Ricciardo is helemaal happy met nieuwe Renault-motor

Auteur: , 51 Reacties

De goedlachse Ozzie wil de nieuwe krachtbron dan ook het liefst eerder gebruiken dan aanvankelijk de bedoeling was.

Red Bull met een Hekje

Barcelona is hét circuit waar de teams hun wagens ook buiten de races en vrije trainingen om kunnen testen. De FIA heeft hiervoor een aantal dagen aangewezen, waarvan er een aantal direct na de glorieus verlopen Grand Prix van Spanje vallen. Voor Red Bull een uitgelezen kans de geüpdatete Renault / Tag Hueur-motor eens aan de tand te voelen. Vandaag was het de beurt aan Daniel Ricciardo en die is behoorlijk positief over de verbeterde krachtbron.

“So far we’re pretty happy with how it’s looking. We’ll see what they find tonight but generally it was all pretty reliable and everything ran as smoothly as it could have.”

Eigenlijk staan de motorupdates op de planning voor de Grand Prix van Canada op 12 juni, maar Ricciardo ziet graag dat hij over anderhalve week in Monaco al over de verbeterde krachtbron kan beschikken. Volgens Ricciardo hebben de Red Bulls in Monaco een voordeel en maken ze daar, van alle circuits, de meeste kans om te winnen. Ook teambaas Christian Horner heeft zich al laten ontvallen dat hij graag zou zien dat de updates een race eerder beschikbaar komen. Als dat betekent dat ‘onze’ Max een nog grotere kans maakt op de eindoverwinning, dan zijn wij natuurlijk ook voor!

Overigens werd er ook getest met diverse vreemde apparatuur op en aan de auto. “I guess there will have been some images of crazy stuff attached to the car this morning,” aldus Ricciardo en dat klopt…51 reacties

Meten van luchtdrukken / wervelingen rondom de auto?
@Hubert: ja volgens mij ook. De luchtstromen in kaart brengen.
@Hubert: de Williams gezien met dubbeldeks achtervleugel? Schijnt te zijn om high-downforce set up te testen.
@Hubert: Het is een aeroscan en die meet inderdaad de wervelingen. Eigenlijk meet dat ding of alle aerodynamica aan de voorkant hun werk wel doen. Daarnaast meet dat ding ook nog de stabiliteit.
“Red bull geeft je vleugels”…

OT: Ben erg benieuwd! Alleen is inhalen lastig in monaco dus ik gok op een mooie 3e plek, wat nogsteeds erg mooi is
@easygoingmartin:

Als je eenmaal vooraan zit, helpt dit dan weer wel
via iPhone app
@easygoingmartin: max had vorig jaar weinig problemen achter vettel 😂
-edit: nutteloze bijdrage-
Bij TR i.c.m. Max was Renault zwaar klote, en iedereen was blij met de Ferrari motor, en nu bij RBR is Renault de beste.
Snapt u het nog?
Ik niet.

Moet ik nou een Ferrari kopen of een Renault?
@csx3000: Renault. Want de Ferrari ligt toch buiten je budget…
@csx3000: Renault was zwaar klote, is dit jaar een stuk minder klote en wordt wellicht zelfs goed met de upgrade die ze nu getest hebben.
@csx3000: een ferrari met een renault motor?
@csx3000: De Renault-motor van vorig jaar was niet de beste, die men ooit bij Renault gemaakt heeft, daar was zelfs Renault het over eens.
Dat Toro Rosso daar ook niet blij mee was, spreekt voor zich.

