Dit is de Nissan Concept 2020 Vision in het echt

Auteur: , 13 Reacties

Life imitates game art. Op het Goodwood Festival of Speed is Nissans conceptuele racer voor Gran Turismo 6 in het echt te bewonderen.

Dit is de Nissan Concept 2020 Vision in het echt

In navolging van talloze andere autofabrikanten onthulde Nissan eerder deze maand hun stijloefening voor de Vision-reeks in het racespel Gran Turismo 6. Een serie met exclusieve conceptcars om de 15e verjaardag van het spel te vieren. De ontwerpopdracht werd bij Nissan Design Europe in Londen neergelegd, waar jong talent all out ging met het ontwerp, dat overladen is met luchtkieren en spoilers.

Nissan zegt dat de Concept 2020 Vision Gran Turismo deze bizarre lijnen heeft om de aerodynamica zo goed mogelijk te krijgen. Ze hebben hem verder actieve wielophanging en een AWD-systeem gegeven. Over de krachtbron doet Nissan geen uitspraken. Niet heel belangrijk, aangezien er geen rijdend model van gemaakt wordt. Op het landgoed van lord March wordt dit weekend wel een tastbaar exemplaar getoond, maar even de hillclimb bedwingen is er niet bij.

Detailfoto’s van Nissans GT6-racer, waarvan het merk zegt dat er stijlelementen voor toekomstige Nissans in zitten, vind je HIER. De auto’s is vanaf begin juli te downloaden in tien kleuren.
13 reacties

Zijn die spiegels niet veel klein verder is het wel een goed concept
@joost2000: Grapje zeker?
@joost2000: Dat zijn speciale spiegels, als je vanuit de bestuurders positie kijkt zijn het eigenlijk normaal formaat spiegels.
@joost2000: camera…
Ik vinnu’m vet! (^^,)
Ik vraag me wel af hoe je in hemelsnaam een V6 gaat proppen onder de slammed nose. Een dry-sump systeem geeft je hooguit 40mm meer ruimte.
@AutomotiveDesigner: middenmotor?
Erg geslaagd vind ik sowieso houd ik van Japans design en Japanse auto’s. Toyota/Lexus, Nissan en Honda laten erg fraaie dingen zien, dit belooft veel goeds voor de toekomst.

Straks wordt het een inhaalrace voor de Europeanen om de Japanners bij te benen.
Die velgen vind ik een beetje gejat van de Lamborghini Réventon.. Maar ziet er erg fraai uit, vooral de achterkant :)
Ziet er strak uit
@MrSkyline
Ik zie in de voorkant er wel iets van Jaguar in, maar als toekomstige GT-R’s hier stijlelementen van krijgen hoor je mij absoluut niet klagen.
Chris Hoy schreef gisteren een GTR Nismo aardig af,
https://www.youtube.com/watch?v=-YhLtU-VEZk

OT:: misschien leuk voor de gamers, maar mijn god wat een gedrocht.
de originele vier achterlampen van de skyline was een goed idee

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).