Dit is de gemiddelde CO2 uitstoot van een leaseauto

Auteur: , 3 Reacties

Is leaserijdend Nederland een beetje lief voor het milieu?

CO2

Het wagenpark van leaseauto’s in Nederland wordt steeds groener. Door strengere wetgeving vanuit de overheid en vanwege financiële redenen kiest het merendeel van de leaserijders voor een auto met een zo laag mogelijke bijtelling. Deze bijtelling wordt berekend aan de hand van de uitstoot van een voertuig. Hoe lager, hoe meer kans op een lage bijtelling.

Doordat auto’s met een lage of geen uitstoot, bijvoorbeeld elektrische auto’s, plug-in hybrides of kleine stadsauto’s, in een voordeligere bijtellingscategorie vallen neemt de algemene uitstoot onder leaseauto’s steeds verder af. Uit cijfers van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) blijkt dat de gemiddelde CO2-uitstoot steeds meer daalt. Was in 2011 de gemiddelde uitstoot nog 125 gram per kilometer, was dat in 2015 nog maar 91 gram. Dat is best een groot verschil.

De verwachting is dat deze daling verder zal doorzetten. De volledige elektrische auto wint immers aan populariteit onder de leaserijder en deze voertuigen stoten 0 gr/km uit.3 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
maar de rijstijl van een leaserijder is niet groen
@Jantje_555: Nochtans rij ik met de leaseauto een stuk rustiger als met de priveauto.
@mcshine: Dan zal jij èèn van de weinigen zijn. Iets met de baas betaald toch de diesel en de garage-rekeningen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).