Dit is de eerste AMG-showroom ter wereld

Auteur: , 38 Reacties

AMG bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met een dikke showroom!

Brand experience is toch wel het toverwoord bij de Japanse AMG-vestiging die feitelijk een uitbreiding is van de shop-in-shop AMG Performance Centers. Kijk dus maar goed naar de (helaas schaarse) plaatjes, want AMG gaat meer van dit soort dealers openen. De focus ligt bij de nieuwe dealer op de Mercedes-AMG GT R, de daddy van de AMG GT-familie. Een rijtest met de AMG GT-S check je trouwens HIER.

Van de reeds genoemde AMG Performance Centers zijn intussen 400 vestigingen in 40 landen geopend sinds 2008. De dealer in Japan staat echter op eigen benen en klanten krijgen maar liefst twee verdiepingen aan AMG-goodness om zich aan te vergapen. Zo kun je er uiteraard alles te weten komen over de diverse AMG-modellen, de AMG Driving Academy en de rol die het label in de autosport speelt. In navolging van de shop in Tokyo is binnenkort het Australische Sydney aan de beurt, daar zal later dit jaar eenzelfde soort winkel komen.

Nog even over die Brand Experience: eerder schreven we bijvoorbeeld al over Experience Centers van Porsche en BMW.38 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Was er geen AMG shop geopend in Singapore?
@laraki: Ja dat dacht ik ook. Volgens mij was er zelfs een autoblog artikel over een all-AMG showroom in China of Singapore.
@laraki: Was dat geen M-store van BMW?
In Japan….

Dit zegt wel genoeg. Ook hier zit weer gewoon marketing achter. Als jij dit voor de liefhebbers doet, dan doe je dit in je eigen land
@87sandyd:

Aan “Liefhebbers” gaat Alfa Romeo naar de klote ..
@lincoln: Echter is dit AMG. Die slagen vaak wel in hun opzet..
@87sandyd: er zijn geen liefhebbers in Japan? Je plaatst zoiets waar het geld zit.
Die oto onder dat ledbord heeft wel een mooie uitvoering van de standaard 3-openingen-onder/lamp/grill/lamp/boven-neusconfiguratie vrijwel ALLE moderne FR-autos tegenwoordig hebben. Ik zeg: doe mij een W126 500 AMG Met een hele dikke C63 V8 die de nierstenen uit je bekken klopt als je het gaspedaal indrukt.

Maargoed, niet getreurd, Trump is nu president dus ik verwacht oorlogsverklaring aan CO2-richtlijnen, en importverbod op alles wat downsize en turbos heeft. En zo niet zal evolutie en commercie zorgen dat NA-motoren terugkomen. Want niets zo fijn voor fabrikanten om om de 10 jaar met volledig nieuwe configuraties te komen onder het mom van vooruitgang. That all said and done: lang leve AMG! Vooral die eerder genoemde C63 manmanmanmanmanmanman wat een geluid.
@john4545: Alle jeetje zeg… Die haat voor de turbo zit echt heel diep bij jou.
@kilum: Je kan het ook anders zien: de fixatie op downsize turbos zit heel diep bij ontzettend veel fabrikanten, wat een enorme hoop freude am fahren weghaalt. BMW is verworden tot een michelinrestaurant wat BigMacs serveert, op dure borden en met zilveren bestek, maar een BigMac desalniettemin.
@john4545: Maar je snapt toch dat fabrikanten zich dienen te houden aan wetgeving die milieueisen stelt? Volgens de fabrikanten is downsizing momenteel de beste manier om aan die eisen te voldoen en ook nog winstgevend te blijven. Het zijn immers wel bedrijven die moeten blijven draaien.
@berlinetta: Begrijp je niet dat als we dit accepteren, we staan te dansen op het graf van de auto? Per 2021 mag elke nieuwe auto nog slechts 95g/km co2 uitstoten. Het enige wat Wouter nog zal reviewen zijn elektrische rollators. Er zullen geen M5s, geen 911s, geen M3s, geen AMGs meer zijn. Co2-maffia is Satan!!

Overigens, als je goed leest, heb ik nog een bezwaar: die F*&^*&%(*&% standaard neusconfiguraties.

Nee, we moeten in zeer veel co2 verbrandende tanks naar Brussel oprukken en die EU gebouwen in puin schieten, en verder heel ver weg van alles wat maar met ”groen’ in d epolitiek zit, wegblijven. Groen staat gelijk aan autohaat, terwijl co2 probleem heel veel meer factoren kent, zoals uitdijende vliegverkeer. Krijgt Schiphol of Port Rotterdam Co2 poortjes? Ik dacht het niet. De ene na de andere co2-kolos zie ik dagelijks langs de maeslantkering onze mooie groene lucht VERMOORDEN!!

:)

Dus nee, sorry. BMW must make a stand. Bovendien laten autoverkopen zien dat de consument het ook geen ruk interesseert. Dikke 200g/km plus SUV bakken zijn 1/3 van de verkopen in EU, las ik op ab.
@john4545: Ik ben het met je eens dat er andere sectoren zijn, zoals de lucht- en scheepvaart, die moeten vergroenen. Maar hoezeer jij het ook haat (en ik overigens ook hoor), de auto-industrie zal ook moeten veranderen. Op deze manier doorgaan kan niet meer. We verpesten het hele milieu en bovendien is de conventionele verbrandingsmotor zo inefficiënt als de pest.
@berlinetta: We verpesten het milieu door overbevolking dat moet eten en consumeren. Autoverkeer is 10%. Het is bezopen om te denken dat ook al halveer je de uitstoot van autogebruik, je ook maar iets aan co2 uitstoot zal doen als je ook niet andere sectoren als scheepvaart en luchtvaart en gezinsplanning aanpakt.

