Dít is de tijd om een auto te kopen in België!

Auteur: , 78 Reacties

Toe aan een nieuwe auto? Nu is de beste tijd.

Dít is de tijd om een auto te kopen in België!

Waar in Nederland een autobeurs als de AutoRAI al jaren zo dood is als een dodo, is de Brusselse autosalon springlevend. Zoals het een lokale autobeurs betaamd, draait het hier om de verkopen. De echte primeurs zijn immers voorbehouden aan internationale grote beurzen zoals de Autosalon van Genève, Detroit en de Los Angeles Autoshow.

Hoewel Brussel ook altijd wel wat primeurtjes pakt, ligt de voorkeur bij autoverkoop. Importeurs van automerken doen er alles aan om nieuwe auto’s te verkopen. De beurs zal eind januari plaatsvinden. In de weken daarnaartoe brengen automerken de show regelmatig onder de aandacht.

Het is niet alleen een interessante periode voor autobedrijven in België. Ook banken proberen een graantje mee te pikken van de autobeurs in de Belgische hoofdstad. Dit doen ze onder meer door interessante financieringen op nieuwe auto’s aan te bieden. De ene bank smijt met nog meer korting dan de andere bank.

Dít is de tijd om een auto te kopen in België!

Het is natuurlijk altijd goedkoper om een auto in één keer af te betalen, maar voor diegenen die een financiering overwegen komen de banken met aantrekkelijke voorwaarden. De goedkoopste aanbieder is Argenta, met een constructie voor auto’s die beter zijn voor het milieu. ‘Ecologische voertuigen’, zoals ze dat in België noemen, kunnen met een financiering van 0,65 procent worden gekocht. De rente van reguliere nieuwe auto’s gaat van 1,85 procent naar 0,85 procent. Dit is gebaseerd op een financiering voor twee jaar. Andere banken die stunten met kortingen zijn BNP Paribas Fortis en de AXA Bank. In sommige gevallen zijn er ook kortingen voor tweedehands auto’s.

Om het voor jezelf zo interessant mogelijk te houden, is het goed om de voorwaarden van banken door te pluizen. Het aantrekkelijkste aanbod krijg je vaak alleen als je zelf een groot deel van de aanschaf ophoest. Bovendien moet de looptijd zeker niet te lang zijn, mik op 24 of 36 maanden. Daarnaast voorkom je zo dat je uiteindelijk na die twee of drie jaar alsnog veel geld kwijt bent aan een dergelijke financiering.

Volgens HLN loont het om niet nu al meteen een bank te bellen. Het jaar is pas net begonnen en de beurs is nog zeker drie weken van ons verwijderd. Het loont om geduld te hebben, want de kans bestaat dat zo vlak voor aanvang van de autosalon een bank opstaat met een nog aantrekkelijkere korting. Het is goed om in het achterhoofd te houden dat het gemiddelde tarief in 2018 op 0,65 procent lag.

Dít is de tijd om een auto te kopen in België!

Het is geen toeval dat de banken stunten met interessante financieringen. Het is voor hen ook zeer aantrekkelijk. Commerciële banken moeten 0,40 procent rente betalen over het ingezamelde spaargeld. Door massaal financieringen af te sluiten verdwijnt het geld tijdelijk in handen van klanten. Banken ontlopen zo een fikse rente te moeten betalen en het geld komt uiteindelijk weer terug na een bepaalde periode.

Er heerst een steeds kleiner taboe op het geld lenen voor de aanschaf van een goed, in dit geval een auto. Enkele maanden geleden werd nog bekend dat ook steeds meer Nederlanders opteren voor een autofinanciering. Vertrouwen in de economie (en dus de eigen bankrekening) lijkt hier een voornaamste reden voor te zijn. Een financiering met weinig risico in combinatie met aantrekkelijke voorwaarden trekt daarnaast veel mensen over de streep. Niet zo gek dat dan ook constructies als private lease bezig is met een opmars.

