Hier, de goedkoopste Audi RS5 van Marktplaats

Auteur: , 78 Reacties

Zo'n lekkere RS5 zal over tien jaar nog steeds fris ogen. Voor minder dan veertig mille heb je er al een.

De Audi RS5 (aankoopadvies) is in mijn ogen nog steeds een fantastische auto. Het model was de eerste en de laatste RS5 met een ongeblazen 4.2 V8 die we natuurlijk kennen uit de RS4 en de R8. Zijn opvolger gaat straks een geblazen zescilinder krijgen, maar we weten allemaal dat de achtpitter koning zal blijven als het gaat om uitlaatgeluid. Bovendien komt het geluid wat je hoort ook echt van de motor/uitlaat en beschikt dit model niet over kinderachtige speakergeluidjes.

Een nadeel is zijn zwaarlijvigheid. Een logge 1.725 kg maakt de RS5 geen held in de bochten en stoplichtsprintjes tegen een gechipte Golf R is ook geen slim idee. Het model heeft een volle vijf tellen nodig om de honderd aan te tikken. Maakt het wat uit? Mhaw, de auto is nog steeds snel genoeg en je hebt een heerlijke V8 onder de kap.

De goedkoopste RS5 moet 39.950 euro kosten. De Duitser heeft 75.207 kilometer gelopen en komt uit 2010. Het model staat te koop in ‘s-Gravenhage.78 reacties

Ja. Gruwelijk. Kopen.
Volle 5 seconden? Maak daar maar 4.5 van..
@nopetrolnofun: 4.6 om precies te zijn!
@nopetrolnofun: Op papier en onder ideale omstandigheden?
@berlinetta: 4 wiel dus maakt in de meeste gevallen niet uit.
@nopetrolnofun: mwao, maak er maar 5 van hoor
@timd: ik had toch beter verwacht van DutchRS4..
Plofkraak materiaal. Wat zou ik deze auto graag een keer rijden
@rob5nismo: mwah.. valt nog goed mee met de RS5, is meer iets voor drugsrunners. 2 deurs coupe maakt het natuurlijk moeilijk om met 4 “collega’s” vlug in te stappen en weg te planken na een ploffertje. Die hebben liever een ruime (R)S4-6.
Zou er s`nachts wel een varkenskop in laten liggen…..
@bimmert: held ahaha
@sbelali: lijkt me gewoon een effectieve oplossing voor een voor sommigen (jou) wat ongemakkelijk onder ogen te komen probleem…
via iPhone app
@bimmert: jij rijd zeker een golf 7 R. Maar dan 1tje die helemaal bij elkaar is verzameld op Marktplaats en een 1.2 TSI tje er in i.p.v een 2.0. Ook nog in de trendline uitvoering. Want je klinkt zo gefrustreerd als je hoort dat er een dikke v8 voor hangt.
@vagtroep: volgens mij is die varkenskop om de plofkrakers weg te jagen…
@vagtroep: psst, niet zo happen ;-)
@sbelali: bijna 100 al
Bijzonder.. hoe men bij de categorie “De goedkoopste van” ALTIJD uitkomt op een geimporteerd en teruggedraaid exemplaar.

