Dit is de Jaguar XE SV Project 8 [600 pk]

Auteur: , 33 Reacties

Ze hebben bij Jaguar weer eens een fles Jägermeister achterover geslagen.

Een andere verklaring is niet te vinden voor dit idee. De Britse autofabrikant heeft groen licht gegeven aan Special Vehicle Operations (SVO) om een extreme variant van de XE (rijtest) te maken. Het gaat hier niet om een of andere concept, maar het beest gaat daadwerkelijk in productie.

Het apparaat zal luisteren naar de naam XE SV Project 8 en onder de kap van de powersedan ligt de supercharged 5.0-liter V8 die we natuurlijk kennen van de F-Type R. In deze XE is het blok goed voor 600 pk, waarmee de Project 8 de Alfa Q, de Merc-AMG C63 S en de BMW M4 ver achter zich laat.

Jaguar Land Rover gaat 300 stuks bouwen van de supersedan. De Britten hebben een reeks plaatjes vrijgegeven waar de XE is te zien op de Nordschleife. In juni zal het doek worden getrokken van de XE SV Project 8 op het Goodwood Festival of Speed. Meer specs en info zal ook dan bekend worden gemaakt. SVO spreekt over de extreemste straatlegale auto die ze ooit hebben gemaakt.33 reacties

WAT een helden! Lekker krank in hun kop, zalig! 600 pk alsjeblieft dankuwel
Leuk, alleen jammer dat jaguar zelf spreekt over de extreemste straatlegale auto die ze ooit hebben gemaakt. Ik had een meer understated tekstje verwacht van deze Britse heren in plaats van deze jolo uitspraak. Wel sterk bewijs dat er inderdaad een fles jagermeister doorheen is gegaan als liquid lunch.
@pomoek: Jaguar zelf rept daar met geen woord over. SVO doet die uitspraak. Begrijpend lezen was je sterkste vak niet? 😅
@breakingpoint: SVO is een onderdeel van Jaguar? Dus wat heb ik niet begrepen? Ik hoor graag uw volgende bijdehante poging.
@pomoek: dus volgens jouw logica is jouw moeder ook verantwoordelijk voor alles wat jij zegt? Zo heetgeblakerd man, alsof je niet tegen een mopje kan. Tuurlijk weet ik dat SVO onderdeel van Jaguar is. Maar jij zei “Jaguar zelf” dus nam ik dat even onder de loep.
@breakingpoint: lieve jongen, je vergelijking slaat nergens op. Appels en peren. Dat weet jij zelf ook wel. Verder ben ik niet heetgebakerd (heetgeblakerd?) maar in elk opzicht de vrolijkheid zelve. Luister, je krijgt van mij nu een wat vaderlijk, goedbedoeld, advies. Je hebt nu in een uurtje 2 keer keihard in de grond geschopt en de bal compleet weten te missen. De dag is nog jong het zonnetje schijnt. Zet internet uit en geniet van het prachtige weer. Morgen is weer een nieuwe dag. Fijne dag nog!
@pomoek: ja, heetgebakerd ^^ ik ga hiervoor heus niet mijn internet afsluiten. We zijn het tenminste eens dat dit een leuke auto is ;)
@pomoek: THERE’S SO MUCH ROOM FOR ACTIVITIES!!!
@breakingpoint: En lieve jongen, goed dat je zo inbind, hou het daarbij, mooie auto idd!! Jaguar heeft de laatste jaren alleen maar mooie modellen op de markt gebracht!! Denk even aan de F type. Nu kopen en 20 jaar in je garage zetten, wel onderhouden he? 6 voudige waard
@ger_dekker:

LOL .. jaguars zijn met 20 jaar geen roggel waard ..
Slechtste investeringstip ever ..
@lincoln: Jij hebt nergens verstand van. Deze gaat geld waard worden. Read my lips.
@ger_dekker:

Whahaha .. jij hebt er al 1 zeker .. of 2 ..
Gaaf man, een Jaguar sedan met zoveel vermogen. Is alweer even geleden dat de Britten met een auto als dit op de proppen kwamen.
Zelfs met deze livery wil ik hem wel hebben
Enorm vette wrap!
Lekker!!
Wat zou hij doen in de bijtelling? Ik hoop dat het bedrijf binnenkort gaat switchen van Pon shortlease naar een “echte” leasemaatschappij
Zo zie je maar weer dat je met je 10 jaar oude Opel Corsa er een stuk sneller uitziet als je je auto voorziet van racestrepen……
Maakt me niet uit hoe maar ik moet deze auto hebben
@itiswhatitis: ach, ze brengen vast wel een schaalmodelletje voor je uit.
@carreza: Ik ben al met mijn dealer aan het bellen. Dit naast mijn F-type R mmmmm fuck me
De grote vraag is.. Awd of Rwd? Een auto met power als de M5 en e63s maar dan in een verpakking die kleiner en lichter is.. sound like a real badass car.
@w0o0dy:
Als ze zo krankzinnig zijn als ik hoop gewoon RWD, in de beste Jaguar traditie een auto die niet bedoeld is voor watjes.
@w0o0dy: hij is AWD
Tja ..
Just another muscle sedan ..
Zal marketing. Gewijs wel werken ofzo ..
Ziet er gaaf uit! British Racing Green maken, cognac kleurig leer er in en je hebt de ultieme chique auto met veel peekaa’s.
@rufctr01: Met zo’n lel van een spoiler achterop vind ik niet dat je nog kunt spreken van een chique auto.
Ik vond de F-type Project 7 ook redelijk bizar, denk dat ik daar meer beleving in zal hebben dan in een grote zware dichte sedan. Dus de uitspraak ‘de meest extreme’ zou ik graag zelf willen toetsen :D Iemand nog een Project 7 staan die ik ff een dagje mag lenen?
Dat is nog eens een goed idee!
Dikke bak!
En met AWD, maar dan wel met de optie om de voorbandjes uit te kunnen schakelen natuurlijk. Lijkt me echt een beest
Mooie bak van voren, van achteren mèh. Heb ik vaak met jááágs. Van voren echt een racy stoer ding, van achteren een saai leasehok.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).