Dit is het nieuwe snoepje van Giorgetto Giugiaro

Auteur: , 10 Reacties

Je hoopte waarschijnlijk op foto's van zijn nieuwe chica, maar helaas, je moet het doen met foto's van zijn nieuwe creatie.

side-front

Lekker dan. Je bent VAG en je denkt eindelijk weer eens wat tof design binnen te halen, dus je koopt Italdesign van Giorgetto Giugiaro. Ze gaan daar noest aan het werk en dat levert de Zerouno op, een auto waarvan de naam slaat op het uiterlijk. Is het een één van de tien voor de moeite, of zijn we keihard en geven we ‘m gewoon een dikke doughnut? Ondertussen begint de man waar het allemaal om begonnen is gewoon weer doodleuk een nieuw designbedrijfje samen met een paar Chinezen, genaamd GFG (Giorgetto & Fabrizio Giugiaro) Style. Wat heb je dan eigenlijk gekocht als VAG?

side-rear

Enfin, in Genève staat de Sybilla, het nieuwste projectje van de designheld die dit jaar zijn 80ste verjaardag viert. De Sybilla is een forse, vijf meter lange sedan met een grote glazen koepel die dienst doet als passagierscompartiment. De auto doet ons enigszins denken aan Giugiaro-designs van vroeger, zoals de Jaguar Kensington en Maserati 3200 GT. De glazen koepel schuift overigens deels naar voren weg om instappen te faciliteren, een oplossing die Giorgetto in 1963(!) al gebruikte voor de Chevrolet Testudo.

side

Gezien het feit dat de auto tot stand is gekomen met het Chinese energiebedrijf Envision, zal het je niet verbazen wat er onder de kap ligt. Inderdaad, het is een blendermotor. Of we de auto ooit terug zullen zien als productiemodel is natuurlijk maar helemaal de vraag. Zou jij dat wel fijn vinden?10 reacties

De neus zou niet misstaan op een Honda, de achterkant op een Volvo
Als er een blendermotor in zit zie ik ook kansen voor Tefal om dit model op de markt te brengen
Door deze erg hoge schouderlijn lijken de wielen aan de kleine kant.
Best gaaf zo met die Targa-achtige beugel!
Beetje veel RX8 met een vleugje Maserati in een moderner jasje. Vind het weinig vernieuwend…
Toen ik de foto zag dacht dat erntje in de serie “vergeten conceptcars” was.
Wat een gedateerd ding is dit zeg!
Na Gandini vind ik dit de beste auto ontwerper, maar dit oogt toch wat gewoontjes.
Typisch, die eerste foto deed me denken aan die grijze viper uit de slechte serie
Nee
Ik dacht even dat het een concept car van 20 jaar geleden was.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).