Horacio verkoopt nu Zonda’s voor twintig miljoen

Auteur: , 49 Reacties

Yep, twintig miljoen Euro. Per stuk.

Verrassing! Er komen nog drie Pagani Zonda’s. Het gaat Pagani economisch gezien voor de wind en Horacio wil dat graag zo houden. Daarom heeft hij een briljant plan bedacht om rijkaards geld uit de zak te kloppen.

De dekselse Argentijn maakt nog drie speciale Zonda’s, met unieke details die op geen andere Zonda’s te vinden zijn. De meest in het oog springende daarvan is het afgehakte voorruitje. Hoewel, er was toch eerder ook al een Zonda met deze voorruit? Enfin, hoe lang klanten hier echt van kunnen genieten, hangt af van hoe lang het duurt voordat ze op topsnelheid een bij in hun oog krijgen.

De peperdure Zonda’s hebben de naam HP Barchetta meegekregen. Voor de rest is er eigenlijk weinig over te vertellen. Pagani wil namelijk niet eens zeggen hoeveel pk’s de auto’s hebben. Waarschijnlijk gewoon 760, zoals de andere recente Zonda’s. Zou Horacio ooit nog de grijns van zijn gezicht krijgen na het verkopen van deze units?49 reacties

holy shit, zijn die lelijke wielkappen achter optioneel?
@B00G1E: nou, daar haal je me de woorden uit de mond! Volgens mij is dit standaard.. bizar lelijk
@apriliarsv: Zijn standaard en met popnagels erop geknalt.
via iPhone app
@apriliarsv: nou voor 20mio zal hij vast full options zijn, helaas
@B00G1E: ik denk als je er 1 miljoen er boven op doet dat ze het er wel af halen
Als je het ervoor krijgt, waarom dan ook niet
‘Speltip 3: weet wanneer je moet stoppen.’

Kennelijk heb ik toch íets gemeen met dhr. Pagani, ik draaf ook wel eens door.
@volvo-s60-adept: Speltip 4: Al weet je dat het dringend tijd is om te stoppen, voor 20 miljoen kan je toch nog even doorgaan.
@boris9397: x3 dus 60 miljoen. Legale diefstal💪
De manier waarop de achterkant van die wielkap aansluit met allemaal kleine hoekjes en kiertjes. Blegh doe mij maar een huayra
“Thank you Horacio, for pimping my ride” *gooit koffer met 20 miljoen in de openhaard*
En dan durven mensen nog Bugatti te bekritiseren voor zoveel specials.
@misterdrogba: die hadden bij de Veyron zoveel specials omdat ze ze niet verkocht kregen, Pagani heeft zoveel specials omdat er klanten voor in de rij staan en blijkbaar 20 mil op stuk willen slaan.
Wat een gek er voor geeft…
Zelden zo iemand ontmoet die zo open en enthousiast was als Horacio. En als mensen van dat enthousiasme willen genieten begrijp ik dat. Dit zijn geen auto’s, dit is kunst.
@treser: kunst maak je voor je eigen creatieve uiting. Dit is gemaakt om een Arabier of Chinees te verleiden…
En enthousiast is de man, maar z’n auto’s worden steeds smakelozer.
@treser:
Kunst?
Ok, de kunst om iemand er voor twintig miljoen in te hangen.
Als je kunst op wielen wilt zien, is er maar één plek: Mulhouse, de Schlumpf collectie.
@treser: De eerste Zonda’s zijn kunst! De laatste speciaaltjes werden steeds meer kitch, waarbij deze er met kop en schouders bovenuit steekt!

Maar goede businesscase! Hiermee stijgt de waarde van de andere Zonda’s alleen maar meer, en zorg je dat dat je klanten terugkomen, want goede investering.
Vrijdag worden op de stand de gelukkige ‘winnaars’ bekend gemaakt heb ik me laten vertellen daar.
Ik had laatst ergens gelezen dat Pagani geen Zonda’s meer bouwt, maar eigenaren enkel de mogelijkheid geeft om hun bestaande wagen te upgraden en customizen. Bouwt hij dan nu toch nog drie volledig nieuwe Zonda’s of gaat het hier om drie klanten die 20 miljoen mogen lappen voor een verbouwing van hun Zonda?
@Edge: ik denk dat ze gewoon nog nieuw gebouwd worden. Bij Pagani moet de schoorsteen ook blijven roken en bij € 20 mio per auto gaat dat prima :-)

