Dit is Tesla’s “oplossing” voor laadpaal-blokkerende aso’s

Auteur: , 21 Reacties

Je moet het maar verzinnen.

Het einde van 2018 ging voor Tesla-eigenaren gepaard met allerlei vreemde taferelen. Uit het niets kregen conservatieve bangbroeken in de Verenigde Staten het idee om met hun grote gore pick-ups de laadpalen te blokkeren, zodat de volgelingen van Elon Musk abrupt niet meer hun Tesla’s konden opladen. De rage lijkt zich vooralsnog niet naar andere uithoeken van de planeet te hebben verspreid, maar naar het schijnt heeft Tesla inmiddels een oplossing gevonden om het slechts weken oude probleem te bestrijden.

De oplossing in kwestie is te vinden in een parkeergarage/Supercharge-station in Shanghai. Dit is direct het eerste probleem in het verhaal, maar daarover later meer. Hoewel het momenteel niet precies duidelijk is wie (Tesla China of bijvoorbeeld een derde partij) deze uitvinding heeft toegepast op de garagevloer, lijkt het idee op het eerste gezicht niet slecht. Immers, mensen die niet thuishoren bij een Supercharger kunnen er niet parkeren, dankzij de in- en uitschuifbare blokkade middenin het vak.

Echter, wanneer we dieper nadenken over de oplossing, dan komen er talloze problemen naar het oppervlak drijven. Allereerst is er de locatie: China. Niet alleen rijdt men hier, met name in de metropool Shanghai, amper met grote pick-ups, tegelijkertijd is de kans ook kleiner dat dergelijke hillbilly’s zich zullen verzamelen en groeperen om EV-rijders een lastige tijd te bezorgen. Sowieso omdat er minder van hen zijn, maar ook omdat het in eeen parkeergarage is – een plek waar gigantische coal rollers simpelweg niet in passen. Hadden ze er wel in gekund, dan hadden ze ongetwijfeld over de blokkade heen kunnen rijden en had het apparaat alsnog niet gewerkt.

De manier waarop Tesla-rijders het systeem dienen te activeren is daarbij buitengewoon omslachtig. Zij die hun auto bij willen laden, dienen eerste de QR-code op de muur te scannen. De code moet vervolgens op een speciale manier worden ingevoerd in het in China populaire WeChat, voordat de blokkade kan verdwijnen. Wanneer het eenmaal is gelukt de sloten naar beneden te halen, komen sommigen alsnog terug van een koude kermis. De blokkade verdwijnt namelijk niet helemaal in de grond. Eigenaren die hun Tesla hebben verlaagd, kunnen deze in dit geval dus niet kwijt.

Aangezien het lastig is om te verifiëren dat Tesla inderdaad zelf een dergelijk systeem heeft bedacht, zullen we de kritiek niet op de fabrikant richten. Dat gezegd hebbende hopen we dat een systeem dat zoveel gebreken en fouten vertoont, niet nog eens geïmplementeerd zal worden.21 reacties

Ik dacht dat de blokkeerchinezen gewoon aftrek van sociale credits zouden krijgen. Dan is een Qr-code nog een lieve oplossing…
Dan parkeer je je pickup toch gewoon voor de parkeerplek?
@jbeer: Inderdaad. Of je kegelt de kegel om en bezet gelijk 2 plekjes. Ik zie mogelijkheden.
Dit is gewoon een locale oplossing die je vaker ziet in China – niet perse een uitvinding van Tesla.

Daarbij, dingen unlocken via wechat klinkt voor “ons” wellicht omslachtig, daar is de app/ecosysteem zo geintegreerd dat een chinees zou de wc er zonder moeite nog mee zou doortrekken.
Auto steer, auto pilot, etc etc. Dan moet het toch ook wel technisch mogelijk zijn om de Tesla te laten ‘praten’ met het hekje zodat dat ding verdwijnt zodra je bij de laadpaal wil parkeren?
“Niet alleen rijdt men hier, met name in de metropool Shanghai, amper met grote pick-ups, tegelijkertijd is de kans ook kleiner dat dergelijke hillbilly’s zich zullen verzamelen en groeperen om EV-rijders een lastige tijd te bezorgen.”
Uhm, dit gaat over het feit dat brandstofauto’s constant bij Tesla laadpunten parkeren. Moet een EV eens doen bij een tankstation… Maar goed. Dit is niet vanuit Tesla.
@stfu: constant…zie het amper. Ligt eerder aan bepaalde steden dat ze de parkeervoorzieningen niet op orde hebben.

Wat ik dan weer geregeld zie, is dat zo’n ev op een oplaadplek staat zonder stekker er in.
@unknown234: jij woont in China?
Dit is in Japan ook een gewoon al jaren gebruikt systeem voor betaalde parkeerplekken in de stad. In allerlei varianten, totaal niks met tesla van doen, maar hee… Er is weer een tesla artikel… 🙈
heeft die blauwe Tesla trouwens geen mistlichten? of lijkt dat maar zo?
@alassad: In China hebben ze geen mist.
@fanboy: smoglichten dan?
@alassad: namaak Tesla
via Android app
@alassad: een tijdje was dit niet standaard nee.
Ik vind dat deze creatieve Chinezen wel wat zwaars hebben verdiend!!

Spa’tje lood.
In Qinhuangdao heeft een Tesla rijder zopas een scheet gelaten, misschien ook een artikel over maken?
@johnwaters: serieus???
@oneeeeeschade: ikschrijfenkeloverteslas is druk bezig aan het artikel
Dat ding is echt niet hoog genoeg voor een echte hillbilly pickup
Een beetje redneck pick-up heeft meer dan voldoende bodemvrijheid, en hier dus geen past van…
Man die beugel past in de groef van een band van een F250 superduty

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).