Ik heb GroenLinks in December gemaild wat in hun program voor 2017 staat over de aanpak van overbevolking. Niets, nada, niente. Mensen slaan op tilt als het over kinderen gaat. We zullen onze heel planeet aan gort reproduceren. Maar thans, hoe het nu gaat, is er over 10 jaar geen autoblog meer. Tenzij Wouter en Casper de laatste 911 met 2cv-motortje over de nordsleiffe jubelende in een recordtijd van 9 uur en 44 minuten doen, willen publiceren.
@john4545: Overbevolking is absoluut een groot probleem ja. Maar hoe moeten we dat oplossen dan? Ik zie het niet gebeuren dat er in de hele wereld een 1 kind-politiek gaat gelden.
En de auto zoals jij en ik hem kennen, gaat toch verdwijnen. Dat is spijtig, maar dat kun je niet tegenhouden.
@berlinetta: Ik denk dat 2-kind policy heel goed kan werken. De invoering van de pil gaf ook al enorme discussiepunten, maar overbevolking is iets waar de politiek zich toch echte en keer over zal moeten buigen. Er komt ook echt een eind aan de tijd dat alles afgeschoven kan worden op autos qua milieu.

Verder denk ik aan rigoreuze verbeteringen in goederentransport, zowel over land als over zee, productieprocessen, en veel duurder maken van vliegen, en consumentenmarkt iets mee doen, hetzij een co2 tax op producten, hetzij een grens wat men per maand maximaal mag kopen.

Milieuveranderen zal in somige opzichten echt niet fijn zijn, maar als dat is wat er moet gebeuren ”voor de toekomst van onze kinderen” tja, ik zie niet in hoe dat anders moet. Maar de automarkt zelf kapot belasten, dat moet stoppen. Of er moeten uitzonderingen komen. Het zal zo ver gestandadiseerd worden dat BMW, Mercedes en Audi simpelweg failliet zullen gaan als Samsung met een goedkope bulkoplossing die niets uitstoot en heel goedkoop is, gaat komen.
@john4545: Hier in west europa hebben we vergrijzing en daarna komt de bevolkingsafname! Dat betekent, weg files, weg milieu probleem maar ook weg pensioen. Wat denk je waarom Frau Merkel vorig jaar 1 miljoen vluchtelingen heeft binnengehaald? Uit de goedheid van haar hart? Nee, gewoon een kille zakelijke beslissing. De kinderen van die vluchtelingen zijn de arbeiders van de toekomst.
@mashell: Hahaha, have a rec. Ik kan er wel om lachen.
@john4545: Ik ben opgegroeid in de jaren 80. Toen was een turbo het hoogst haalbare. Inmiddels is de turbo gemeengoed, auto’s rijden stukken lekkerder door de bergen koppel, niet meer heel hoog in de toeren moeten rijden voor een klein beetje vooruitgang maar dan daarvoor flink gestraft worden met een naar zeurderig geluid van een gepijnigde motor. Mara natuurlijk heb je altijd nostalgisten voor wie vroeger alles beter was.
@john4545: Verklaar je nader. Audi en Mercedes houden al net zoveel van de “föhn” als BMW. Het gaat er amper om hoe goed spul het is. Meer waar je gevoel naar uit gaat. Je hebt burgerkingmensen en McDonaldsmensen.
In het Verre Oosten, ik had eerder het Midden Oosten verwacht.
hebben die amg’s in japan ook zo’n belletje dat als je harder dan 115km/h rijdt de hele tijd ding ding ding ding doet?
@super: Nee alleen een harde stop bij de 180km/u (gentlemen’s agreement)
@super: Als je je gordel aandoet niet
Gaaf, ben benieuwd of er ook eentje in Nederland komt!
Had verwacht dat het eerste geopent zou worden ergens in het midden oosten…
Lijkt me toch een fijne werkplek!
@dutchdriftking: een donkere showroom met een handjevol modellen die bijna niemand kan betalen. Volgens mij ga je je daar als verkoper te pletter vervelen en raak je heel snel depressief.
@mashell: Zo’n showroom zit toch ook al in Utrecht aan de A2? Vervelen doe je niet zo snel met al die kijkers ;-)
Niet eens in Stuttgart?
@mzonneveld: ingolstadt of munchen lijkt me beter
Is ook wel logisch. Meer beleving, een normale Mercedes dealer verkoopt veel a, b en c. Als AMG koper wil je denk ik wat meer kennis van de verkoper en meer beleving.
@leandro: Als je als verkoper nou niet precies alle cijfers weet van het 250 diesel model, of alle liters in de achterbak van de Coupe modellen; dat snap ik.
Maar een BMW, AUDI of Mercedes dealer moet toch geen problemen hebben om persooneel te vinden die eigenlijk alle geteallen van de M/RS/AMG modellen al uit hun hoofd weten?
Erg tof opgezet met ook vette Nurburgring achtergrond.
Bijzonder dat het allemaal links gestuurde auto’s zijn. Dacht dat ze in Japan “aan de andere kant” reden.
@str8six: Dat schijnt een status dingetje te zijn.
Had deze eerder in de zandbak verwacht.
Zijn er echt zoveel AMG modellen dat je er speciaal een showroom voor kan make

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).