Hier werd de eerste Europese NSX geleverd

Auteur: , 61 Reacties

Honda is begonnen met de Europese levering van de NSX. Deze meneer kreeg de primeur.

Honda

De nieuwe NSX was een auto waar men al klaar mee was voordat ‘ie überhaupt op de weg verscheen. Ellenlange teasers, vertragingen en concepts maakten het wachten niet makkelijker. Begin dit jaar was het dan eindelijk zover. De eerste productieauto van de Japanse supercar leverde in de Verenigde Staten 1.2 miljoen dollar op.

Dat was in februari. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en nu zijn de Europeanen aan de beurt. De eerste Europeaan die kilometers kan maken in zijn NSX is de in Monaco woonachtige Claude Sage. Hij kreeg de sleutels van zijn rode machine uitgereikt door Honda Europe president Taku Kasahara. Sage is ambassadeur van Honda in Zwitserland en lid van een NSX-club. Daarnaast was de Zwitser betrokken bij de ontwikkeling van de eerste generatie NSX.

De NSX kost in de Verenigde Staten 156.000 dollar. Een Nederlandse prijs is niet bekend en das niet zo gek. De supercar is namelijk niet leverbaar in ons land via de Honda dealer. De kans dat een NSX op gele platen komt te staan is dan ook zeer gering. Inclusief BTW en BPM zou het apparaat bij ons al gauw meer dan twee ton kosten.61 reacties

ome kloot doet het nog goed voor een gast van 82.
Niet leverbaar hier, dat is toch raar.
Men legt meer neer voor een R8 terwijl de NSX de betere auto is…
@buutvrij: Is er een vergelijkende rijtest dan?
@berlinetta: veel van de internationale autopers pakt de NSX hetzelfde aan als het orgineel. “We begrijpen ‘m niet” en “we kunnen hem niet plaatsen”. Ik ben oud om me dat te herinneren van de eerste NSX. Die auto wordt nu wereldwijd gevierd. Zoals je misschien weet gaat een goed exemplaar daar van ruim over de nieuwprijs van toen heen. Dat heeft een reden. De nieuwe is het enginering toppunt. Een R8 is altijd een 2de rangs gedowntunende Gallardo, en het toppunt van badge enginering, en bedoeld voor poseurs.
@buutvrij: Ik ben het zeker met je eens dat de eerste nsx een pareltje is en de R8 is ook zeker een goede auto, maar die gaat wat mij betreft niet de geschiedenisboeken in. Ik was eigenlijk gewoon benieuwd of die twee auto’s daadwerkelijk tegenover elkaar waren gezet.
@buutvrij: ik denk dat project NSX zich ondertussen heeft ontwikkeld tot een kleine ramp voor de accountants van Honda. Daar wordt vast geen cent meer mee verdient. Denk dat de R8 ondertussen een prima business plan heeft om zichzelf bestaansrecht te geven. Wellicht dat daarom zo krampachtig gedaan wordt om de NSX te verkopen.
@jorden: Honda zet pas iets op de markt als ze 100% overtuigd zijn van de kwaliteit. Bij Audi (VAG) is de klant proefkonijn en moet je het oplossen met PON, toch?
@jorden: waarom? Meer units verkocht, per stuk lagere ontwikkelkosten. Of denk je dat de verkoopprijs van de NSX onder z’n fysieke productiekosten ligt?!
@garp: dat is natuurlijk een beetje gissen, maar als een bedrijf winst kan maken, laten ze deze kans normaliter niet liggen toch? Denk echt dat dit een prestige project is, waar geld op toegelegd wordt.
@jorden: Je slaat de spijker precies op z’n kop. Met de NSX zal geen of niet veel geld verdient worden. Het is een auto die gemaakt is door technische idioten, race-fans en engineers. De R8 is een financiële beslissing. Een buisinesscase, van pennelikkers en stropdassen. Honda, dat wereldwijd meer auto’s verkoopt dan BMW, Audi en Mercedes samen, de grootste fabrikant van motorblokken ter wereld is, en by enorm far, de grootste motorfietsfabrikant ter wereld (16 miljoen verkocht vorig jaar tegen 100.000 voor BMW, de nr. 2 in de wereld) heeft dus andere inkomstenbronnen. Ik denk dat ze in Japan je bezorgdheid niet delen..
@buutvrij:

Korte samenvatting ..

Honda is one for the money two for the show ..
@buutvrij: er werken in Japan alleen maar technische idioten. Kunnen ze in Europa nog eens een puntje aan zuigen.
@erik2907: Eens. Enorm eens!
@erik2907:

Noem eens 20 Japanse uitvindingen dan ??
@lincoln: als ik zou beginnen dan raken de servers van Autoblog overbelast, maar ééntje wil ik er wel uit lichten.
Duik eens in de wereld van het Japanse spoor! Treinen die een snelheid halen van 500km/u, maar nog belangrijker, ALLE treinen in Japan rijden ELKE dag op tijd. Daar zorgen ‘super computers’ voor. Daar hebben ze geen last van blaadjes die het spoorverkeer in de war schopt.

