Dit moet je weten over de toekomst van Alpina

Auteur: , 46 Reacties

Alpina maakt snelle BMW's voor de autoliefhebber die niet van de daken wil schreeuwen hoe dik zijn of haar bolide wel niet is. Leken hebben vaak niets door, maar petrolheads weten beter. Het merk doet een boekje open over de toekomstplannen.

Alpina

Of je nu een snelle diesel of een snelle benzine wil. Een 3-serie sedan of een vlotte 5-serie Touring: Alpina heeft het voor je. In gesprek met Autocar vertelt CEO Andreas Bovensiepen over de toekomst van zijn bedrijf. We bundelen de feiten en zetten deze in een overzichtelijk rijtje.

Een grotere markt
Alpina verkoopt momenteel modellen op de Europese, Japanse en Amerikaanse markt. Het gaat om zo’n 1.700 auto’s per jaar. Deze aantallen moeten omhoog en daarom willen de Duitsers nieuwe markten aanboren. China zal hier een belangrijke rol in gaan spelen. Het Aziatische land zit vol met liefhebbers van Duitse zakensedans en dus is Alpina als een vis in het water wanneer deze markt zal worden bereikt. Bovensiepen hoopt in de toekomst tussen de 2.000 en de 2.500 modellen te verkopen, maar Alpina moet wel een exclusief merk blijven, aldus de CEO.

Alpina’s met hybride technologie
Vrijwel ieder automerk experimenteert met een hybride- of elektrische aandrijflijn en bij Alpina is dit niet anders. Het merk heeft onderzoek gedaan naar de eventuele interesse onder klanten, maar op dit moment lijkt een hybride aandrijflijn nog niet aan de orde. Hier komt mogelijk in de nabije toekomst verandering in. Ook een klein merk als Alpina moet aan de steeds strengere eisen omtrent de uitstoot voldoen en dus is een groen(er) model in het gamma niet ondenkbaar.

Een eigen sportauto?
Misschien. Met de juiste investeringen behoort dit tot de mogelijkheden, zegt Bovensiepen. Als voorbeeld noemt hij McLaren. De Britten toonden in 2009 de MP4-12C en we weten allemaal hoe succesvol de sportautofabrikant momenteel is. Volgens de CEO moet een moderne sportauto aan veel veiligheidseisen voldoen en klanten verwachten hoge kwaliteit. Daar is veel geld voor nodig. Bovensiepen noemt Saoedi-Arabië als potentieel land dat investeringsgeld kan verstrekken.46 reacties

Ik ben wel benieuwd naar een Alpina i3 1.6 Biturbo S of zo.
@perry_snijders: Geweldig! Als je googled op Alpina i3, kom je trouwens schetsen van iemand tegen :D
@perry_snijders: liever een Alpina i8 met 3.0 turbo en hybride techniek! Reken op zo’n 550pk, bredere wielen en je hebt een serieus apparaat!
@jzaero: Brede banden zijn contraproductief ze verspillen brandstof in wrijving en warmte .

Vandaar dat dunne banden zuiniger zijn (van racefiets naar de I3)
@riri: Klopt, voor een zuinigheidswonder geldt dat zeker. Bij een supersporter versie van een i8 oid vind ik echter de handling belangrijker dan verbruik. Ik zie het niet gauw gebeuren, maar het zou heel gaaf zijn als BMW / Alpina een i8 uitbrengt met een 3.0 6 cilinder turbo i.c.m. hybridetechniek om hem nog sneller te krijgen. Iets als een i8 M of i8 Alpina met 550pk bijvoorbeeld.
@jzaero: Een soort opvolger van de M1 ? Zou geen vergezocht idee zijn waarschijnlijk bestaat zoiets al en wacht het op goedkeuring.
En waarom MOET ik weten dat die lui meer meuk willen doorstoten ..

Dat is nml het enige waar daar staat ..
@lincoln: Want? Licht het even toe, Alpina is in mijn ogen een van de betere ‘BMW-aanpassers’ van de markt (tuners mag ik ze niet noemen).
Al die wansmaak wat diverse tuners eruit blaffen mag wat mij betreft linea recta de prullenbak in.
@granlusso: wat=die in correct Nederlands geloof ik.
@granlusso: Nee toch ‘dat’
@granlusso: ‘die’ was goed ;)
@scottishcarspotter2000: Ja, had het al door, was aan het ijlen denk ik.
@granlusso:

Zo brengen ze dat idd ..
Maar het is minder vrijblijvend dan dat je denkt ..

Ze moeten hun afname garanderen en productiedagen en parkeerplaatsen en lakstraat specs gewoon inkopen bij BMW .. En dat alles met een boeteclausule .. Velgies monteren en stickers plakken kunnen ze zelf misschien nog wel ..

Iets minder romantisch dus ..
Exclusief my hairy ass ..
@lincoln: BMW is een commercieel bedrijf die kosten maakt dus het kost geld en BMW wilt ook geld verdienen.

