Dit is Fords nieuwe middel om boeven te bestrijden

Auteur: , 26 Reacties

De Explorer krijgt ook een politieuniform aangemeten.

Ford Utility

In de VS gebruikt men graag politieauto’s uit eigen land. Ford heeft bijvoorbeeld een grote vinger in de pap als het gaat om het aanleveren van politieauto’s. De Taurus en Explorer kunnen bij elke nieuwe versie vrij snel rekenen op een versie met lichtbak op het dag (en tegenwoordig in de grille). Aangezien er een nieuwe Explorer is, is er ook een nieuwe politieversie. Hij heet Ford Police Interceptor Utility.

Natuurlijk is het doel van de Explorer politieauto om ruimte te bieden voor spullen, meer dan de Taurus dat kan. Het belangrijkste nieuwtje voor de nieuwe Utility is de hybride-aandrijflijn. Niet alleen is het handig voor die extra groene touch aan de zware benzinemotor, ook kan die accu de systemen (computers en dergelijken) aan boord opladen. Handig en efficient, bovendien kan Ford nu op goedkeuring rekenen van milieugekkies. Tenminste, op papier.

Ford Utility

Een paar andere nieuwe features vinden we in een nieuwe veiligheidsmodus. De auto kan met camera’s en sensoren detecteren of iets wellicht gevaarlijk is. Als de auto iets gevaarlijk vind (een andere auto die te hard aan komt rijden), waarschuwt de auto de inzittenden, gaan de deuren op slot en de ramen dicht. Wat voor potentieel gevaar Ford hier precies mee bedoelt, weten wij ook niet. Maar extra veiligheid is altijd goed. Ook is de achteruitrijcamera losgekoppeld van de achteruitversnelling: zo kun je hem ook gebruiken ter surveillance.

De politie zal de nieuwe Explorers zo snel mogelijk in werking zetten. Zoals altijd ziet de auto er met zijn scala aan verlichting prima uit, een intimiderend verschijnsel in je achteruitkijkspiegel.

Ford Utility26 reacties

Gezag; daar kunnen ze in NL nog heel wat van leren. Stuk beter dan die bedroevende B-klasses hier in NL. Tip; zoek ook eens naar de Dodge Charger (van bijvoorbeeld Georgia of Florida). Nou dát is pas indrukwekkend!
@rd1991: Ook in Amerika gaat het achteruit. De Ford Crown Victoria was toch wel het toppunt van de politie auto’s.
@robert110: jaa vond ik ook heel erg stoer! Jammer dat ze uit productie zijn
@robert110: Op het Youtube-kanaal van Jay Leno was er een politieagent te gast die de oorzaak haarfijn uitlegt.
@robert110: Ik vind dat echt een prachtige auto. Simpel, elegant en niks over de top. Ik hoop er binnenkort wel eentje te kopen.
@rd1991: vind die A6 toch wel een stuk dikker
@autogeak: helemaal eens!
@autogeak: mwa, gewoon een A6 met 4 lampjes extra. Mooie wagen, maar zeker niet dik.
@rd1991: bedroevend… vind dat wij het in Nederland beter doen dan die bedroevende Smart politieauto’s in New York…
@potjak: ja maar ook in New York heb je spul wat vele malen dikker is. Voor in de stad is het op zich wel logisch 💁‍♂️
@rd1991: inderdaad, het gezag voor de NL politie is in NL zeer ver te zoeken als het überhaupt bestaat!
@quinn: lol, als je ’t gezag van je auto moet hebben, dan is ’t sowieso droevig gesteld met de samenleving. In Rusland rijden ze oa Ford Focus Mk2 en toch heerst er gezag! 👍🏻… Wel ’t verkeerde type gezag… 🤔 Maar toch… 😉
@rd1991: De eerst zin, daar heb je helemaal gelijk in. Alleen heeft dat niks met de auto te maken. Zolang jij zelf overal gewoon een boete voor krijgt en het gajes en bontkraagjes een waarschuwing. En ome agent zich laat uitlachen of een beethe domme grapjes maakt met dat volk. Kan je de politie in een leopard tank zetten maar dan hebben ze nog geen gezag.
Brute wagen. Moet bij de naam toch op de een of andere manier denken aan Dora the Explorer.
In de app (kun je nagaan) vind ik middels de zoekfunctie al nieuwsberichten terug van exact dit type uit 2011, 2015 en 2016. Is dit nou echt zó nieuwswaardig ieder jaar?
@phaeton: waar maak jij je druk om?
Al zal de 2.3l viercilinder turbo ook best vooruit komen, het is toch jammer dat er geen V6 in ligt. Gewoon voor het geluid.

Maar ondanks dat is het een fraaie SUV, zeker in de limited uitvoering. Kon je hem hier maar voor dezelfde prijzen als in de States kopen, had je een dikke Amerikaanse SUV voor de prijs van een Tiguan.
Er was toch zo’n bedrijf dat een auto specifiek had ontworpen als politievoertuig in de USA. Volgens mij met een BMW-diesel als motor. Daar hebben we ook niks meer van gehoord….
@tenaci: ja er begint me ook iets te dagen. Apart dat dat nooit iets is geworden. Misschien wilde ze een gerespecteerde fabrikant achter het product ivm reparatie, garantie en betrouwbaarheid..?
@volvo480gtt: good ol’ Google: De E7 van Carbon Motors!
De deuren gaan op slot zodra de auto gevaar signaleert. Hoe ga je dan een arrestatie uitvoeren? Daarvoor moet je met je auto dichtbij een andere auto staan, maar dat zal hij als gevaar detecteren denk ik…
@leukmaaronbetaalbaar: die voer je dan uit door op het deurontgrendelknopje te drukken.
@leukmaaronbetaalbaar: zo’n feature heeft mijn auto ook, die doet altijd de deuren op slot als ik de parkeergarage uit de boze buitenwereld in rijd.
Goed apparaat. En als de hybride veel stationair draaien kan voorkomen dan is het een serieus goede zet.
Ik ben in mei in Californië een dag met een sheriff mee geweest op patrouille in een Crown Vic. Ze gaan er inderdaad langzaam aan uit maar hij vond het de leukste sheriff auto. Ze worden daar vervangen door de chevrolet tahoe. Ook een gave auto waar je net wat verder mee komt. Wij stranden op een gegeven moment voor een beek waar de tahoe zo door had kunnen gaan. Verder natuurlijk een fantastische ervaring. De hele dag lekker het gas er op onder het motto “Niemand wil de sheriff auto inhalen en we willen het verkeer niet ophouden”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).