En laten we wel wezen, Honda is met de 1e NSX het sprankelend voorbeeld geweest hoe je auto’s ook zonder turbo maar met VTEC tot enorme prestaties kunt krijgen. Zelfs in het almachtige Duitsland legde de Porsche 911 Turbo het af tegen de NSX (Bron: Auto, Motor und Sport).
@erik2907:

??
LOL ..
Hebben ze tijd uitgevonden !!
@buutvrij: Met wat is BMW motorrad de nr. 2? Qua verkochte aantallen per jaar komt het nog niet eens in de top 10 dacht ik. (Honda, Yamaha, Kawasaki, Suzuki, Hero Motors, Bajaj, TVS, Harley, Polaris, Triumph etc.)
@anticlomabliacs: ik moet mn bewering idd nuanceren. In 2014 was BMW de nr. 2 iets met crisis denk ik…
@buutvrij: Ik heb het modellen gamma van Honda even bekeken, na een opgevoerde Civic is dat toch verdomd zaaddodend. Het gat tussen de NSX en de rest van het modellen gamma (prestaties, prijs) is in feite idioot groot, zit geen logica in. Honda kan wel heeeeeel groot zijn in de wereld en tig modellen hebben die ergens anders verkocht worden, ons kikkerlandje nemen ze toch niet al te serieus.
@jorden: Het gamma in NL wel ja. Je hebt volkomen gelijk. Alhoewel die opgevoerde civic in z’n eentje spannender is dan al het voorwiel aangedreven VAG confectiewerk dat PON met morting .oet aanbieden hè.
@buutvrij:
Maak je m leverbaar in NL, dan zal je waarschijnlijk als importeur ook wel een demo modelletje moeten regelen. Wieweet dat ze daar geen zin in hadden omdat bij Honda verwachten dat het hele NSX project voor NL toch geen winst zou opleveren
Maar als je bij de importeur langsgaat en zegt: ik wil een NSX op gele platen, hier is een bankgarantie; dan gok ik dat t wel goed komt.

Echter, PON doet toch hetzelfde, sommige modellen en motoren niet leveren? Bij BMW/MB zullen dat ook wel doen.
@buutvrij: maar de NSX toch duidelijk de saaiere auto is, ding klinkt als een wolf met kunstgebit
@nopetrolnofun: Wat geluid betreft zal je gelijk hebben. Wat heel hard rijden op de limiet betreft…
@buutvrij: die NSX is behoorlijk zwaar, dus ik denk dat de limiet van de Audi hoger ligt dan die van de NSX…
@appelvis: gewicht is heel belangrijk idd, maar in sommige gevallen niet meer de benchmark van of een auto beter presteert dan een auto die iets lichter is. De Nissan GT-R was (is) ook zwaar bij introductie en toch reed die (veel) sterkere auto’s, of sportwagens met een flink lager gewicht naar huis.
De NSX heeft torque vectoring op de voorwielen, maar dan wel weer net even serieus anders dan de sportmodelletjes van Ford of Fraudi. Veel auto journo’s geven toe dat ze een NSX niet in 1 dag kunnen beoordelen omdat de auto simpelweg een andere (nieuwe?) manier van beoordelen vraagt.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Alles is leverbaar, als je maar betaalt.
Waar woont de Ambasadeur van Honda voor Nederland? Ergens in San Marino? Want dan moeten we daar eens een kerstkaartje heen sturen. Wij willen ook de NSX!
Iets over de twee ton valt me nog mee als de Amerikaanse prijs op 156.000 dollar ligt.
Al is die 200.000 euro wel psychologisch een grens die in Nederland ervoor kan zorgen dat de auto geen potten zal breken, daarvoor is de groep liefhebbers te klein vermoed ik.
@granlusso: Er lopen hier genoeg dj’s rond die hem zonder pijn in de knip aan kunnen/willen schaffen
@asmulders: Die kunnen toch niet in een Honda aankomen ;)
@asmulders: Kunnen wel, maar ik vermoed dat de Honda badge voor die jongens een domper is.
@racerx: er rijdt er 1 van in een i8….een 3 cilindertje. Dan heb je met een nsx toch wel iets exclusievers
@asmulders: Dat zijn er hooguit tien. Dat is wel voldoende voor een heel land inderdaad.
@granlusso: Ach, Richard Hammond vond € 320.000 voor een LFA ook compleet mesjogge. Onverkoopbaar daar door, was zijn oordeel. Dat gingen mensen echt nooit voor een Lexus betalen.. Kijk eens wat je nu voor een 2de handsje betaald. (tipje van de sluier: meer dan 6 miljoen euro voor een oranje exemplaar)
Ik hoop maar dat ze de Chiron uiteindelijk wél uitverkopen. En dáár was Hammond natuurlijk lirisch over…
@buutvrij: maar das wel een Nurburgring edition he! ;)
Heb die bewuste auto nog zien rijden over Spa Franchorchamps deze zomer. Machtig gezicht!
@wimbraber: heb het geluid van die Lexus V10 ook live gehoord, ooit. Was wel de ‘gewone’. Nu ja, gewoon? Dichter bij een F1 sound kom je niet met een productie wagen volgens mij. Heb ooit een interview met technische bons van Ferrari gelezen, die zei dat ze bij Lexus in de leer moesten wat geluid betreft…
@buutvrij:

