Dit is de nieuwe auto van Donald Trump

Auteur: , 42 Reacties

Eindelijk heeft Trump zijn eigen bolide.

Dit is de nieuwe auto van Donald Trump

Met de installatie van Donald J. Trump als de 45de president van de Verenigde Staten in 2017 kreeg zijn chauffeur de sleutels overhandigd van The Beast. Een zwaar bepantserde Cadillac limousine die zijn voorganger, Barack Obama, gebruikte als vervoersmiddel.

De Cadillac heeft inmiddels alle uithoeken van de wereld wel gezien, want anno 2018 gaat het enorme apparaat alweer 10 jaar mee en dus is het de hoogste tijd voor vervanging. Het lijkt erop dat deze vervanging al in gebruik is genomen, want de opvolger van The Beast werd gespot in New York City. De nieuwe auto heeft voor de eerste rit Trump vervoerd naar het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in de Amerikaanse stad.

De wijzigingen zijn qua uiterlijk niet verbijsterend anders. Er is wederom gekozen voor een Cadillac, met het moderne snoetje zoals we de auto’s van het merk vandaag de dag kennen. Net als de oude ‘Beast’, is deze limousine gebouwd op het GM platform voor trucks. De enorme sloep weegt tussen de 6.800 en 9.000 kg. Al sinds 2013 is er gewerkt aan deze opvolger en de afgelopen jaren werden er meerdere mules gespot.

Het enorme gewicht is mede te danken aan de veiligheidsmaatregelen van de auto. De Cadillac lacht om een regen aan kogels en zelfs een raketwerper zou de inzittenden niet kunnen verwonden. Daarnaast is het interieur ook bestand tegen chemische aanvallen. Je zou kunnen stellen dat je in deze limousine veiliger zit dan in je eigen huis. Het prijskaartje voor deze presidentiële limo ligt naar verluidt op 2 miljoen dollar per stuk.

Fotocredit: Toluse Olorunnipa via Twitter42 reacties

Twee miljoen?! Dat is een koopje!
@weijs: ik vind het ook aan de lage kant
@rufctr01: komt omdat ze daar geen lomp hoge slurptax kennen
@kennone: wij hier ook niet voor staatsvoertuigen en CD kentekens
@weijs: ze hebben er meer dan één, denk eerder aan 5-10. Jay Leno heeft een aflevering gehad waar al het presidentieel mobiliteits materiaal voorbij kwam: je weet niet wat je ziet!
Waarom lacht die donkere heer zo ontzettend?
@st220: zodat je hem kan zien?
@st220: Nooit geleerd om te lachen voor de camera?
@st220: Wie lacht waar?
@thestino: had m niet zien staan 🙈😅
Ik ben benieuwd wat er met de oude voertuigen gebeurt. Strippen en slopen ivm alle geheime zaken die er in zitten of gaat hij richting de hoogste bieder? Cadeautje voor Kim?
@marsm104: Ik denk dat ze gedemonteerd en vernietigd worden. Om kwaadwillenden geen inzicht te geven in hoe dit soort auto’s in elkaar worden gezet.
@granlusso: jup, die worden inderdaad kort en klein gemaakt. Lijkt me leuk om te zien hoe ze dat doen, gezien de dingen waar deze auto tegen zou moeten kunnen ;)
@marsm104: Craigslist
@marsm104: De laatste presidentiële limo die het overleeft heeft, is de jaren ‘70 Lincoln. Die staat samen met een aantal voorgangers in het Ford Museum in Detroit. Sinds de jaren ‘80 worden ze uit veiligheidsoverwegingen vernietigd. En nee, daar mag je dus niet bij zijn 😁
@marsm104: Voor Kim Yung-Un of Kim Kardashian?;)
@granlusso: Kim Holland
@boomhauwer: dan kan ik geblindeerde ramen wel waarderen. Hoef dan niet te zien wat er in zit als hij voorbij rijdt.
Maar kan een drempeltje nu ook worden genomen?
https://www.youtube.com/watch?v=3BvABn7L_So
Wat voor motorblok ligt hier eigenlijk in? Lijkt mij zwaar gemodificeerd om het ding nog een beetje vooruit te krijgen.
@viezefreddyw: Lijkt mij dat het een zware diesel is.
@viezefreddyw: aangezien het chassis gebaseerd is op een GM Kodiak truck (echte truck, geen pick-up) lijkt het me aannemelijk dat er een grote V8 of V10 diesel in ligt.
@mopar: getuned
@viezefreddyw: Ford’s 1.0 liter 3-cilinder.
@SimonMc:

Als startmotor misschien….
Hij staat zo te zien weer wat hoger op de poten. Handig voor derempels in Nederland
Denk dat ome Trump hier weinig over te zeggen had. Had ie dat wel, dan was de Beast zeker goud geweest!
Maar zijn wij ook beschermd van Trump als hij in deze auto zit?
Ik dacht dat de fabrikanten om de beurt er een mochten maken. Ivm belangenverstrengeling . Geld alleen voor de normale auto’s dan vermoed ik.
Om de tien jaar een auto voor twee miljoen. En waarschijnlijk een kopie erbij. Maar o wee als de koning in Nederland na tien jaar ook eens vier ton spendeert. Eergisteren nog zag ik Maxima uit een pre-facelift A8 stappen, welke waarschijnlijk uit 2003/2004 komt. Het geld in de US rolt wat harder.
@phaeton: koning van NL of de president van de US is nogal geen verschil.
@phaeton: De koning heeft dit jaar wederom een salarisverhoging gekregen. Strijkt nu net geen miljoen per jaar op, zonder kostenvergoedingen en dergelijke, en dat is dan nog exclusief het salaris van Maxi paxi. Een president ontvangt 4 ton per jaar, met kostenvergoedingen erbij max. 7 ton. Trump schenkt overigens zijn salaris van 4 ton aan goede doelen. Dat dan weer wel. W-A kan met 2 jaar sparen zelf wel zo’n Cadillac kopen.
6800 kg netto. 9000kg incl Trump en diens ego.
Ik heb de vorige in het echt gezien toen ie in Nederland was voor een NAVO-top. Toch wel indrukwekkend hoor, als dit aan komt rijden met de tweelingbroer erbij. Nog even los van de gigantische hoeveelheid auto’s ervoor en erachter en de helikopter erboven.
Niet eens in het oranje..
Geef the Donald maar een convertible…
Lijkt veel op die nieuwe Russische staatslimo zeg.
Trump zal van z’n nieuwe limo als president maar tijdelijk kunnen genieten . . . , over denkelijk ’n dikke maand of 2 is hij denkelijk president af !
2 miljoen? had meer richting de 10 verwacht. Als drugsbaas/oppercrimineel of ander welvarend ubergespuis zou ik toch eerder dit overwegen dan de zoveelste hypercar in de verzameling

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).