Rolls-Royce stopt 446 diamanten in de Celestial Phantom

Auteur: , 8 Reacties

In Dubai is het vrij gebruikelijk om het woord 'niet' toe te voegen aan klassieke spreekwoorden als 'overdaad schaadt' en 'geld stinkt'. Rolls-Royce heeft dit door, en liet speciaal voor de autoshow aldaar even 446 diamanten in de Celestial verwerken. De Spirit of Ecstacy bleef dit keer gespaard.

Het Celestial Concept is niet nieuw, deze Rolls met ingebouwde sterrenhemel debuteerde eerder dit jaar al op de IAA. Wat je wel kunt doen als fabrikant om dezelfde auto ‘nieuw’ te doen lijken, is hem een ander kleurtje te geven. Alfa deed dit al met het 4C Concept, en Jaguar herhaalt het kunstje in Dubai met de C-X17, die ze voor de gelegenheid zilvergrijs hebben gespoten.

Rolls-Royce’s aanpassingen zijn van een totaal andere orde: hoe veel karaat de diamanten zijn maakt de fabrikant niet bekend (heel veel zal het niet zijn, want in feite is dit een investering die je alleen maar geld kost zo lang de auto niet verkocht wordt), wel dat ze nauwgezet met de hand zijn ingelegd in “door-cappings, centre console lid and rear-privacy divider.” In de lak is (nog) geen diamant te bekennen.

We hopen dat ze ook een beveiliger hebben gecheft voor naast de auto… Naast de Celestial staan ook de Chicane, Wraith, en de Ghost Alpine Trial momenteel op de beursvloer van het Emiraat te shinen.

Welk muziekje past het best bij deze decadente Roller: Diamonds and Pearls of Vincent?8 reacties

Te veel bling voor mij
Een normale rolls is al duur,hoe duur word deze dan wel niet?
Ik vind de accenten rond dat klokje niet teveel, dat ziet er wel mooi uit. De rest van al die ‘sterren’ maakt het iets teveel vind ik.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
lol dat er nog op die instaplijst staat: “finely hand crafted”….normaliter een soort tekst dat je op een goedkoop kledingstuk kan lezen. Alsof een normale Rolls niet finely crafted is.
@mopar:

De auto is made in Germany en wordt vervolgens naar England gebracht om in elkaar te worden gezet en dat bedoelen ze ermee .
@sandniggah: Ja maar dat is bij elke RR zo, maar alleen deze heeft dat plaatje erop zitten.
Pikdonker en veel sterren. Ik zou gewoon in slaap vallen in die achterzetel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).