Dit is de nieuwe Passat, als gelimiteerde R-Line Edition

Auteur: , 37 Reacties

Sinister, hoor.

Na de introductie van de vernieuwde Passat is Volkswagen niet onderuitgezakt in zijn lange leunstoel. Nee, de Duitse autofabrikant komt met het Autosalon van Genève op het oog alvast met een iets hetere versie van de Passat. Om het officiële debuut van de auto te vieren, komt het merk met een gelimiteerde station op de proppen.

De Passat Variant R-Line Edition, zoals de auto in zijn volledigheid genoemd moet worden, komt in een oplage van slechts 2.000 stuks op de markt. De relatief zeldzame versie van de Passat wordt uiteraard met ‘top-of-the-line’ motoren geleverd. Klanten kunnen de R-Line Edition configureren met een krachtige diesel- of benzinemotor. In het geval van laatstgenoemde gaat het om een 272 pk sterk TSI-blok, de zelfontbrander komt met 240 pk ook weinig tekort. Daarnaast heeft de auto standaard 4MOTION-vierwielaandrijving. De ESC kan ook uit, aldus het merk.

Bij een R-Line model als deze zijn het echter niet de motoren, maar de buiten- en binnenzijden die onder handen worden genomen. Volkswagen begint met het omtoveren van de Variant door hem te hullen in de kleur ‘Moonstone Grey’. De duistere tint wordt gecombineerd met een aantal zwarte elementen, zoals de “spoiler”, de dakrails en ook de velgen. Het interieur, waar we R-Line stoelen en logo’s vinden, is eveneens zwart gekleurd. Vanaf mei kan men de auto bestellen.37 reacties

De Passat is altijd een suffe brave degelijke vertegenwoordigersbak geweest. Misschien iets teveel glans voor deze doelgroep.
@mwti: Glans? Ik zie zwarte raamlijsten, velgen in winterbandoptiek en een interieur wat met een gelijk grauwe uitstraling.

Het zou perfect aan moeten sluiten.
De waarde van dit ding gaat vallen als een baksteen zodra de
R-line-edition+ one-of-500000 uitkomt.
Gelimiteerde Passat: wat doen we we maken een grijze muis tussen de muizen. 🥴. Heel bijzonder maar er is kennelijk markt voor.
Toen de kleur Nardo Grey op de eerste RS6 kwam vond ik het geweldig, maar één of andere manier vind ik het op (bijna) alle Volkswagens niet ogen. Doe mij hem maar in het zwart met gewoon licht-metaal er onder. Zwarte accenten vind ik wel gaaf.

Wel mooi van VW dat ze het alleen met de dikkere motoren uitbrengen, al de 1.0 Golfjes met R-line pakket wordt ik ook wel zat..
@roberto: Precies de reden dat ik zelf geen R-line heb aangevinkt op mijn Golf. Vind dat zo kansloos. Ik rijd met een 1.5 TSI met 150PK.. dan zijn al die R-logo’s een beetje overmoedig. Overigens zou ik ze op een echte R ook weglaten.. maar ben gewoon geen fan van type aanduidingen en logo’s op auto’s. Maakt bijna elke auto erg rommelig en druk.
@donjunior: jij hebt nog een beetje pk’s, maar het gros zijn de 1.0 3-pitters waarbij je bij het aanrijden denkt ‘dikke Golf (R)’. En dan hoor je het naaimachientje..
@donjunior: oh ik wel hoor, en heb een 2.0 tdi gechipped. Ik vind de r line net wat mooier dus hoppakee lekker aangevinkt.
@blo3to3t: Ik vind de R-line ook mooier.. alleen al die stomme R logo’s vind ik zo misplaatst op een niet-R model. Als ze nu gewoon niet zoveel met die logo’s zouden strooien (dat geldt overigens voor meerdere merken, o. a. BMW en Audi).. dat zou beter zijn.
@roberto: Op de eerste RS6 is nooit nardo grey geleverd..

Audi TT was het eerst met een soort gelijk kleurtje. (Nimbus grey)
@1lunatic: ik dacht dat Komo als eerst hun assortiment leverden in die kleur
Mag hij ook gewoon mooi blauw, met alu lijsten en velgen? Veel mooier. Ik weet niet welke idioot ooit de trend heeft gezet, en ik snap al helemaal niet waarom iedereen het navolgt, zwarte wielen is toch geen gezicht!
@dutchdriftking: veel te vrolijk. Het is een grijze muis!
@dutchdriftking: wel lekker weinig poetsen 😁
Hij is grijs, dit wordt vast een topper!
Die zwarte accenten en de saaie lak laten de wagen er juist heel erg goedkoop uitzien.
Waarom geen 300 pk?
@dirkv: maakt niet uit, dit blok moet je sowieso chippen.
Volgens mij is iedere Passaat er 1 van de gelimiteerde oplage, ik zie ze nooit meer
@lekkerlinksrijden: hier in Duitsland zie je ze nog vrij veel. Maar de Passat heeft in de Tiguan een serieuze concurrent in eigen huis.
Voor mij staat de passat (gte) in het rijtje audi, bmw, mercedes snelweg hufters. Het zijn dezelfde mensen die zo’n ding kopen en vervolgens zichzelf koning van de snelweg voelen. Ik laat daarom soms express het gas een beetje los om mijn inhaal actie net even wat langer te laten duren.
@c4seum: ben je dan ook trots op jezelf?
@lekkerlinksrijden: ja, omdat ik de snelheid er wat uit haal bespaar je al gauw een hoop benzine wat goed is voor de ijsberen
@c4seum: gan dan als een oelewapper met 85 tussen de vrachtwagens rijden als het zuinig moet zijn.
@saxoke: goed, volgende keer wellicht iets minder snel je conclusies trekken en beter lezen
@c4seum: mijn conclusie is dat je trager gaat rijden / anderen irriteren als iemand anders sneller wil rijden dan jou. Vooral als het een GTE is.
@c4seum: Afgunst is a Bitch
@kareljansen: mensen die zich niet kunnen gedragen in het verkeer ook
@c4seum: zoals trager gaan rijden als iemand anders sneller wil rijden dan jou. Lijkt me dat je zelf een groot voorbeeld van een chauffeur bent
Blijft een passat
In vuilniszakkengrijs. Omdat een Passat normaliter nog niet saai genoeg is.
Wil hem wel ruilen voor m’n Octavia, het verlies in kofferruimte wordt ruimschoots goedgemaakt door de pk’s.
Vreemde kleur dat Luftwaffe Grau….
Heeft de charme van een budget Dacia in deze kleur
De vorige was door zn rechte lijnen nog best een chique verschijning. Deze is gewoon inspiratieloos

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).