Dit is nu de duurste Alfa Romeo van Nederland

Auteur: , 34 Reacties

Een echte 1750, de beste motor voor een Alfa...

Een tijdje geleden berichtten we over de duurste Alfa Romeo van Nederland. De 8C 2900 die van een Nederlandse verzamelaar was, is voor zo’n 18 miljoen euro verkocht tijdens de Artcurial-veiling. Die is verkocht, dus die kan niet meer bestempeld worden als de duurste te koop staande Alfa Romeo. Een andere Alfa Romeo mag de titel ‘duurste Alfa’ overnemen. En vergeleken met de 8C is de Alfa Romeo 6C 1750 uit dit artikel een schijntje. Goedkoop is echter anders.

Met zijn bouwjaar 1931 is de auto bijna 88 jaar oud. De auto heeft een historie in Zweden, waar de Alfa origineel geleverd werd aan een baron. Het is de enige 6C 1750 die ooit geleverd is in Zweden en één van de weinige die er ter wereld nog in deze staat over is. De auto heeft vier eigenaren gehad en is zo’n 20 jaar gebleven bij de laatste.

Alfa 6C

Specificaties voor zo’n oude auto zijn lastig, daarom is het niet duidelijk hoeveel pk de Alfa heeft. Wel weten we dat de auto zijn kracht via de achterwielen en een handgeschakelde vierbak op de weg zet. Voor zijn tijd was de dakloze 6C razendsnel, in de huidige tijd zal het wel meevallen. Maar de wind in je haren ga je sowieso voelen.

Dan de prijs. Als je berekent dat de aanschafprijs slechts vier procent is van de 8C 2900, lijkt de 6C een koopje. Maar toch mag je de geniale klassieke roadster niet meenemen voor minder dan 795.000 euro. Alsnog een flinke smak geld, maar dan heb je wel een zeer unieke auto in handen. De aanbieder is de welbekende Gallery in Brummen, die overigens verder ook heel veel toffe auto’s te koop hebben staan.

Met dank aan Chris voor de tip!34 reacties

Een pareltje, maar haalt het niet bij de 8C van vorige keer.
Overigens is het waar, de 1750 is het lekkerste blok, mijn voorkeur is in een Bertone GTV uit 67. In Giallo Ocra per favore, grazie!
@bischero: mooi model maar dit is een special met een koets die pas 20 jaar oud is. Een originele met historie is toch nog wat mooier en kostbaarder.
Nico Aaldering, de man die altijd zegt alles te hebben staan maar in feite zijn het allemaal consignatieverkopen.
@ghost: maar het staat er wel?
@roberto: ja dat is ook het idee.
@ghost: heeft die dus niets gelogen 😉
@roberto: zeg ik dat dan. Ik zeg alleen dat dat het idee is van consignatie en Nico zich meer voordoet dan hij is.
@ghost: je zei wat anders en komt er nu op terug via een omweg..
@vetnek: leg toch wat ik bedoel, we snappen elkaar. Wat maakt het dan uit? En hoezo bemoei je je ermee dan?
@ghost: Jezus man. Laat Nico lekker met rust. Als hij zegt dat het er staat en het staat er daadwerkelijk, dan is het toch waar. Consignatie of niet.

Wat boeit het of het eigen bezit is of niet. Mijn voorkeur gaat zelfs uit naar consignatie. Met de minste investering het meeste resultaat.
@momo: dus omdat die man bekend is van TV en mooie auto’s van anderen verkoopt, mag ik niks zeggen? Bepaal ik nog altijd wel zelf. Geen idee of je hem echt goed kent, en dan bedoel ik dus niet van TV maar de man heb het gewoon veels te hoog in de bol gekregen sinds hij die gallery heeft. Op techno classica loopt ie er ook bij alsof ie God is..en dan kom ik wederom terug op wat ik al zei; als het niet van jou is in de eerste plaats, doe dan niet zo stoer en fancy. Gewoon in je eigen schoenen blijven staan. Daar hou ik van. Fijn weekend!
@ghost: 🥳
@ghost: tja dat is met meeste grote autobedrijven, verwacht echt niet dat alles van hen is. Kijk bijvoorbeeld naar Auto Salon Singen..