Bizar eigenlijk dat de Zonda F de mooiste is gebleken. Daarna werd het design echt discutabel.
@poes: Zonda Cinque blijft echt geweldig ook!
@christophec: voor mij is het de R, dan moet ik er maar een circuit bij kopen
Ach nou ja zie het zo, het is een leuke som geld waar pagani weer investeringen mee kan doen voor nieuwe auto’s. Die mensen die deze auto’s kopen maakt die 20 miljoen toch niks uit
Dit is de grootste grap in het universum
Horacio heeft een manier gevonden om eigenlijk gewoon geld te printen zoveel ie wil ;)
Wat een lelijk hok is ’t toch. Noemenswaardige veranderingen ook.
Ontzettend lelijk ding, ik zou me doodschamen om hierin rond te rijden. Erg praktisch zijn ze ook niet, ik kwam een Pagani tegen in Zuid-Frankrijk, die leek zo breed dat er nauwelijks een tegenligger langs kon.
Als ze snel uitverkopen dan komt dhr. Muller vast ook nog met Spykers van €20 miljoen.
@simppa: waar is ie eigenlijk? Staat normaal gesproken toch altijd in Genève met zn excentrieke plannen..
@simppa: goed gevonden! Zeg het maar niet te hard, straks is er weer zo’n ‘mooie’ Spyker.
Is het al 1 april?
De meest waardevolle Zonda’s ooit worden nog eens de helemaal ‘standaard’ Zonda’s.
Ik heb best een zwak voor het merk simpelweg door de gedrevenheid, passie en kwaliteit van Pagani maar man dit is me toch een gedrocht. Die wielkasten, ‘snorkel’ en blauwe velgen zijn echt way to much. Het is duidelijk een keer genoeg geweest, deze is echter een stap te ver..
Tja, je moet toch wàt doen met je geld. Alleen: je moet wel lef hebben om je ermee te vertonen. Veel verder dan de straten van Monaco wil je niet gaan.
Die eerdere zonda met een afgehakt voorruitje is precies dezelfde auto. Maar dat is de onthulling in de de VS, dit is de onthulling in Europa.
@plopkoekje: je bent me net voor ;-)
Dit model is vorig jaar al tijdens Pebble Beach gepresenteerd. Alle 3 de modellen waren toen al verkocht, dus voordat deze gepresenteerd werd. 1 houdt Horacio zelf en dat is deze blauwe, die sinds Pebble Beach in Californië was gebleven. Verwacht wordt dat de 2e voor gregb.23 is (zie Instagram of een artikel op AB voor deze meneer). En grote kans is dat de 3e voor dan_am_i is (zie wederom Instagram).
Eigenlijk oud nieuws dus, deze auto….
Dat is een bak met geld, vind hem niet eens mooi zo.
Ze hebben het daar maar goed voor mekaar
Is die prijs bevestigd?
Sommige zaken snap zelfs ik niet, en dit is er 1 van.
Over smaak valt niet te twisten en altijd mooi te zien dat er partijen/mensen zie die van de gebaande paden afwijken. De gemiddelde Pagani vind ik al een kermisattractie om te zien maar dit zijn meerdere lelijke in één. Zal net als veel attracties zeker hard gaan en een glimlach bezorgen. Maar ja het oog wil ook wat
Gaaf dat hij ze gewoon blijft produceren. Maar doe mij een Zonda F Clubsport, dat blijft de mooiste!
Ik vind de Zonda 10 keer mooier dan een Huayra, maar om er standaard ook 10 keer meer voor te moeten betalen vind ik wat overdreven.

Waarom moet deze auto zoveel kosten? Als je er een half miljoen meer voor had moeten betalen was het ook veel geweest. Echt bizar.
Ik vond de Zonda altijd fantastisch, maar ik kan niet meer zeggen dat dit ook nog mooi is. Deze auto begint nu wel een grap te worden.
Ik zou ‘m aan de muur hangen ;-)
Wat is deze auto lelijk! Verder geen woorden aan verspillen en op naar Zweden voor een mooie hypercar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).