Het zal de 97ste keer zijn dat de Brusselse Autosalon georganiseerd gaat worden. Naast de aanwezigheid van traditionele autofabrikanten met personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen, zijn ook tweewielers en mobiliteitsoplossingen onderdeel van de show.78 reacties

Tja, je betaald meer, maar als je met je oude brik door blijft rijden zijn de kosten aan onderhoud en gebruik vaak weer hoger. Dus onder aan de streep kan het best verstandig zijn. Jammer dat private lease boven de 10k km per jaar idioot duur is.
@dutchdriftking:
Nieuwe auto’s schrijven iha sneller af dan jij aan onderhoud kunt uitgeven.
Als je puur naar het geld kijkt moet je een kleine youngtimer met lpg rijden.
Maar koop aub een nieuwe elektrische auto, dan kan ik die over een paar jaar weer overnemen.
@janjansen: Ik rij 20k per jaar met een VR6 van 1996, neem van mij aan dat mijn onderhoudskosten hoger zijn dan de afschrijving van de gemiddelde nieuwe auto :P
@dutchdriftking: zonder vergelijking is dit gewoon taal wat op een verjaardag thuis hoort.
@dutchdriftking: ik heb ’n auto van 4 jaar oud. Rij er nu 3 jaar in met alleen reguliere onderhoudskosten. Afschrijving is ongeveer €1000 per jaar, dus acceptabel. De eerste eigenaar heeft 10K afgeschreven. Mooi voor mij. Ik zal niet snel een nieuwe auto kopen, maar ook geen (hele) oude. Jonge occasions zijn wat mij betreft de beste keuze.
@henk_he: klopt. En dan kan financieren handig zijn.
@janjansen: de 997.1 is ook youngtimer in een paar monath!
Private lease is anders dan een lening voor aanschaf. In het geval van een lening wordt de auto van jouw… bij lease huur je de auto alleen maar (voor lange tijd)… Je krijgt voor beide volgens mij wel een BKR registratie dus wat dat betreft lijken ze weer wel op elkaar…
@punicaoase: grootste nadeel van private lease is dat je er moeilijk van af komt. Stel je private least een auto, en je baas zegt: vanaf volgende maand krijg je een auto van de zaak. Zit je dan met je 2 nieuwe auto’s.
@henk_he: Eens. Ander nadeel lijkt mij het ‘beperkte km-gedoe’…
Ik heb afgelopen zomer m’n financiering bij de dealer genomen. Die was procentueel iets duurder, maar bij de bank was er een dossierkost en moest ik maandelijkse kosten voor de zakelijke rekening (ik ben nu bij een andere bank met gratisch rekeningen) meetellen en dan kwam ik op een geleend bedrag van 19k€ zo’n 250€ duurder uit.

Bovendien duurde het bij de bank ruim twee weken om te weten of ze het bedrag wilden lenen. En bij de dealer was dat een kwestie van wat papieren tekenen.

En het mooiste van al is dat de lening via de dealer in basis via dezelfde bank loopt 😂
@tjorque: financieren is voor paupers, koop de wagen de je zelf kunt betalen.
@herbert: kunnen betalen en willen betalen is wat anders. Als je euro op een andere manier beter rendeerd ben je gewoon niet zo slim als je het uitgeeft aan een auto.
Voorbeeld je hebt 50k en je koopt hiervan een auto, dan is het geld weg. Als je het kan financieren tegen 0,65% (effectief per jaar?) voor 24 maanden kost het je € 325,- als je 50K in je hypotheek stopt bespaart het je met 2% rente €1000,-. In dit geval bespaar je dus € 675,-.
@b088y: ach het standaard excuus van de paupers , nogmaals leef niet boven je stand.
Koop die auto die je kunt betalen/onderhouden.
@herbert: andere mensen pauper noemen klinkt niet heel intelligent. Te koop lopen met je bezit (300k overwaarde, V6 roadster, etc.) is ook niet bepaald chique en jezelf boven andere plaatsen is in mijn ogen triest.
@b088y: 300k overwaarde was het maar waar, waar heb ik dat ooit gezegd.
@herbert: ik kan zo 19k€ leggen… maar ik kan ook 5jaar afbetalen en m’n reserves houden voor de moment dat ik dat voor onvoorziene zaken nodig heb…
Bovendien trek ik het geleende bedrag grotendeels van de belastingen af.