Altijd weer het ambtelijke zinnetje voor u koopt zéér waarschijnlijk rommel: “De RDW geeft geen oordeel over de reeks tellerstanden van dit voertuig. Dit kan twee oorzaken hebben: dit voertuig is buiten Nederland geregistreerd geweest, of aan dit voertuig is iets gewijzigd waardoor het een ander kenteken heeft gekregen.”
@martinus: kan dus gewoon zijn dat de kilometerstand registratie in het buitenland plaatsvond. Dat stukje van het terug draaien moet je wel onderbouwend kunnen bewijzen als je zo’n uitspraak doet…
@martinus: dat betekend niet dat hij is teruggedraaid, maar dat de rdw geen uitspraak doet over de tijd dat de auto in het buitenland reed.
Nooit daar een auto kopen. Niet te vertrouwen?
@robertstougie: *niet te vertrouwen
@robertstougie: vers geïmporteerd. Kilometerstand zal dan ook wel wat hoger zijn als het zo’n ‘betrouwbaar’ bedrijf is.
@robertstougie: Kan ik bevestigen! Paar jaar geleden heeft mijn vader daar een auto gekocht die na 5k km’s nog maar op 6 cilinders liep ipv 8. Er staan wel vaak leuke auto’s dat dan weer wel, maar ik krijg er een beetje een Jet Cars gevoel bij.
@robertstougie: Haha precies dit, ik wilde net reageren. Toen ik daar destijds een proefrit ging maken kwam de eigenaar naast mij zitten en mocht ik onder toeziend oog de straat in en uitrijden. Ze hadden volgens mij wel een grote rottweiler in dienst, die werkte op de klantenservice bij de afdeling klachten.
@mikkeloentje: Dus jij bent betrouwbaar?
Deze dealer zit in een stad, dan krijg je een hoop gekken op je af.
@csx3000: Gekken heb je overal en ik kwam ook niet met een oude Corsa voorrijden voor een proefrit in een 7-serie ofzo. Hun manier van werken wekt gewoon geen vertrouwen bij mij.
@mikkeloentje: oh want als je in een duurdere auto rijdt ben je betrouwbaar ..
@timd: Haha lastig eh die maandag ;) komt wel goed jongen, drink maar een kopje koffie extra.
sowieso geen rs5 kopen, man wat een telleurstelling is deze auto
eigenlijk is het een beetje een duitse uitvoering van de American muscle, een huis tuin en keuken auto met een dikke v8 erin en het dan een sportwagen noemen
wil je een sportwagen die je als daily kan gebruiken? neem de 911 of corvette of als het een 4zitter moet zijn, de m3/m4 maar alles behalve deze
@davido89: ooit eentje gereden? Ik wel, en ik vond het een fantastische ervaring. Het circuit moet je er misschien niet mee opzoeken, maar ik vond hem voor de openbare weg echt het perfecte compromis tussen sportief en comfortabel. Om nog maar te zwijgen over dat geluid. Ik heb liever een C63 denk ik, maar de RS5 heeft wel een indruk bij me achtergelaten.
@germancarsftw: hangt er vanaf wat je gewend bent. Als je daily een 1.4 Polo is dan kan ik me idd voorstellen dat een RS5 indruk bij je wekt. Maar een sportwagen is het alles behalve. Een perfect compromis eveneens, zoals eerder aangeven weegt dit ding meer dan een A8….dat doet ‘m in de bochten niet veel goeds.
@mopar: onzinverhaal, ik ben een Nissan GT-R gewend, 0-100 in een kleine 3.5 seconde, 510 PK en sneller dan bijna alles! Toch was ik er op uitgekeken na 14 maanden, toen en proefrit gehad in een RS4 B8, ik was direct verkocht aan alles in en rondom de auto, de sound, de ploffen tijdens terugschakelen en de twee gezichten: comfort = comfort en dynamic = sport! En dan heb je ook nog van die clowns die zeggen, veelste zwaar in bochten bla bla, circuit is waardeloos, nou ik vind het TOP
@timd: oja? Nou Ik ben een Veyron gewend, nog sneller dan die van jouw lekker puh! Ik was er alleen al op uitgekeken na een maand of 2, gaf hem maar aan m’n tuinman…kwam die wagen toch nog eens goed van pas.

Leuk dat jij direct verkocht was maar dat wil nog niet zeggen dat jouw mening opeens garant moet staan voor ons allen.

Als je daily driver een langzame wagen is dan maakt een RS5 idd indruk maar als jij een bijna 2 ton zware coupe een sportwagen durft te noemen dan ben je niet goed wijs.
@mopar: je zegt zelf ” als je een polo bent gewend ” is een RS5 een indrukwekkende wagen?? Ik geef alleen aan dat de beleving erg goed zit bij de RS4-5 modellen
@timd: Wat een pannenkoekenparade weer hier
@timd: ik zie het ‘ probleem’ al: normaliter knalt een GT-R in ca 3 sec naar honderd, dus je verloor steeds een halve tel… Die omgekeerde 911, want motor voor de vooras, past dan beter…
@snellehenkie: nee hoor, die van deed het in 3.5 op papier en 3.8 in praktijk.
@davido89: Doe eens niet zo wijs, je doet net alsof je de auto zelf hebt uitgevonden. Volgens mij kan iedereen heel goed zelf beslissen of ze zo’n RS5 wel of niet moeten kopen. Een Corvette is naar mijn mening juist geen schikte daily driver, maar dat is mijn persoonlijke mening.
@davido89: rs5, rijdt prima! Een maat van me heeft er eentje. Vaak al mee gereden, dsg is top, geluid is top, V8 klinkt heerlijk, 4wd is fijn, zeer goede daily driver…

Dus ik ben het niet met je eens… Rs5 is en blijft een have auto!
Recente import. Je bent lotje getikt als je die bak niet koopt met sluitende kilometerhistorie. Zeker bij zo’n handelaar! Verder nette bak en heeeeeel begeerlijk!
@nsmvo: u heeft aandelen?
@shalomleon: ik kan u ervan verzekeren dat ik als Hagenaar (weliswaar van het veen ipv het zand) slechts in het geval van bittere noodzaak voet zet op Ypenburgse bodem. Laat staan dat ik aandelen heb in een louche gypsy-autohandel op die plek.
@shalomleon: hij bedoelt denk ik dat je hem niet moet kopen zonder km-verantwoording :)
Auto Ypenburg zijn idd een stel boeven. Een paar eenvoudige Google zoekopdrachten en je bent genezen…
@borrelnoot: Tik eens een ander 2e hands autobedrijf in op google.

Je krijgt nooit positieve reacties.