Heb de beste man zelf nooit ontmoet, maar kan op tv hem altijd wel waarderen. Hij kan een bepaalde klassieker altijd leuk omschrijven waar de auto echt voor bedoeld was, en word vaak enthousiast als hij dat C’est La Vie gevoel omhoog haalt bij een auto bij het beschrijven van zijn kleine details.
@ghost: 95% is toch echt eigendom… Slechts een handje vol auto’s worden in opdracht van de eigenaar verkocht.
@ghost: wat een volstrekt belachelijke reactie. Dit is louter jaloezie. Je weet niet half waar je over praat, en je reactie is daarbij gebaseerd op een mening, dus in de verste verre serieus te nemen. Maar ja, jij stapt zo weer op je 3e hands gazelle, dus snap je frustratie!
@mercedess65: ik heb niet eens een fiets. En ik ben ook zeker niet jaloers. Alles wat ik heb is van mezelf, ik ga ook verder niet de moeite voor je nemen om op te sommen hoe mijn wagenpark eruit ziet, als je een beetje zoekt op mijn reacties kom je een eind. Ik leef ongetwijfeld langer dan jij in dit landje dus ik weet zeer zeker waar ik over praat.

Nogmaals een hoop is gewoon niet van hem, maar het staat er, en dat is prima, maar blijf dan jezelf. In de TV show altijd een leuke man met leuke feitjes maar ja, we weten allemaal dat TV nou eenmaal altijd wat mooier is dan de realiteit in deze. Even goede vrienden verder. Het is idd mijn mening/ervaring versus die van jou. Maar ik ga geen mensen hun kont kiezen omdat zij elke week een leuk praatje houden op TV. Ik ga gewoon af op eigen ervaringen en die zijn nou eenmaal niet zo best. Wat jij heb ervaren is prima. Ieder zijn mening.
Alfa altijd mooi!
@spidermann: Arno
@gulli: da’s een “mooie” Datsun! 😅
Neen dankuwel! Ik wil een 159!
Met supercharger is het blok goed voor ongeveer 85 pk.
@w0o0dy: en daarna nog ff langs de chipboer…
@cloverleaf: paar 21 duims putdeksels eronder, centimetertje of twee/drie lager op de veertjes, LED drl’s in de koplampen en een chromen grille. Kan nog wel wat worden met deze auto!
@gulli: Dik! Nog ff van die retro booskijkers en een No Fear sticker (zegt dat wat over mn leeftijd?) en hij is wel af..
Prachtige simpele lijnen !
@johnhert: kunnen ze bij VAG en bmw nog wat van leren.
@mikje90: Bouwjaar 1931.Ooit een Volkswagen gezien van voor 1945? De eersten met brilletje stond namelijk helemaal geen VW op die werden KDF’s genoemd.Kraft durch Freude. Daar konden mensen voor sparen via zegeltjes maar ze spaarden voor de aankomende oorlog.
@Alfarobert: ja precies. En dan noemen ze Alfa onbetrouwbaar enzo.. kutmoffen!
@cloverleaf: #nexit 😂😂
@alfarobert: Audi maakte in die tijd hele suffe auto’s. Net als nu eigenlijk.
Dit is bij verre niet de duurste Alfa van Nederland. Er zijn meer 6C’s, 8C’s en zelfs andere zeldzame modellen als TZ1’s in ons land dan je zou verwachten die ook nog eens te koop zijn. Je zult ze alleen niet zo snel op Autoscout vinden
@veloce: Precies dit.
Alfa’s en afschrijving blijft lastig, staat touwen ook nog ergens een 12c in Nederland die zal ook niet echt goedkoop zijn
De duurste Alfa die er tekoop staat… misschien. De duurste Alfa Romeo van Nederland? Zeker niet!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).