“Deze pauper begrijp dus nie wat jouw probleem weze”
@tjorque: 19 euro zul je bedoelen in jou geval, leef niet boven je stand en koop de auto die je kunt betalen.
Geld lenen kost geld, weet je nog ;)
@herbert: en zelfs dan kan het aantrekkelijk zijn om te lenen, zelfs hele grote bedrijven leasen veelal ookal zouden ze het zo af kunnen tikken. Anderen een pauper noemen zonder de details te weten, is dat net zoiets als ‘de pot verwijt de ketel dat die zwart is’?
@f31bmw320d: bedrijfsmatig is heel andere koek dan een particulier, maar ach de jeugd van tegenwoordig leeft maximaal op de pof, want ach je moet er wel een beetje bijhoren, dat alles van geleend geld is hoeft niemand te weten.
@tjorque: Belgische belastingregels zijn anders dan Nederlandse. Wij kunnen geen privé-autokosten (incl woon-werk) aftrekken. Belgen wel meen ik.
@henk_he: ik ben zelfstandige en kan 65% van de zakelijke kilometers als kost in de boekhouding steken en normaal 100% van de financieringskosten voor het deel zakelijk gebruik.

Maar dom of niet dom om te lenen interesseert me eigenlijk weinig. Het kost me 980€ – aftrek (hoeveel dat netto ook mag wezen) om mijn geld op mijn rekeningen te houden… da’s minder dan 200€ per jaar om zeker te zijn dat wanneer we pech hebben met andere zaken, whatever that may be, er reserves zijn…

Ik vind het kinderachtig van Herbert dat je dan een pauper genoemd wordt. Wel goed dat je als 36 jarige nog jeugd bent 🥳 zal gauw een feestje geven van duizenden euro’s om te vieren dat ik nog jeugd ben… want geld over de balk gooien dat zit in de natuur van de jeugd (waarbij ik blijkbaar nog hoor)
@tjorque: beetje jammer om een auto te kopen van 19k in euro’s die je blijkbaar niet kunt betalen.
Ik kijk niet naar zulke auto’s als ik ze niet kan betalen. Jou hebben ze dus niet geleerd dat als je een euro (gulden in mijn tijd) hebt je er dus ook maar een euro uit kunt geven.
@bartsss: Het lijkt erop dat hij een eigen onderneming heeft. Het kan dan belasting technisch interessant zijn om te financieren. Alles wat je niet investeert in je auto kan je in je bedrijf investeren.
@bartsss: ik kan die auto perfect betalen, ik kies er alleen voor om de auto 980€ (interesten) meer te betalen, zodat ik mijn reserves niet moet aanspreken… iets wat ik best comfortabel vind.
@tjorque: iets wat dus gewoon heel erg dom is als je het door rekent.
@herbert: sjah, het is duidelijk jij hebt geld om alles wat je nodig hebt zo te financieren, proficiat!
@tjorque: Was het maar waar, ouderwets sparen is het devies, waardeer je het ook des te meer!
@herbert: leef en laat leven, jij bent de slimste en rijkste man van de heleeee wereld Herbert. Tevreden ?☺️
@tjorque: Let niet op die zure kwallen hier boven. Hij kan blijkbaar wel de financiering betalen. Iets wat jullie paupers dus blijkbaar niet kunnen….