Dat is internet ellende verkoopt!
@borrelnoot: volgens mij hebben ze die bovag borden zélf gemaakt/gejat
In 6 jaar minimaal een ton kwijt. Afschrijving is een bitch… Hoewel, voor de wat minder bevoorraden onder ons maakt het dit soort auto’s hoe langer hoe leuker
@ko4n: ik vind dat nog meevallen. Een gemiddelde S/7/A8 doet dat in 3 jaar al.
Jammer van de imitatie / replica velgen.
@thomasthomas: waar zie jij dat aan ?
Zit er ook het boekje bij op welke km stand hij gebruikt is bij een ramkraak?
Heerlijkk, maar toch een c63 voor mij <3
Liever een S5. RS5 is in mijn ogen beetje een kamperbak. De S5 oogt een stuk netter en zoveel langzamer is ie niet.
Ik vond de rs5 vet kut rijden zodra je een beetje ging pushen. Voelt heel zwaarlijvig en is heel onderstuurd. Zou eerder voor een recente s3 gaan, net zo duur, sneller, goedkoper in verbruik en onderhoud, frisser interieur en gadgets.
Geodkoopste dit, goedkoopste dat… Dit soort waardeloze artikelen moeten echt stoppen, vindt dat je de waarde van dit medium te grabbel gooit met zulk soort goedkope en inhoudloze berichten…
@goodolddays:
Zo wat de enige manier dat ze adblock gebruikers kunnen bereiken met hun reclame. Het is bovendien ook nog auto gerelateerd. Al zou wat meer afwisseling dan Duitse premium bakken ook welkom zijn.
@goodolddays: dit komt voort uit de overeenkomst met Marktplaats. AB zal toch ergens ergens centjes mee moeten verdienen en je hoeft deze artikelen niet te lezen.
@pinut187: kunnen ze op z’n minst neerzetten dat het een adventorial is, en zeggen dat ik dit niet hoef te lezen is wel een heel goedkoop antwoord…
@goodolddays: Stuur anders even een mailtje naar [email protected], dan zorgen wij dat je abonnementsgeld retour komt.
@pinut187: Ik denk dat de dealer niet blij is met deze advertorial wanneer hij de reacties leest haha.
@goodolddays: duurste is lastig met al die 999.999 euro advertenties!
ik zie op autoblog de afgelopen 30 dagen, 3 bijna zo goed als zelfde soort artikels over bijna dezelfde audi’s.
eentje is de goedkoopste rs4 op marktplaats. ander is een aankoopadvies van rs5, waarin de bandbreedte van de vraagprijzen van het aanbod van rs5’en wordt verteld (dus je ziet al wat het goedkoopste is). en nu komen we met de goedkoopste rs5.
whats next volgende week? aankoopadvies rs4?

audiblog of autoblog?
1725kg? In theorie ja. Sport Auto heeft in hun Supertest een modale versie op 1880kg getankt gewogen. In Nederlandse termen (EU gewicht) is dat 1955kg. Sorry maar das echt teveel voor een sportauto met een krappe achterbank…
Als je een v8 wil rijden neem je een amg v8. Geen discussie mogelijk
Is dat nou een casettespeler in de middenconsole?
@mrrallycross: is de invoer van de Audi multimedia
@mrrallycross: klepje kan naar beneden en daar heb je ruimte voor 2 sd kaartjes
Een eerste generatie S5 heeft ook een ongeblazen 4.2 V8. Wel vreemd dat die bijna 100pk minder levert.
@oversoft: dat is waar de firma Quattro Gmbh om de hoek komt kijken. RS5 V8 is meen ik ook hoogtoerig(er) in vergelijking met het S5 blok maar weet ik niet zeker.
@ghost: zijn beide atmosferische motoren dus koppel is gelijkaardig (s5 v8 440Nm, rs5 430Nm). Het extra vermogen, als ie er dan inzat, komt enkel vrij dankzij hogere toeren, bij 7000 en 8250 toeren respectievelijk…
@ghost: de V8 uit de S5 is laagtoerig, de V8 uit de RS5 is hoogtoerig
Alleen die advertentie tekst al, aller aller aller mooiste , dan haak ik gelijk al af.
Het komt maar zelden voor dat je een mooie auto uit een Den Haag kunt kopen.
Heerlijk, de reacties van al die uitgekauwde boekhouders hierboven. We willen wél de allergoedkoopste… Maar dan gaan we wel zeilen dat de verkopende partij én de auto in kwestie niet “betrouwbaar” is. Ga lekker een Kia kopen. Dan heb je 7 jaar (schijn) garantie en (waarschijnlijk) minder zorgen. Zo’n V8 is sowieso niet goedkoop, dus niet aan beginnen mannen! Gewoon weer in de driedelig grijs in je prijs stappen en blijven dromen! Dan slinger ik de 8 pitter weer aan en betaal het verschil in de belasting wel. Graag zelfs.
@bluebear: spreek voor jezelf… ik hoef niet de allergoedkoopste hoor. Liever niet zelfs! Mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten heb je helaas in elke sector.
@bluebear: mijn Opa heeft naar de voorwaarde van die 7 jaar garantie gevraagd… Uhuh… Je moet alleen wel elke 10.000km een grote beurt geven…
Jammer dat het zo’n gierige uitvoering zonder schaalstoelen is.
@dutchdriftking: niet iedereen ( lees bijna niemand ) wil schaalstoelen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).