De huidige “Renault”-motor van Red Bull Racing, is officieel een TAG-Heuer-motor en is een totaal nieuwe motor, die ook doorontwikkeld gaat worden, zoals de upgrade laat zien. De Ferrari-motor in de Toro Rosso’s is er één van 2015, waardoor er nauwelijks op doorontwikkeld wordt, maar waarschijnlijk nog één upgrade van komt, maar wel veel later in het seizoen.
Renault krijgt van Red Bull Racing wel de mogelijkheid, om volgend jaar ook de motoren te leveren, omdat men nu wel tevreden is.
@csx3000: Kom op mensen het is geen Renault, maar een Tag-Heuer, die Zwitsers zitten die dingen niet voor niets in elkaar te schroeven. Je kunt overigens een aardige Renault kopen voor de prijs van een Tag Heuer.
@csx3000: Ah fuck it, ik doe het wel.. Je moet een Alfa 159 kopen!
@Mika_Hakkinen: Nu mijn vrouw nog overtuigen. Ik roep al jaren dat ik zo’n ding wil. “De 147 is toch prima, hoezo moeten we een andere auto..”
‘Euh.. just because!’
@ardonjr: gewoon een proefrit laten maken en ze is verkocht😊. Heb ik ook laten doen en ze vond het lekkerst rijdende auto die we hebben gehad. Beter dan mijn electro Passat die ik nu heb. Alleen in financieel opzicht is hij beter. En dat voor een vrouw die auto’s ziet als 4 wielen en een stuur.🤔
@csx3000: beide, geeft wat zekerheid, mooi horloge erbij en wat energydrink en je bent helemaal klaar
@csx3000:
Zoiets als: Zoals de wind waait, waait m’n rokkie? Als je het begrip “opportunisme” bij dit soort evenementen toepast wordt alles in een keer duidelijk!
Daar is mijn barbecuerooster dus gebleven..
@silver: nee joh, dit is een poging om ’s werelds snelst drogende droogrek te maken ;)
@silver: dubbele Weber zo te zien.
Tja, hoe eerder hoe beter natuurlijk! Endan op Monaco lekker knallen. Max heeft daar nog wat in te halen van vorig jaar…
@dutchdriftking: i see what you did there…;)
Monaco is natuurlijk wel het circuit waar vermogen niet het belangrijkst is maar een goede auto. Het chassis van Red Bull is gewoon fantastisch. Zo veel mechanische grip, gewoon het beste van het veld. Als je in Monaco een puike kwalificatie weer neer te zetten, zit je in de race gebakken. Ik kan alweer niet wachten.
@viezefreddyw: ondanks alle hosanna moeten we wel realistisch blijven. De Mercedessen zullen ook gewoon op Monaco heer en meester zijn en de Ferrari’s kunnen we ook niet wegcijferen. Ja, Max kan winnen, maar Rosberg, Hamilton, Vettel, Raikonen en Ricciardo kunnen dat ook. Dus tussen eerste of zesde zit niet veel. De top zes zit voor Monaco gewoon erg dicht bij elkaar. Max zijn tijd komt zeker nog, en Monaco zou kunnen, maat Barcelona was een uitzondering.
@willeme:
Ik stel voorop: Ik ben geen F1-deskundige en heb zelfs Barcelona helemaal niet gezien! Maar wel in herhalingen een aantal gedeeltes van die rit. En wat mij opviel is, dat Max een stijl heeft die zo soeverein overkomt alsof hij tot de absolute top der veteranen behoort. Er is in zijn rijstijl absoluut geen nervositeit te herkennen. Deze man (jongen) heeft voor mijn gevoel het hele F1-gebeuren beter onder de knie dan Michael Schumacher in zijn tijd!
Ik vind je bewering, dat Barcelona slechts een uitzondering was, daarom ook een onderschatting van Max’ talent.
Monaco is een circuit dat een uitdaging vormt voor stuurderstalent en daarom ben ik de absolute overtuiging toegedaan dat Max daar zeer hoge ogen gaat gooien! Een 2e keer op eerste positie kan ik daarbij beslist niet uitsluiten! En ik gun het hem daarom ook van harte toe! Go! Max! GO! GO! GO!
@9000cse: het is zeker mogelijk, absoluut. Maar de Mercedes en Ferrari maken evenveel kans denk ik. Dit circuit biedt veel kansen, maar je bent ook afhankelijk van je auto en op Monaco ook van de omstandigheden.

Deze kan Max naar zijn hand zetten, en hopelijk gebeurt dat ook, maar de rijders van die andere twee teams zijn daar ook toe in staat. Dus alles tussen P1 en P6 is gewoon een erg goed resultaat.