Ik heb ook altijd geleerd verstandig met geld om te gaan, maar ook te leven en risico’s te nemen. Waarom voor iets sparen als je het ook nu kan kopen. Tot nu toe op jonge leeftijd mooie auto’s gereden en netjes het (deels) geleende geld afbetaald. Het geld ging naar de bank, alleen niet naar mijn spaarrekening :’)

Jullie zijn zeker tegen lenen maar wel een huis hebben wat 50k onder water staat..
@Ruudje: jij snapt de beredeneren pauper niet blijkbaar.
Maar jij leeft maar lekker voor de bank. En Ojahwel hoor 19k zo wel liggen maar niet voor een auto. Stop het liever op mijn spaarrekening en in mijn huis dat daardoor bijna vrij is en 300k boven water staat.
Fijne dag nog.
@bartsss:
pauper
Tot de laagste maatschappelijke klasse behorende arme, oftewel arm

Hoe kan iemand die arm is 19k lenen? Ik ga niet nog een keer herhalen wat ik hierboven heb geplaatst maar zo denk ik er nog steeds over.

Let op! Geld lenen kost geld MAAR let ook op geld op de bank kost inmiddels ook geld.. EN let op, als je dood bent heb je NIKS aan je geld.

P.S.1 dat je even 300K boven water roept maak je inderdaad een stuk geloofwaardiger..
P.S.2 wonder boven wonder heb ik het geld van de bank tegenwoordig niet meer nodig, wonderbaarlijk toch hoe dat werkt..

Dan zal ik er nog een kleine nuance aan toevoegen. Je moet natuurlijk niet zo gaan lenen dat als er maar één financiële tegenvaller is je gelijk in de problemen zit. Maar zeker tegenwoordig met deze rentes en gezond verstand kan je in mijn ogen prima geld lenen voor dit soort zaken.
@ruudje:

typo: MAAR let *op ook geld op de bank kost inmiddels * geld.
@bartsss: haha internetheld en maar opscheppen, iemand die bijna hypotheekvrij is gaat geen auto financieren die is namelijk slimmer en weet dat geld lenen geld kost.
@herbert: hoor je mij dan zeggen dat mijn auto gefinancierd is…
Nooit zal mijn auto van de bank zijn. Nooit!!!
@bartsss: goed gedaan dan mijn excuses.!
@herbert: ik denk dat je de verkeerde benoemd. Ik ben het helemaal met je eens met wat je allemaal zegt. Alle jeugd weet niet meer wat sparen is. Lekker alles op de pof totdat ze het straks niet meer kunnen betalen. Wens de jeugd succes voor later. Gaan ze niet redden hoor. Maar wacht… ze rijden er wel een hele dikke auto van. Straks komt er de sticker van de Rabobank op te staan verwacht ik.
@bartsss: zo is het dus precies, nogmaals mijn excuses.
De babayboomers, de generatie die precies weet hoe alles zit.

De babyboomers, de generatie die zijn eigen kinderen niet zag opgroeien omdat ze altijd maar een maximaal inkomen nastreefde, de caravan moest immers minimaal net zo groot als die van de buurman. De vrouw zorgde voor de kinderen, dan bleef hun wereld lekker beperkt, wel zo makkelijk.

De babyboomers, de generatie die de consumptie maatschappij heeft groot gemaakt. Een nieuwe stereo toren met dubbel cassette dek, een eigen boormachine, een eigen hoge drukspruit en hegeschaar (allemaal gekocht van eigen geld, dat wel). En wat keek je uit naar de verjaardag van je zwager waar je kon op scheppen over je autoradio met afneembaar frontje. Maar de verjaardag was eigenlijk helemaal niet zo leuk van de buurman van je zwager bleek een hoge drukspuit te hebben met 2 bar meer dan de jouwe (die patser toch).

