Dit is de duurste Porsche-occasion van Nederland

Auteur: , 65 Reacties

Voor dit tweedehandsje mag je maar liefst 1.199.000 euro's meebrengen, dus het moet wel iets bijzonders zijn.

En dat is het ook, want het betreft een Carrera GT. Sinds z’n rijtest zweeft Casper nog steeds een klein stukje boven de grond en daar is ook alle reden toe. Een atmosferische V10 die snerpt van de pret in een relatief onopvallende koets en natuurlijk een houten pookknop.

De occasion in kwestie betreft nummertje 1.258 van de 1.270 en is dus één van de allerlaatste exemplaren die Porsche bouwde. Met 612 pk is de Carrera GT beslist geen auto om lichtzinnig mee om te gaan, maar als we de verkoper mogen geloven is dat de twee ex-eigenaren prima gelukt. Bovendien staan op de teller slechts 15.348 kilometers, dus in feite is-ie nog maar net ingereden.

Nu we het toch over dikke occasions van rond het miljoen hebben: mag het deze Porsche worden of toch liever die dikke Diablo van gisteren?65 reacties

Deze Porsche for sure! Ow en ik denk niet dat het uitmaakt wat er tegenover staat, keuze zou voor mij persoonlijk altijd deze Porsche zijn. (Nu weer verder dromen :) )
En terecht dat het de duurste Porsche van nederland is! Wat een prachtige wagen zo in het wit!
@clarkson: Clarkson, is this you? Of haat die alleen maar 911’jes?
1.2 miljoen euro, daar kun je heul erg veel leuks voor kopen inplaats van een GT. Ik vind het hem ook absoluut niet waard en ook niet eens mooi,
@henkhupelschoten: Tja dat zullen wij paupers altijd roepen ;)
@henkhupelschoten:

Mag ik jouw rede gebruiken om em niet te kopen ??
Heerlijk, mocht ik het geld hebben liggen wist ik t wel!
Toch wel de op 1 na lekkerst klinkende v10 uit een productie auto…na de lfa dan.
@redbeams: handtasje.. speciaal ontwikkeld met yamaha om mooi te klinken, hoe cliche wil je t hebben.. en dan die leidinkjes die vanaf het blok je cabine binnenkomen voor ’t geluid.. man man man
@lekkaah: niks mis met die “buisjes”. Dat is gewoon goed bekeken. Gebruik maken van wat je hebt om het nog nét wat beter te laten klinken.

Het geluid dat bij BMW uit de speakers komt, dát is echt nep en een grote faalactie.
@ej20g: tuurlijk.. ook dat is n michael kors tasje vergeleken de carrera GT..
@lekkaah: face it. Je hebt gefaald. Het moment dat je een Carrera GT een handtasje noemt betekent dat je er geen flauw benul van hebt hoe speciaal een Carrera GT is. Ook je kennis schiet blijkbaar te kort. Want dit is een van de allerlaatste Carrera GT’s, die hadden namelijk een ster verbeterde keramische koppeling. Het grote nadeel van de GT. Verholpen. Deze auto is gewoonweg briljant ;-).
@gtwillem: Ik vermoed dat hij de LFA een handtasje noemt, niet de Carrera GT. Vind ik overigens zeker zo verkeerd.
@SimonMc: dan hij is hij nog intellectueel beperkter dan ik dacht. Lexus had namelijk Yamaha de hulp ingeroepen om de airflow perfect voor elkaar te krijgen. Dit zou resulteren in meer trillingsrvije toeren, ergo: meer toeren! De rest van het blok kon het hebben. Ze hebben de akoestiek dusdanig aangepast dat dat perfect verliep. Het ‘extra product’ was dat geluid, en ook daarmee. Heef Yamaha geholpen, om te zorgen dat de geluidsbeleving geheel authentiek zou zijn.

Let wel: de muziek instrumenten afdeling van Yamaha. Niet die van de motorfietsen of motorenbouwers, maar de muziek afdeling. (Het logo van Yamaha bestaat uit drie stemvorken).

