De Renault Arkana is helemaal officieel

Auteur: , 36 Reacties

Goed nieuws voor degenen die de concept-versie fraai vonden.

Stel, je wil heel graag een BMW X4 of Mercedes-Benz GLC ‘Coupe’. Je houdt van het concept: een hoge en stoere crossover, maar dan ‘sportief’ en ‘elegant’. Dus een crossover met een aflopende daklijn die doet denken aan die van een coupé. Dan heb je toch een ideale auto?

Maar stel ook dat je wel een dergelijke koets wil, maar eentje die niet Duits en niet premium is. Dan is er goed nieuws, want de Renault Arkana is nu officieel. De auto werd vorig jaar al gepresenteerd op de Moscow International Auto Salon, maar dat was nog een concept, volgens Renault.

Renault Arkana '19

Dit is de productieversie. Zo te zien heeft Renault het grootste gedeelte van de concept weten te vertalen naar de Arkana die je in de showrooms gaat aantreffen. Het zijn slechts wat chromen glimmertjes die Renault achterwege heeft gelaten.

Renault Arkana '19

De kofferklep herbergt een bagageruimte van 508 liter. Klap je de banken naar beneden, dan staat er 1.333 liter tot je beschikking. Dat is geen bizar slechte score, maar een beetje stationwagon is véél ruimer. Zo heeft de kleinere Renault Mégane Estate 521 liter in de aanbieding, 1504 liter met de banken plat.

Renault Arkana '19

De Arkana is de eerste auto die de nieuwe 1.3 Tce motor meekrijgt. In deze auto is de deze goed voor 150 pk. Via een CVT-automaat, die Renault X-Tronic noemt, worden deze krachten overgebracht aan de voorwielen, vierwielaandrijving is optioneel leverbaar. Speciaal voor de Russische markt komt er ook een ouderwetse, atmosferische 1.6 viercilinder beschikbaar met 115 pk. In eerste instantie is de Arkana bedoelt voor markten buiten Europa. Vooralsnog zijn er geen plannen om de auto in Nederland aan te bieden.36 reacties

Lijkt net een opgehoogde Talisman
@bsxc2: of een Ssangyong Actyon 🤢
Hmmm is dit weer zo’n model wat alles wat iedereen in de digitale wereld in de praktijk doet maar dan digitaal.. wacht… Ik snap geen zak van Renault. Doe mij maar een clio rs :)
…weer zo’n poepende hond!😂
@rudeboy01:

Merde in plaats van Scheisse dus
Just another Aztek ..
Maar dan een keertje niet Duits ..
@lincoln: azteque..
Dit auto is niet helemaal swek weetsje, ah broerrr
Mooi is anders en wat een lelijk dashboard.
Zouden ze het wagen om ook nog een Dacia Duster Coupé te maken?
Skoda gaat het tenslotte ook doen…
Ik vind ‘m fraai, zou ‘m graag willen rijden. Een soort chique Dacia Duster eigenlijk.
@Jochempie: ik ben nog steeds van mening dat als je er open voor uitkomt dat je een Renault wilt rijden, je toch even langs de dokter moet.
@smex:
Nop, voor mij geen dokteRS…
Wauw echt gaaf!!!! Ik wil Rus worden! In mn Renaultski chickies van het rode plein oppikken!
But… Will it blend?
Raak nu wel uitgekeken op dat familiedesign van Renault. Doet me steeds meer denken aan jaren 90. Tijd voor nieuwe designtaal.
Neem van mij aan, dit gaat net zo’n succes worden als de Renault Koleos……
Op die foto van de handrem kun je volgens mij al zien wat voor plastic interieur het gaat worden.
@berlinetta: terreur de interieur inferieur! Jaja ik lul al een lekker bekkie frans zo
Van alle coupe SUV’s die er zijn, is dit toch wel de lelijkste.
@smex: het hele genre heeft nog niets moois opgeleverd…
Ford Focus, is dat joe?
Toch jammer dat Renault er geen V8 in stopt.
Iemand zou beter eens de voorlaatste zin door de spellingschecker draaien :) “In eerste instantie is de Arkana bedoelD voor markten buiten Europa. “
@rabbit1986: En jij denkt dat een spellingchecker werkwoorden kan vervoegen?
Ziet er leuk uit, maar als er net zoveel BPM bijkomt als bij de Koleos II, dan gaat deze in Nederland geen groot succes tegenmoet.
En dan één zo’n lullig klein pijpje. Dit maakt het hele ontwerp zoveel zwakker direct. Hup, een pijp links en rechts en dan staat het tenminste nog stoer.
@dufornee: als de handvaten van een kruiwagen.
Mislukte versie van een BMW X6 ofzo? Of wat is dit gedrocht dan?
Zelfs met de Twingo in het kleine segment falen ze al, laat staan dit formaat!
Of we nog niet genoeg van die suffe hokken hebben… Zou toch fijn zijn als de trend weer eens over was en er weer eens mooie auto’s gemaakt worden.
Ik vraag mij af waarom juist Rusland de 115k motor krijgt. Voor de Russische markt wordt er juist vaak een motor aangeboden met meer pks (meer heuvels en vaak inhalen), zoals bij de Tahoe 6.2 (i.p.v. de 5.3) of de (Renault) Duster met een 2.0.
@e550: of compensatie voor lager octaan brandstof…? Dan blijven er tenminste nog wat peekaatjes over voor leuke only-in-Russia dashcam filmpjes ….
J*zus, weer een rijdende zeecontainer. Wanneer gaat deze gekte voorbij?
Renault gaat anno 2019 een CVT automaat toepassen in haar nieuwste model…. man…man…man
Het is niet genoeg dat dat ding er niet uitziet, ze gaan ook nog eens “stenen tijdperk” techniek toepassen. Gelukkig zit ‘t wel snor met de betrouwbaarheid bij Renault!
Na deze SUV-coupe verwacht ik snel de Kodiaq GT. Zelfde type succes auto, iets mooier…
Leluk!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).