De babyboomers, de generatie die altijd onrecht word aangedaan, hoe durven ze! Jullie hebben tenslotte dit land opgebouwd! Of wacht was het die generatie daatvoor? En zijn jullie zijn jullie de gene die maximaal hebben genoten van de HRA, Spaarloonregelingen, aflossingsvrije en beleggingshypotheken, gratis onderwijs, etc. (Ja ik weet het in de jaren 80 was de hypotheekrente 15%)

De babyboomers, de generatie die de term normen en waarden alleen kent als het in hun eigen voordeel is.

Gelukkig zijn niet alle babyboomers zoals ik het hierboven beschrijf, net zoals niet alle jeugd ‘op de pof leeft’.

Voor de babyboomers die zich wel herkennen in bovenstaande, stap lekker in je zelf betaalde V6 roadster laat de motor nog eens brullen en geniet, daar knap je van op!
@ruudje: ach ja zo is de jeugd van tegenwoordig sparen is er niet meer bij, maximaal leven op de pof, leven bij de dag. laat mij maar onverstandig of zuur zijn, maar ik heb elke auto handje contant zelf betaald, ook mijn huidige 3.5 V6 benz roadster.
@herbert: en je huis ook? Want dat is ook lenen he!
@tjorque: een huis financieren is in tegenstelling tot een auto een verstandige overweging, rente aftrek/waarde stijging etc etc een auto is precies het tegenovergestelde.
Uiteraard wel verstandig een hypotheek afsluiten, op 1 inkomen en niet maximaal, en aflossen.
@herbert: ‘maar ik heb wel 3 ton overwaarde’ ~ Herbert over x aantal jaren tussen zes planken, en altijd een saaie auto gereden. Zo lang je niet in de problemen komt, er verstandig mee om gaat én liever een mooie auto rijdt ipv elk jaar met je reet tussen alle tokkies in Turkije all inclusive op het strand ligt, lijkt het mij geen probleem wat extras te betalen voor een auto die je leuk vindt.
@singer911: ach noem je een benz V6 roadster een saaie auto??
Helaas heb ik die 300k overwaarde dan weer niet.
@herbert: een hypotheek op 1 volledig inkomen? Dat vind ik een veel groter risico dan zakelijk (!) 5 jaar een stuk van de aankoop een auto lenen.
De hypotheek is hier ca 20 a 25% van ons gezamenlijk inkomen.
Als er financiële tegenslag is mogen ze de auto gerust komen halen zodat ik m’n woning kan blijven afbetalen.
@tjorque: een risico met 2 mooie inkomens, en een hypotheek die al voor de helft is afgelost?? lach me dood minder dan 500 euro kosten, hou bakken met geld over om te sparen en een leuke auto van te rijden die ik zelf heb betaald, zo waardeer je het des te meer.
@herbert: lachwekkend dit! En maar opscheppen… Erg laag om iemand die een andere keuze maakt meteen voor pauper uit te maken. Ga je verwende kleinkinderen pesten ofso..
Heb 3 keer gekeken of dit een advertorial/ branded content was… wat een vreemd stuk.
Goed bezig die Belgen, zo werkt het dus wel om een autobeurs te organiseren. Kijken we even mee RAI?? Ik heb al nooit begrepen waarom je op een gewone beurs niet kan kopen, het gaat toch om de verkoop uiteindelijk? Heb je de klant op je stand, laat je hem met lege handen vertrekken!! Net als informatie, superschaars op beurzen, flutfoldertjes waar net niks in staat, waardeloos. Alsof mensen je product niet mogen kopen 🙄
@stationcar: op de Nederlandse RAI kon je ook altijd je auto kopen.
@laptom:
Kan best zijn, maar het werd je niet gemakkelijk gemaakt, en het directe verkopen was zeker NIET de bedoeling.
@laptom: eens. Maar als je een auto in wilt ruilen is dat lastig, die wil je toch even zien voordat je kunt bieden. Daarom vaak doorgestuurd naar lokale dealer.
@laptom: mijn ervaring was wat anders; je kan/kon als particulier geen auto rechtstreeks bij de importeur kopen, enkel bij de dealer. Kroymans en Hessing bijvoorbeeld vertegenwoordigden de fabrikanten als importeurs en als dealers destijds en er kon gekocht worden.
Ik heb gewerkt voor Fiat en Lancia waarbij er absoluut niet gekocht kon worden. MAAR en werkten ook altijd wel wat medewerkers van dealers op de stands waar het dus wel degelijk mogelijk was om de deal te sluiten.
Bij mijn herinnering waren het voornamelijk deals die zich al in de afsluitfase bevonden en waren het voornamelijk kopers die graag de handtekening wilden zetten op de beurs.

