Dit is de raarste auto die je vandaag gaat zien

Auteur: , 28 Reacties

En er ligt ook nog eens een V10 onder de kap!

Speciaal voor collega @Jaapiyo hebben we eens een ouwe concept car uit de hoge hoed getoverd met minimale front overhang. De Chrysler Chronos uit 1998 was geïnspireerd op auto’s die het merk in een ver verleden bouwde en dat leverde een koets met een rugzakje op, zachtjes uitgedrukt.

De Chronos had een royale wielbasis van afgerond 333 centimeter en tussen die assen lag een 6.0 V10 met ongeveer 350 pk. Verder werd de concept car gebouwd op een aangepast chassis van de Viper, die eveneens was uitgerust met een V10, zij het een iets groter en krachtiger exemplaar.

Ondanks de behoorlijk stevige wielbasis was de Chronos met een lengte van 522 centimeter niet eens zó heel lang. Een S-klasse, 7-serie of A8 met verlengde wielbasis is ongeveer even lang. Toch liggen die auto’s wat mij betreft een stukje prettiger op het netvlies en dat heeft vooral te maken met het feit dat de Chronos een bij elkaar geraapt zooitje lijkt.

De neus is overduidelijk herkenbaar als wat later de 300C zou worden en oogt best prima, maar de cabine lijkt teveel in de auto weg te zakken waardoor de proporties niet helemaal meer kloppen. Als je de Chronos wél een gaaf en mooi apparaat vindt mag dat natuurlijk ook.28 reacties

By far de best gelukte concept car uit 1998 ..

Dat zegt een hoop over 1998 ..
@lincoln: Nou is 1998 lang geleden, dus ik moest even zoeken, maar vind je de Chronos echt beter gelukt dan deze? https://www.jaguarheritage.com/Content/Images/uploaded/TheCollection/Other%20vehicles/1998%20Jaguar%20XK180%20concept%202.jpg
@danmar:

Is idd een plaatje ..
Jammer dat Ford daar nooit wat mee gedaan heeft ..
Renault Vel Satis Concept, Lancia Dialogos, Jaguar XK180… Ik vind de Chrysler niet zo lelijk als @mauritsh, maar die drie zijn wat mij betreft toch echt van een andere orde.
@dizono: Ik denk dat als ze er een coupe van hadden gemaakt, dat het al een stuk beter had gesmoeld.
@dizono:

Welnee man .. serieuze meuk ..
Deze Chrysler komt tenminste regelrecht uit een cartoon ..
Een 6.0 liter v10 en dan 350pk, dan moet je je schamen…
@goodolddays: hoezo schamen? Ik zie liever een v10 met 350 pk in plaats van opgefokte 4 cilinders met 350 pk!
@v60polestar: jij snapt het tenminste 😉
Deze is inderdaad heel bijzonder. Chrysler barstte toen van het vertrouwen. Je zou voor de grap eens de “Chrysler Atlantic” moeten zoeken met Google of Duckduckgo… en dan de plaatjes zien die je krijgt voorgeschoteld. Dan wordt zelfs deze auto wat “saai”.
@jeroenwz: dat kwam zeker door de ‘merger of equals’ .
Die velgen… liggen die nog ergens ?
@eklasse: ik heb nog een setje op zolder liggen
@eklasse: Walther P. Chrysler museum bij Detroit
Deze kan ik me nog wel herinneren ja! Mooie bak net als de Atlantic. Die had ik zelfs nog als Hotwheels autootje. Mooie tijden.
Is deze Chronos nou zijn tijd ver vooruit of de 300c zo ouderwetsch?
@t1mothys: Met 300C heb ik altijd het idee gehad dat Chrysler met deze auto retro kant op wilde gaan netals de PT Cruiser. Gelukkig ziet de 300C een stuk beter eruit. De Chronos lijkt wel een samenvloeiing tussen een 300C en een Concorde (niet het vliegtuig).
@MauritsH: Alweer verkeerd gegokt! De Chrysler Chronos de raarste auto die ik vandaag ga zien? Toch niet. Er staat nl. zo’n mallotige Ferrari 612 boven – in het 2010-belde-en-wil-zijn-wrap-terug matzwart nog wel!
Meer dan een beetje geinspireerd op de Chrysler
Sorry iets te snel gedrukt dus nieuwe poging :

Meer dan een beetje geinspireerd op de Chryslers Ghia’s conceptcars van de fameuze Virgin Excel uit de jaren 50.
In het bijzonder ip de C.B Thomas special.
Daar klopten de verhoudingen echter wel van en was echt een bloedmooie auto.
Kijk, leer en geniet :

http://www.carstyling.ru/en/car/1953_chrysler_thomas_special/
@seicilindri: Virgil Exner. Word ;-)
@seicilindri:
Jup, en misschien wel nog wat meer Chrysler D’Elegance:
http://www.conceptcarz.com/z20235/Chrysler-D-Elegance.aspx
Thunderbirds are GO
Mijn eerste gedachte toen ik de foto’s zag was; Een Chrysler 300C Gran Coupé extraordinair gentleman edition!
Mazler Chrysda RX 7300
mooie auto en er hangt tenminste een retegeile kont aan, hetgeen voor mij zeer belangrijk is. Ek es baie blij met die auto ! Het is triestig om zien, vind ik, dat een grote Audi A8 of een dikke Mercedes of BMW bijna geen kont meer hebben maar een “school teacher’s butt”.
snappen mensen nou werkelijk niet als je een 6 ltr heb met 350 pk , dat zo,n blok mega lang mee gaat . er zijn gewoon v8 en v10 motoren die zonder revisie gewoon 5 a 6 ton hebben gelopen dankzij die grote liter inhoud en lagere pk,s. dan slijt de boel ook minder .
en weet je wat het grappige is als er austin of rover of whatever op had gestaan dan had de auto in eens klasse gehad.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).