Toyota Prius is eindelijk intimiderend dankzij F16-kanon

Auteur: , 20 Reacties

Heerlijk onnodig.

Toyota Prius is eindelijk intimiderend dankzij F16-kanon

Wanneer we op zoek gaan naar onze innerlijke Freek Vonk en auto’s proberen te vergelijken met dieren, dan kunnen we stellen dat de Toyota Prius overeenkomt met een panda, een capibara of een quokka – het vriendelijke beestje dat enkel te vinden is op een aantal Australische eilanden. Een van de pioniers van hybride aandrijving heeft een onschuldig uiterlijk waarop we weinig kunnen aanmerken. Van die onschuld blijft weinig over, want dankzij een M61 Vulcan is het een ware oorlogsmachine geworden.

De Toyota Prius waarnaar we kijken is niet het nieuwste militaire project dat onder leiding van Donald Trump tot stand is gekomen. Nee, de Black Rifle Coffee Company heeft deze groene held uit Japan stevig aangepakt. In nog geen vijf jaar tijd heeft het bedrijf een flinke schare volgers weten te krijgen, dankzij de veelal idiote PR-stunts die het onderneemt. Zoals de naam doet vermoeden hebben vuurwapens van alle soorten en maten veelal de hoofdrol.

In een nieuwe video van het bedrijf wordt deze Toyota Prius uitgelicht. Het bedrijf, opgericht door een voormalig Groen Baret, heeft naar eigen zeggen voor de toekomstige klassieker gekozen omdat “Raptors (rijtest) te duur zijn”. Het maakt de Prius niet minder gaaf. Een team heeft allereerst de binnenzijde van de auto gestript en een kooi gemonteerd. Deze constructie fungeert vervolgens als basis voor het snelvurende kanon, dat bijvoorbeeld te vinden is op de F16 straaljager. Het monteren van de M61 Vulcan verliep allerminst vlekkeloos; bij elkaar had het team 160 uur nodig.

Het is een dure grap om een middagje met het zesloopskanon te spelen. De Vulcan is in staat tot 6.600 kogels per minuut af te vuren. In gedachte houdende dat deze 20 mm kogels ongeveer 27 dollar per stuk kosten, kun je er in een een minuut ongeveer 180.000 dollar doorheen knallen. Per seconde ben je ruim 3.000 dollar kwijt. Duur reclamefilmpje, jongens…20 reacties

Geweer omdraaien en je hebt het perfecte anti bumperkleef gereedschap😁
@blata: of niet omdraaien en gewoon op een Belgische startbaan gaan staan. Genoeg plezier.
Perfecte machine om een Anti-Piet demonstratie te verstoren.
Wie sponsort mij 🤗
@yipikaye: hou toch op die onzinnige discussie door iedereens strot te duwen. Het interesseert niemand behalve een paar debielen of het afgeschaft wordt of niet.
@burninrubber: Jij hebt duidelijk niet opgelet…
@lavalamp: Het zijn nog geen 50 idioten die ongeveer 10 anti-Piet bewegingen hebben opgericht en hartstikke mesjogge zijn, gezien hun strafblad en uitingen op sociale media. Dat staat een echte discussie over een modernere Zwarte Piet in de weg … dus volgens mij heeft de geëerde confrater gewoon gelijk; media blaast het op.
@dawwg: welke discussie. Die wouden ze niet eens aangaan, en dat is tevens de reden dat de politie ze vandaag weer eens van de weg heeft gehaald …
@peug206: Wouden is de verleden tijd van het werkwoord wouwelen? Dat schrijf je nochtans (niet te verwarren met nog, thans) anders hoor.
@BaRa: ach wilden*. Het helpt niet echt met autocorrect typen als je hem zowel Fries als Nederlands wilt leren…
@yipikaye: hallo 1956!
Ideaal voor de taxironselaars op Schiphol?
Dit, dan op een C-HR….
En dan maken ze een tof duur filmpje en dan hoor je alleen maar irritante tiefus muziek i.p.v. het afvuren van het kanon.
Ergens vermoed ik dat ze met die raptor referentie niet op de F150 doelen, maar op de F-22 Raptor…
Bizar dat je zo’n kanon gewoon kunt kopen. Maar goed. Leuk project hoor.
Toch wel weer handig als een een of andere onverlaat mijn parkeerplaats aan het blokkeren is.
@toyotaprius: Laat gewoon die hybride krachtbron brullen, dan piept de snoodaard wel anders!
@daihatsucuore: hmm goed plan! En de toeter van een Prius is ook al zo sexy
3000 euro extra voor een promotiefilmpje vind men ‘duur’ bij Autoblog… vind het reuze mee vallen als je het weg zet tegen de exposure.
Maar goed on-topic; ja gaaf! Lekker knallen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).