Hopelijk zit ik er naast!
Weet je welk nieuws ik nog mis over Max, hoe denkt zijn dinnetje nu over haar Maxi en is hij nog steeds snel in verversen van zijn rubbers 😜
@falcon: Nou ze had 15 mei al bericht getwittert…
https://mobile.twitter.com/mikaelaahlink?lang=nl
Ik zou toch lekker wachten als ik Renault en Red Bull was. Monaco is een traag circuit, waar mechanische grip veel en veel belangrijker is dan motorvermogen. Het chassis van Red Bull is wellicht het beste chassis van het veld, dus daar hebben ze die extra kracht van de nieuwe PU niet nodig om het Mercedes lastig te maken. Daarna staat Canada op het programma. Dat circuit is nou echt een power-circuit, dus ik zou de nieuwe motor lekker tot daar bewaren en met een verse PU van start gaan op het Circuit Gilles Villeneuve.
@Edge: Precies mijn gedachte. Dat extra motorvermogen kunnen ze in Monaco toch niet benutten.
Niet te hard van stapel lopen met het optimisme:

Als de nieuwe motor in Monaco wordt geintroduceerd krijgt Renault er een en Redbull een. Die gaat dan hoogstwaarschijnlijk naar Ricciardo. Of op zijn minst niet persé naar Max.
@kaaskabouter: misschien hoopt Ricciardo dat hij opndie manier nog een beetje kans maakt Max voor te blijven haha haha
@w0o0dy: hij zal t nodig hebben! (hopen we iig)
Zou toch mooi zijn, max vechten met de Mercedes… Ben benieuwd
Zijn die rekken aan de wagen niet bedoeld om die bermmaaier van Hamilton te ontwijken!
@sbmmaxx: eerder voor Rosberg. Kan hij zich nog breder maken als hij weer eens aan knopjes op het stuur zit te draaien
Volgens mij is hij altijd happy..
Aan dat lompe hekwerk voor de radiator te zien testen ze hier met Audi of Lexus motor.
Ik geloofde het eerst niet maar zo te zien is het toch waar. RB probeert nu echt alles om Ricciardo af te remmen om zo Max er voor te krijgen.

Ben fan van Max maar dit gaat een beetje te ver…

En die Ricciardo helemaal niets doorhebben.
@Rick-dos: red bull heeft de 2 beste rijders op het ogenblik. Er wordt niemand voorgetrokken. En natuurlijk is max de grootste reclamezuil van het jaar maar ze willen geen rosberg Hamilton verhalen in het team.
@rolov: Why so serious, dude?
Volgens mij zit iedere F1 liefhebber ondanks alles uit te kijken naar Monaco op 29 mei 2016, en moeten we realistisch blijven wat Max betreft, hij kan inderdaad z’n 2de race winnen in Monaco, maar denkelijk met geluk zal gepaard gaan, afwachten dus . . .
@exclusieviteitsfreak: Inderdaad! Ik hoop dat al dat hosanna-volk dat nu enkel mee feest omdat Max gewonnen heeft en van tevoren geen F1 keek ook snapt dat Max nog niet in de positie zit dat hij elke race zou kunnen winnen.
Zou mooi zijn als ze het in Monaca al zouden kunnen inzetten. Voor Max plek in top 6 is het meest realistische maar wie weet: het kan natuurlijk alle kanten op.
Is Brabantia de nieuwe Red Bull sponsor?
Ik hoop dat ze de motor niet overhaast brengen in Monaco en er Hierdoor nog fouten in de motor zitten
Denk dat ze de nieuwe motor beter even kunnen bewaren en na Monaco pas inzetten.Wie ben ik.Zij zijn ingenieurs ik niet.Ze zullen echt weten in het team wat ze doen.
Renault heeft maar 1 motor voor red bull beschikbaar in Monaco (als dit gebeurt). Zal mooi zijn als Max dan zonder update toch sneller is!
Moeilijk hè TAG Heuer goed spellen……

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).