoriet zal er nou in zo’n auto verwerkt zijn?
@dirkv: minstens 6.
Tja.

Als je dit echt heel errug graag wilt, dan is het een uitkomst.
Als je dit niet heel errug graag wilt, dan is het irrelevant.
Normale, representatieve foto’s zijn te veel gevraagd. Verder is alles mogelijk.
@bluster: wou het net zeggen. Welke kleur heeft die bak nu?
@dromedaris: obsidiaanroze
@dromedaris: een soort two tone met als basis uni zwart en daaroverheen vanaf de onderzijde tot aan wielkasthoogte san marino blauw, aldus BMW zelf :

Die Karosserielackierung des BMW Individual M850i Night Sky trägt zu seiner faszinierenden Ausstrahlung bei. Die BMW Individual Sonderlackierung erzielt ihre ausdrucksstarke Wirkung durch die präzise Kombination zweier Farbtöne. Als Grundfarbe für das Exterieur dient Schwarz uni. Als zweite Farbschicht wurde San Marino Blau metallic gewählt und in einem Fadingeffekt vom unteren Abschluss der Karosserie bis auf die Höhe der Radhäuser auflackiert. Das anschließende Auftragen von drei Klarlackschichten mit unterschiedlichen Pigmentgrößen erzeugt eine besonders intensive Tiefenwirkung.
Ik krijg er een beetje een beeld van James Bond met André Kuipers in z’n ster bij :-(
@venividivici: ik maak me zorgen om je 😏
Die spiegels.. Pff.. Ik weet het, ze moeten blijven innoveren in iets maar dit lijkt nergens op.
@boomhauwer: auto lijkt ook nergens op, dus past goed bij elkaar
Liever een ster op de motorkap.
@moveyourmind: ik in dat geval in de voorruit.
@bmwfreak038: Kans is niet zo groot dat je zo’n meteoriet door je voorruit krijgt…

Weet jij trouwens waar de afkorting BMW vanaf nu voor staat:

Bij Mercurius Weggegooid
@moveyourmind: een Bijzonder Mercurieuze Wagen
@moveyourmind: … dan een motorkap in je ster?
Wanneer gaan er dopingtesten voor designer ingevoerd worden?
Toch fijn dat zo’n meteoriet in een perfect mozaïek uiteen breekt. Anders wordt het misschien rommelig…
Het is weer eens wat anders. Best mooi opzich.
@dutchdriftking: 👍👍👍
@dutchdriftking: dit is toch echt niet de eerste zwarte BMW.
Mooie Volvovelgen!
Goed, in het kader van geloof niet alles wat het internet je verteld geloof ik van dat hele meteoriet verhaal geen bil. Waarschijnlijk hebben ze op een rommelmarkt een meteoriet op de kop getikt en vermalen voor in de lak, maar meer moet je je er echt niet van voorstellen. Allemaal PR poeha alsof je 8 serie dan ineens uniek is ofzo, maar het blijft een serieproduct. Zit die gast daar nou met Paint te knoeien voor de foto?? 😱
Spiegels lijken wel gemaakt van OSB. 🤦🏼‍♂️
Night Skai
Iets met een gouden ring en een aap…
Aha, dus als ik het goed begrijp, was dit ongeveer het idee van deze briljante Beierse bolleboosjes:

“Deze speciale BMW M850i Night Sky is niet zomaar gebouwd in de fabriek van BMW… Nee, deze bijzondere bolide is op magische wijze ontstaan (denk oerknal) in het licht van een zeldzame sterrenregen, waarvan de brokstu… exclusieve buitenaardse edelstenen met het gehele ontwerp zijn verweven.”

Helaas voor BMW, had Ford dit idee al zo’n 20 jaar eerder:
1998, Ford Focus, Moondust Silver

Maakt niet hoor uit BMW, het is een mooi verhaal voor in de kroeg, dus het zal vast verkopen.
Vind em ook gaaf.
We zijn er eindelijk achter waarom de BMW’s er tegenwoordig uitzien zoals ze er uitzien. Ze worden vanuit de ruimte naar het aardoppervlak geschoten en wat er dan van overblijft verkopen ze als innovatief design – inclusief alle vouwen, kronkels, deuken en bulten.
Ja doe um zo maar, lekker hoor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).