Het spijt mij @lekkaah, maat, hiermee geef je aan erg beperkt te zijn in je kennis… Ongepaste opmerking welke eigenlijk het tegendeel is!
@gtwillem: volgens mij heb je me reactie niet helemaal goed gelezen?
ja, ik vind de LFA – vergeleken – (sorry ricer teenagers) de GT een handtas..
neemt niet weg dat de LFA an sich een appetijtelijke bolide is dus

maar desondanks bedankt voor je anekdote (alleen dat wist ik allemaal al toevallig)
@lekkaah: feit blijft, de lekkerste V10 qua sound is de LFA … met afstand.
Enne leidingen naar de cabine of niet, als je er achter staat klinkt het gewoon geweldig en er lopen geen leidingen naar mijn hoofd om zo mijn geluids ervaring te beïnvloeden. Het geluid is top en qua geluid heeft niemand meer verstand dan de Japanners. Ze maken niet voor niets de beste instrumenten.
@gtwillem: Wat is hier dan mee gebeurd? Er zit een nieuwe koppeling volgens de Engelse omschrijving, met factuur. Klopt de km-stand wel :-)
1,2 miljoen? Wtf? Een jaartje of 3-4 geleden gingen ze nog voor 4 a 5 ton weg….
@Rick-dos: Inderdaad! Fuck een huis kopen, koop een exclusieve supercar die uit productie is :P
Wat een porno op wielen zeg! Ik zou het er zeker voor over hebben als ik het kon
Top tip van Rick: Ga ff de grens over en bespaar 5 ton…

http://m.mobile.de/auto-inserat/porsche-carrera-gt-5-7i-v10-40v-first-owner-like-new-sint-martens-latem/213750007.html
@Rick-dos: Snel verdient voor deze handelaar/dealer. Invoeren kan iedere zwakzinnige namelijk.
@Donstil: en financieren?
@Rick-dos: Vooral leuk om te zien dat de Carrera GT een uitstootlabel A+ heeft volgens Mobile.de
Like wtf, dit 2dehands afdankertje kost meer dan de nieuwe (!) Golf R van mijn broer!
@alcantara: groot verschil niet? Golfje tegen een carrera gt..
@vtechlover: open ogen… ;)
Dit is nou echt een auto die ik door de jaren heen steeds meer ben gaan waarderen. Toen ‘ie een jaar of 10 geleden op de markt kwam vond ik er helemaal niks aan, en naarmate ‘ie ouder wordt ligt ‘ie steeds beter op het netvlies.

Overigens: Als we het dan toch over dure occasions hebben wissel ik mijn spaargeld wel in voor die F40 die bij Van den Akker te koop staat. Kost wat meer, maar is dan ook vele malen specialer, toffer en een betere investering gezien er minder van gemaakt zijn.
@Edge: strikt genomen is de F40 niet specialer, daarvan zijn er meer gemaakt.
@ej20g: Nee toch? 1337 F40’s om 1500 Carrera GT’s. Of vergeet ik iets?
@Edge: 1270 Carrera GT’s. Klein verschilletje, maar de Carrera GT is zeldzamer. We weten natuurlijk allebei dat de F40 meer liefhebbers heeft.
@ej20g: Ah, ja! Ik meende in Casper’s rijtest 1500 gelezen te hebben maar dat was het geplande aantal Carrera GT’s. Weer wat geleerd!
Ik heb hem altijd al lelijk gevonden. Voor mij de GT aub.
Hij wordt elke dag mooier!
Ze mogen wel eens een cursus Engels volgen bij ‘Liberty Cars’

“This uniek Carrera GT had only 2 owners and is complete documentatet from new till now. Recently he got the big inspection and a new clutch (invoice incl.) The car has also a liftkit. The car is wrapped in white but the Original color is seal grey metallic. Very special is the productionumber of this car because there are only 1270 built and this one has the number 1258 so it’s one of the last produced.
This model Porsche is for sure a very good investment and for collectors an very special one! The car has a Swiss registration but is situated in the Netherlands now. Please call us for more details and any questions.”