Heeft ie meteen een v-tec petje gekocht zeker ..
Zo’n lelijke auto is dat. Bah. De originele NSX draait zich om op de schroothoop.
In België kost hij 180000 euro, meer dan de 166630 euro dan de basis R8 kost.
@bruno_vanaarle: Maar dan schuift de verkoopmeneer de optielijst onder je neus…
En je weet onmiddellijk dat het de allerbeste Supercar is.
Want Honda.
En eigenlijk zijn ze geen van allen mooi, korte gedrongen brede bulldog-achtige verschijningen met middenmotor.
Ze missen totaal de charme van zeg een vroege E type, Maserati of Ferrari of Toyota 2000 GT, een Hondaatje S800 of S 2000.
@desjonnies:

Honda kan heeeeeeel goed 125cc motorfietsen bouwen ..

Daar laat ik het effe bij ..
@lincoln: en ook heel goed zakenjets. De zuinigste ter wereld natuurlijk. Dat gaat binnenkort namelijk een issue worden in de luchtvaart. Daar laat ik het nu ff bij…
@buutvrij:

Nu nog zuinige auto’s ..
@lincoln: Ze hebben een heel rijtje hybrides – maar die krijgen we niet. En wat mooi betreft: al eens een Jade bekeken? https://www.youtube.com/watch?v=24UZCTohnKk#t=31.470734222
Krijgen we ook niet; willen we niet betalen.
@oxymoron:

Klopt .. die wil ik zeker niet betalen ..
@lincoln: Heb ooit een Insight 1 uit 2000 bezeten. 1 op 33 op benzine was gangbaar. Inpluggen was er uiteraard niet bij. 16 jaar geleden dus. In de EU stond daar een zwaar opgehemelde Lupo tegenover. Die haalde 1 op 33 dus niet (zonder idioot weggedrag toe te passen) Die Lupo reed nog op diesel ook. Je weet wel; dat is zuinig rijden.. tot aan een onderhoudsbeurt van de Lupo. Maar ik dwaal af. Is er na 16 jaar een europese auto die ruim 1 op 30 rijdt zonder te pluggen?? Op benzine? Nee, t loopt wat achter hier vind ik..
@buutvrij:

Dingen liepen gewoon 1:20 .. als alles mee zat ..
Is er iemand die NIET aan de eerste generatie NSX heeft meegewerkt? Ben wel benieuwd wat hij precies heeft gedaan.
@c63:

Hij staat ermee op de foto ..
Wat Senna kon .. kan Taku ook ..
De specs en stats mogen dan wel weinig te wensen overlaten optisch kan ie niet wedijveren met bv een AMG GT, een Vantage of een McL 570 die vergelijkbaar in de markt staan.
Ik vermoed dat er echt wel een Nederlandse petrolhead gek genoeg gaat zijn om een NSX te importeren, al is het maar omdat hij hier zo zeldzaam zal worden.
Ikzelf wordt in ieder geval niet zo warm van deze wagen. Zowel het uiterlijk als de aandrijflijn spreken niet echt tot de verbeelding jammer genoeg.
@bosje: Mijn baas heeft al aangegeven dat ‘ie er een wil hebben bij Honda. In NL dus. Maakt m niet uit hoe lang hij moet wachten. Ja, hij heeft het orgineel ook. Met nadruk op orgineel. Koop je dus nu 1,5 nieuwe NSXxen voor…
@buutvrij: laat even weten als die nieuwe NSX is afgeleverd. En drop wat foto’s van die originele op Autojunk!
@pinut187: ik ga mn best doen. Hij is alleen niet het type wat op die manier in de belangstelling wil staan met zn wagenpark. Zit ook bij geen enkele liefhebbersclub ofzo..
Jerry Seinfeld heeft de 1e in USA gekocht (weggekaapt voor de neus van Jay Leno). Hij heeft er 2 van z’n Porsches voor verkocht maar wees gerust….hij heeft nog 73 Porsches over in zijn verzameling!
De eerste generatie is geniaal, deze doet me gek genoeg helemaal niets.
@dutchdriftking: dat komt met de tijd..
Eerder dit jaar heb ik hem in Spa van dichtbij kunnen bekijken en kunnen proef zitten. Best een indrukwekkend apparaat. Maar de meeste gaan toch voor een premium badge. Al is schijnt hij in GB voor lange tijd te zijn uitverkocht.
Op Youtube staat een test met deze Honda en Audi op het circuit en de Audi wint het van de Honda!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).