Dit is Kia’s blik op de SUV Coupe’s van deze wereld

Auteur: , 20 Reacties

Kia kan natuurlijk niet achterblijven op deze trend in de autowereld.

Dit is Kia's blik op de SUV Coupe's van deze wereld

Het idee van een ‘SUV Coupé’ is niet nieuw. De Ssangyong Actyon was er als productieauto zo’n 14 jaar geleden al vroeg bij. Heel vroeg, want de wereld was toen nog niet klaar voor dit aparte segment. Vandaag de dag is het gemeengoed geworden. De premium autofabrikanten hebben elk een eigen SUV coupé in het gamma en nu gaan de ‘gewone’ fabrikanten met het concept aan de slag.

Renault doet een poging met de Arkana en ook Skoda werkt aan een eigen SUV coupé. Kia gaat zich bij deze merken voegen met de XCeed. Wat we precies mogen gaan verwachten van deze nieuwe auto is nog niet duidelijk. De Zuid-Koreaanse autofabrikant heeft slechts één foto gedeeld van het nieuwe model. Op het eerste gezicht lijkt de auto wat trekjes te hebben van een BMW X2, wat absoluut geen belediging is.

Kia laat weten dat de XCeed door het Europese designcentrum van het merk is getekend onder leiding van Gregory Guillaume. Het zal de vierde auto worden in de huidige Ceed-reeks (Ceed, Ceed Sportswagon en ProCeed) van het merk. Informatie over de aandrijflijn, motoren en een marktlancering is nog niet bekend. Kia zegt de auto officieel op 26 juni te onthullen.20 reacties

Ziet er naar mijn mening toch een stuk beter uit dan de X2. Op het eerste zicht een mooi ontwerp!
@escher93: Wel dezelfde promokleur als de X2 ;)
BMW zal het lastiger gaan krijgen, technische lay-out van de Kia is hetzelfde. Hopelijk geven ze de SUV coupe een directere overbreng mee en stuurt ie ook lekker. Dan wordt het echt nog wat….
Ziet er best oké uit, maar dit is toch gewoon een hatchback met extra plastic randjes.
@dondeboer: Was ook mijn gedachte. Een Ceed Allroad. Niet lelijk overigens.
SUV coupé… Oftewel een hatchback met hoge instap…
Huh, wat is daar aan de hand bij die C-stijl? Dat chromen randje lijkt niet helemaal aan te sluiten op de op de foto rechterkant van de raampartij. Het ziet er best raar en knullig uit
@Edge: denk dat dat laatste een ini mini raampje nog is…
Hij heeft wel iets weg van de oudere infinity fx… gedrongen gespierd Cannes zijkant. Al met al positief! Kia is gewoon flink goed bezig qua styling, niet te gewaagd zoals de Europeaan het graag heeft maar wel sportief. Ik gok dat over 5 tot 10 jaar Kia nr2 is achter vw.
Dacht dat ik naar een Mazda C nog wat zat te kijken
Misschien ziet het er beter uit dan een X4 en een GLC coupe omdat het niet zo’n lomp grote onderkant heeft. Maar zoals mijn collega’s hierboven zetten, in hoeverre is dit een crossover en niet gewoon een hatch+ (zoals bijvoorbeeld de Ford Active lijn en de Crossvolkswagens)?
zeggen*
Fraai ding en gelukkig niet zo’n afhangende neus die je tegenwoordig veel ziet zoals bij VW.
Niks mis mee toch? Ziet er naar mijn mening prima uit.
Vind de huidige ProCeed ook al erg geslaagd
Genepte Stelvio? Beter goed gejat dan slecht bedacht…
Gaan we nu alles met een aflopende daklijn een coupe noemen? Dat woord heeft zijn betekenis flink verloren de afgelopen jaren.

Verder wel een leuke auto om te zien trouwens, ongeacht hoe de marketingafdeling van Kia het ding omschrijft.
Dit is toch gewoon een hatchbak? Hoe is dit een SUV?
Dit is geen Coupé, geen sportwagen en geen utility wagen. Dit is zo wat het Heilig Romeinse Rijk onder de voertuigen (zij waren niet heilig, niet Romeins en technisch gezien geen rijk)
Dit is KIA’s blik. Punt. Maar wel een redelijk mooi stukje blik weer.
De Xhamster is ook nice

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).