Mij is 20-25 jaar geleden al geleerd dat Nederland de showbeurs had en België de verkoopbeurs. Dat gold voor zowel de personen- alsook de bedrijfswagenbeurzen.
@stationcar: de meerderheid van de merken verkoopt ook daar niet, enkel gegevens verzamelen en naar de dealers doorsturen.
@fffred:
Mercedes bijvoorbeeld. Interessante A180 samengesteld op de beurs vorig jaar, sturen ze me doodleuk naar de dealer die me dan komt vertellen dat die versie niet meer leverbaar is :(
Geregeld lees ik hier en elders artikelen over private lease. In de rekenvoorbeeldjes zie je dan altijd dat je met private lease goedkoper uit bent, deels omdat er in die berekeningen van kosten voor koop (ipv lease) altijd rekening gehouden wordt met financieringskosten. Met wat voor percentages er in die rekenvoorbeeldjes gerekend wordt, weet ik zo niet. Kan me voorstellen dat we het dan over ‘meerdere procenten’ hebben. In dat geval is een financiering á 0,85% wel aanlokkelijk en komt het break even point voor zelf aanschaffen toch weer dichterbij…. Hoewel je dan wel weer alles zelf moet regelen.

Maar voor mijzelf is het voordeliger om iemand anders die eerste grote hap afschrijving te laten doen. Ik zoek dus altijd auto’s met de kop eraf, rij daar ook een jaartje langer mee door (een jaar of 5) om zo nog even extra te sparen voordat de zoektocht naar de volgende bolide (met de kop eraf) weer begint.
Geld lenen kost geld.
Koop de auto die je betalen kunt, leeft een stuk fijner dan elke maand fors afbetalen op een auto die ook nog eens fors afschrijft, ik ben van dat ouderwets het enige waar voor je leent is een woning en natuurlijk wel aflossen!
@herbert: deels mee eens. Zelf ben ik auto fanaat. Een beetje handig en weet ik aardig de weg in autoland. Als je dat allemaal niet hebt kan ik mij voorstellen dat privatelease een goed alternatief is.
@herbert: financieren kn best interessant zijn. Zeker als je bijv geld in je bedrijf wil investeren. Als die investering dan weer geld oplevert dan kan je dus met financieren uiteindelijk financieel beter uitkomen. Kijk bijv na al die YouTubers. Financieren een vele achtereenvolgende auto’s, creëren hiermee een kanaal met veel volgers, verdienen hier weer geld mee.
Dus de mensen die roepen dat je nooit moet financieren begrijpen het niet helemaal en zijn ook zeker geen ondernemers!
@mark997gt3: dat zijn wel heel erg unieke uitzonderingen.
@herbert: Waarom zou je wel geld lenen voor een woning? En waarom natuurlijjk aflossen? Is bij een lange looptijd vaak niet intressant. 100k vandaag is een stuk minder dan 100k 20 jaar geleden.
@b088y: tja waarom zou je wat geld omhanden willen hebben of niet dan, alles op de pof, zo is de jeugd van tegenwoordig.
@herbert: Een hoop frustratie zo op je oude dag, het valt ook allemaal niet mee die veranderingen. De jeugd van tegenwoordig geeft over het algemeen minder op het bezit van materiale zaken dan u.
@b088y: frustratie heb je als je geen geld om handen hebt , een kink in de kabel is genoeg bij jullie soort wat op de pof leeft.
Een financiering blijft hoe dan ook een financiële verplichting die je na moet komen voor vaak een vaste termijn van 4 tot 6 jaar. Als je een huis wilt kopen heb je er last van, als je onverwacht zonder werk komt te zitten ook.