What the actual f*ck 0_o
@JvT: make that the cat wise?
@JvT: hahah ja ik vond het ook hilarisch.

Ot: voor mij nog steeds nr1 Porsche. Prachtig gewoon.
@JvT: ik zie nu pas dat ie bij Liberty Cars staat. Dat is vlakbij voor mij. Wellicht maar eens kijken of ik een proefrit kan regelen ;)
@JvT: eigenaar G-star… Dit was een investering en de ander maakt de km’s…
@JvT: de steenkool vliegt je om de oren….
@JvT: I can’t tie any rope on it!
Met een witte blijf je zitten… zeker als je er zulke bedragen voor vraagt. Een nieuwe 918 kostte minder! De absurde vraagrpijs zal wel een publiciteitsstunt zijn. Ik gok dat de wagen na wat onderhandelen wel voor ongeveer de helft weg mag.
@mashell:
Hij is gewrapped..
@mashell: nou dat denk ik niet. Misschien 9 ton maar minder geloof ik niet
@rolov: 9 ton is nog altijd meer dan de 918 vorig jaar kostte. De Carrera GT is niet zo mooi of oud dat deze al een klassieker is.
@mashell: maar een toekomstige klassieker. En dat weet iedereen. Dus gooien ze de prijzen alvast omhoog. En je weet: als je het niet vraagt krijg je het ook niet.;)
@mashell: kom is van die roze wolk af.. de helft.. jij bent zo iemand die letterlijk ik bied de helft roept in de lokale meubeltent cker..
@lekkaah: nee, ik ben zo iemand die bij Seats en Sofa’s vraagt waar de Ibiza staat.
Doe mij maar de Diablo!
Grappig dat deze auto destijds de gedoodverfde concurrent was van de McLaren-Mercedes SLR, maar dat die laatstgenoemde voor rond de 2 euroton weg mag! :) Dat zal overigens ook nog wel stijgen… Misschien een investeringstip? SLR!
Dit is de prijs inclusief NL-kentekens ?
Als ik dat geld toch had…
Deze was voor de investment en de ander voor fun… Eigenaar heeft/had er 2.
@vetnek: sounds like a fantastische vent to me.. top
Als zo’n auto in handen van een Nederlandse handelaar (woekeraar) valt stijgt de prijs tot astronomische proporties. Blijkbaar nog genoeg Hollandse miljonairs die zich graag laten oplichten.
Met een witte blijf je zitte. Dus er gaat vast nog wel wat van de prijs af ;)
@potver7: wrap eraf en er kan een ton bij?
http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=269938917
Dit was een interessanter artikel…. Ik weet dat 993’s duur zijn. Maar €570.000 voor de turbo s versie vind ik toch net iets te veel
@noachristoffel: Zonde van de advertentiekosten want dit foutje zal niet zorgen voor toeloop.
Overigens belachelijke afleveringskosten voor zo’n 2e hands wagen, slaan nergens op.
@turbobrick: afleveringskosten zijn altijd belachelijk, ook bij een nieuwe auto. Maar ik moet je gelijk geven, als je een kleine 570.000 euro op een auto stukslaat, mag je verwachten dat het ding klaar staat om weg te rijden. Wat de prijs betreft: ik vind ‘m wat hoog maar het blijft een auto waarbij geldt: “wat de gek ervoor geeft”. Deze auto raken ze wel een keer kwijt. Ze weten daar bij Porsche Gelderland dondersgoed waar ze mee bezig zijn.
@ej20g: die prijs moet een fout zijn. Er is niemand die dat ervoor betaald, echt niet.

Afleveringskosten zijn op een 2e hands auto pure onzin en moet je ook niet betalen. Bij een nieuwe auto is het ook onzinnig maar dan heb ik er nog iets van beeld bij maar 2e hands en dus met km’s op de teller betaal je nog een keer voor iets dat al betaald is, de groeten ….
Haal die wrap er maar af. Niemand koopt dit, iedereen wil weten wat de staat is van de onderliggende lak.
Prachtplaatje toch wel
Een van de mooiste Porsches ooit gebouwd

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).