Alpina is gewoon een goed product die samen met BMW wordt ontwikkeld.
Wanneer komt de Alpina 2 serie grand tourer, kan niet wachten.
@thomasthomas: jij ben af….
@thomasthomas: 2-serie is niet bmw waardig, en zeker niet Alpina!
Zo’n lelijke auto, bweik, en past niet in de sportieve filosofie.
@unknown32: de 2 serie coupe is zeker BMW waardig. BMW is natuurlijk ook geen echt sportief merk (want wat moeten ze dan met slagschepen als 5 en 7 serie?). BMW is een conservatief merk. Alleen de verstandige marketing afdeling (bij BMW heet die ///M) weet wel dat je daar niet zoveel auto’s mee kunt verkopen. De belangrijke Chinese markt heeft geen verleden en daar gaat het dus om andere dingen. Dus moesten er ook moderne auto’s komen. Zoals de 2AT en de i modellen. En niet verassend is de 2AT ook in Europa een succes. Een BMW met een hoge instap maar niet het tereinwagenachtige van de X modellen, daar zaten veel conservatieve senioren best wel op te wachten.
@mashell: Je hebt helemaal gelijk, blijf dat gemekker over ‘past niet bij de BMW-waarden’ ontzettend dom vinden. Ga lekker met je politieporsches spelen denk ik dan, die zijn er ook niet meer namelijk.
@unknown32: Nee precies, past er niet in… Het is een bedrijf, dus ze doen en bouwen gewoon wat de markt vraagt en wat voor hen winstgevend lijkt te zijn. Nostalgie is belangrijk bij een premiummerk met historie als BMW, maar denk je nu echt dat dat prioriteit nummer 1 is? Beetje naïeve reactie…
Leuk bedoeld maar gewoon niet doen.
Prima toekomstplannen lijkt me. Inspelen op ontwikkelingen en voorzichtig kijken naar de toekomst.
Ik ben vooral benieuwd naar een mogelijke supercar. Eventueel op basis van de i8. Opgepepte benzinemotor (evt iets groter als dat past) en bijgewerkte elektromeuk. Gezien de samenwerking met BMW en eigen interesse in hybrides zou dat moeten kunnen zou je zeggen.
“Bovensiepen noemt Saoedi-Arabië als potentieel land dat investeringsgeld kan verstrekken.”

Saoedi-Arabië, dat prachtige land. Het enige land ter wereld waar autorijden voor vrouwen een misdaad is, net als luisteren naar westerse muziek of dansen. Waar je een kind van 10 tot je vrouw kunt nemen. Waar christenen, homoseksuelen en verkrachte vrouwen hun leven niet zeker zijn. Waar regelmatig massa-onthoofdingen plaatsvinden en overspelige vrouwen in het openbaar gestenigd worden. Hoe gewetenloos moet je zijn om met deze barbaren in zee te willen gaan, alleen maar omdat ze veel geld verdienen aan hun olie?
@dino2400: Jup it’s all about the money…
@328ci: Papiergeld kan je printen dus dat is niet echt een probleem.
@dino2400: En zelf rijdt jouw auto hoogstwaarschijnlijk op brandstof die uit Saoedi-Arabië komt. Ben jij dan niet net zo gewetenloos?
@basv: Daar moeten we ook van af vind ik…
@terrorizer: Onmogelijk er is namelijk een link met het monetaire systeem wat je nu vraagt is het einde van de petrodollar .

Jij wilt hoogstwaarschijnlijk bezoek van de US Army Special Forces.
@basv: In Nederland en Duitsland (Rotterdam) komt de peut van moedertje Rusland .
@dino2400: Dominee of koopman ?
Hopelijk kan Alpina mooi inspelen op de ontwikkelingen waardoor dit prachtige merk in de toekomst kan blijven bestaan.
Het is natuurlijk geen brabus
@reggie-boy_rood: Niet te vergelijken dacht je dat Alpina geen 900 pk 1100Nm op een 5 serie kan zetten ?
Eerste zin van het artikel… Alpina in nu juist schreeuwerig vind ik… Striping, op sommige modellen, of een splitter met witte letters ‘Alpina’. Vind het echt een tacky merk, in de jaren negentig blijven hangen.
Ze zouden natuurlijk een eigen sportwagen kunnen bouwen. Of gewoon een Alpina sausje over de i8 heen mikkeren. Lijkt mij ook wel lekker
@ko4n: Dat kost miljoenen en dan heb ik het nog niet over alle regeltjes en wetten waaraan je moet voldoen ivm veiligheid e.d.

Die Alpina is niet levensvatbaar
Mooie toekomst perspectief. Er mogen wel meer Alpina’s rondrijden. Lust voor de ogen.
@dillinger2016: Ze zijn exclusief omdat ze niet goedkoop zijn .
Goed plan om wat meer op de Chinese markt te richten.
Snel, comfortabel, stijlvol en discreet… I must have an Alpina!
Alpina is nu waf M vroeger was, exclusief en voor de echte liefhebber, laten we hopen dat het niet als M een pauper gebeuren word
“Verkoopt modellen voor de Europese, Japanse en Amerikaanse markt? Zijn we Rusland, UAE en zuid-Afrika vergeten?
Een i8 van Alpina moet toch kunnen.
@dutchdriftking: Om hem zuiniger te maken ? want dat is het doel van de I8 .

Of om er een nieuwe M1 van te maken?
Om de uitstoot van het modellengamma van Alpina naar beneden te krijgen.
Pfffff een Alpina met hybride…..ik hoop dat ze er geen één verkopen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).