Als je een auto koopt heb je daar geen last van.
@stephane8200: je zou maar zonder werk komen te zitten en net al je geld in een nieuwe auto hebben gestoken… En als de financiering van een auto je belemmerd op een huis te kopen kan je beter maar ook geen auto direct betalen.
@b088y: die auto kun je dan nog altijd verkopen mocht het nodig zijn. Misschien hoeft dat niet.

Beter dan geforceerd te moeten verkopen vanwege niet nakomen betalingsverplichtingen.

Die laatste zin die je schrijft zit weinig logica in. Dat is ongeveer hetzelfde als zeggen dat je €100 bespaard hebt omdat je korting kreeg, terwijl je wel €900 uitgeeft.
@stephane8200: Met de laatste zin bedoel ik te zeggen dat het niet handig om maximaal te lenen voor een huis. Dus als de autofinaciering de doorslag geeft of je een hypotheek kan krijgen of niet ben je imo niet zo handig bezig.
@b088y: heb je enig idee hoeveel invloed een persoonlijke lening, wat zo’n leaseconstructie is, op een eventuele hypotheek heeft?

Reken een factor 4-5 voor het bedrag. Dus €15.000 staat voor €60/75K *minder* hypotheek. Aangezien de gemiddelde hypotheek momenteel €287,5K is, is dan €60/75K wel een significant deel.

Jij denkt te veel in maandlasten, vermoed ik.
Allez, waar blijven ze nu, de moppen over ons wegennet? Ik begin me ongemakkelijk te voelen.
@winkeb: de anti-leen moraalridders zijn te druk bezig hun religie te verkondigen.
@winkeb: zo ongemakkelijk dat we ons bijna agressief gaan gedragen op de baan ;)
Mensen die hun auto als vervoersmiddel, dan wel gebruiksvoorwerp, zien snap ik best dat ze een vast maandelijks bedrag voor een auto willen betalen.
Op zich is het een fijne gedachten dat je weer dat je voor de aankomende x jaar een bedrag van y kwijt bent. Hier zit dan alles in, onderhoud, afschrijving, risico’s, je hoeft alleen nog zelf te tanken!
Je kunt vandaag nog in je truttenschudder naar huis!

Maar ja, voor ons ‘petrolheads’ die liever ietsje ouder maar wel dikker willen rijden totaal niet interessant.
Kies je voor een Toyota yaris, splinternieuw voor 15k á 280 per maand of koop je toch liever een mooie BMW e39 met extra smeuïge 6 in lijn?

Ik zou voor de e39 gaan. Wel contact afrekenen uiteraard.
Voor iets dat flink afschrijft moet je eigenlijk nooit lenen. Ik zou zelf nooit snel lenen voor een auto. Echter er is een casus waar ik dat in de toekomst evt wel zou doen. Als er een EV met een range van 800+ km komt die ik niet zo 1,2,3 bij elkaar heb gespaard. Wellicht dat ik dan een stukje bij zou lenen. Rente voor zero emissions mogen aftrekken overheid?
Tijdje in Brussel gewoond. Had toen een deal op de autobeurs gemaakt voor een nieuwe auto met 21% korting (zogenaamd de BTW). En in België rekenen ze ook geen afleverkosten en lage wegenbelasting. Dat was nog een leuk zaken doen. Zelfde auto was 40% duurder in Nederland.
Praten we over een rente per maand of op jaarbasis. Op jaarbasis is het extreem laag en op maandbasis is het nog steeds ruim 10% dus erg duur, duurder dan een gemiddeld consumptief krediet.
@slickrick: jaarbasis…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).