Dit kost de duurste parkeerplek van Nederland

Auteur: , 44 Reacties

Voor als je echt geld teveel hebt.

Parkeren

Parkeren is in ons land een dure aangelegenheid. Gelukkig zijn er nog genoeg methodes om de kosten enigszins te drukken, maar je kunt het ook over een hele andere boeg gooien. Sla je keiharde pegels stuk op een vaste parkeerplek bijvoorbeeld. Aan de Vossiusstraat in Amsterdam kun je op dit moment bijvoorbeeld de duurste parkeerplek van Nederland kopen.

Voor 125.000 piek krijg je één parkeerplek in een ondergrondse garage. De garage beschikt over een volautomatisch schuifsysteem en via een afstandsbediening kan de garagedeur worden geopend. Voor die 125k ben je nog niet klaar. Per maand worden er namelijk ook nog eens 107 euro servicekosten in rekening gebracht.

Daarnaast zijn er regels verbonden aan het koopcontract. Zo mag het voertuig niet meer dan twee ton wegen. Je Bentayga stallen in de ondergrondse garage is dus een no-go. De Vossiusstraat begeeft zich aan de rand van het Vondelpark en op ongeveer vier minuten lopen van de PC Hooftstraat.

Dit kost de duurste parkeerplek in Nederland

Fotocredit: Funda44 reacties

Kun je ook en leuke auto voor kopen….
@mart144: of een normale flatwoning.
Moet ik iedere dag met de trein naar mijn auto !
@desjonnies: Zit je eindelijk in je auto, moet je nog het drukste deel van de stad door om hem te kunnen gebruiken.
Haha zo veel ben je ook kwijt bij de betaalautomaat daar ?
Voor dat geld kan je wel een parkeerbon riskeren….
@dutchdriftking: das 3 jaar en 9 maand parkeren, als je iedere dag een parkeerbon krijgt a 90€/365dagen per jaar
Leuk hoor in die stad wonen. Kost wat maar dan heb je wel wat. 14 m2 beton. Vraag me wel af waar de servicekosten uit zijn opgebouwd? Suggesties iemand?
@lekkerlinksrijden: Dacht je van onderhoud lift e.d.?
@lekkerlinksrijden: Verzekering, erfpacht, onderhoud
@lekkerlinksrijden: verlichting schoonmaken. Onderhouds contract automatische deur. Dat soort dingen
@raym: verlichting schoonmaken doe ik altijd zelf. Als in toch aan het poetsen ben, kan ik de lampjes ook wel even meenemen.
@lekkerlinksrijden: ja ik denk uit die schuif dinges die elke week kapot is en dat er dan een monteur speciaal uit belgië moet komen om die shit weer te fixen en in te regelen en dat je dan een dag je auto niet kan parkeren of uit de garage halen om lekker stil te staan voor de stoplicht in damsko
@e36thuglife: zo raar want dat kan je ook gwn uit die 125 k halen en dan heb je nog 123k winst wtf man
Poh wat blijft zo’n 993 toch mooi zeg! En ontopic: tja Amsterdam, daar betaal je altijd te veel voor hetgeen je krijgt. Waarom is mij ook een raadsel.
@str8six: Omdat iedereen het gewoon betaald. Niet de vrager is gek, maar de gever.
@berlinetta: daarom kom ik er niet tenzij het hoog nodig ;)
@str8six: nouja… Er is een deel waar je prima waar voor je centen krijgt hoor ;)
Ik krijg de indruk dat de garage nog niet van jou is, nadat je 125.000 euro hebt achtergelaten
@f40racer: zal idd wel zo’n nasty erfpacht constructie zijn.
Voor dat geld verwacht ik dat er elke dag poedelnaakte carwash meisjes de wagen tip-top schoonmaken.
Voor 125k ga ik niet 4 min lopen naar de PC
Ik denk gezien de locatie een erg goede investering, en als je genoeg centen hebt toch een prachtige oplossing om toch veilig en droog in het centrum te kunnen parkeren!!
Ben betrokken geweest als Mechanical Engineer bij de bouw van het parkeer systeem in de jaren half/eind 90 aan de Vossiusstraat. Meen me te herinneren dat Ecosafe (reeds overleden) de fabrikant van het systeem, rond de 45.000 NLG per parkeerplek vroeg voor het installeren ervan. Weet niet zeker meer, maar er waren 12 parkeerplekken geïnstalleerd plus een draaischijf welke de auto weer met de neus in de goede richting zette.
Hoeveel slaapkamers?
Aan het eind van de PC, op de hoek met het vondelpark, staat een kleinschalig appartementen complex met ondergrondse garage waar de plekken nog duurder zijn, 150k tot 180k. Ik ken iemand die daar woont en weet wat hij ervoor betaalt heeft.
De auto’ die daar op staan zitten in dezelfde prijsklasse overigens.
Het is zo gek nog niet. 125.000 piek kan je tegenwoordig 10 jaar vast tegen 4% lenen, kost je 5 mille per jaar. Dat is bruto, trek je van de belasting af (52% natuurlijk), hou je netto 2400 piek te betalen over. Gedeeld door 12 maanden is dat 200 piek in de maand. Plus die service-kosten sta je voor om en nabij een tientje per dag downtown Amsterdam en je loopt zo de PC in. Ik zeg doen. (De garage is overigens niet van mij)
@nestas: mag je 2e hypo op een koop-parkeerplek aftrekken in NL?
@gregorius: nope. Hypo 1 op naam van de heer des huizes. Hypo 2 op naam van de vrouw.
@nestas: Maar de Trophy wife heeft geen inkomen; kan je het er moeilijk van af trekken.
@gregorius: Dan neem je haar in loondienst of zo, à €100.000 per jaar. En aftrekken maar (no pun intended ;) )…
@nestas: Je mag wel 10 hypotheken hebben. Als ze maar bedoeld zijn voor aanschaf, verbetering of financiering van de woning (hoofdverblijf). Wanneer men fiscaal partner is kan men slechts een hoofdverblijf hebben. De parkeerplaats zal dus niet snel als woning kunnen dienen. Het enige wat ik mijn nu bedenk is dat als je naar een notaris gaat en dit stuk bij de woning voegt. Dus een object ervan maken, dan word het huis ook meer waard en zou het misschien lukken. Denk dat het een interessante zaak kan worden.
@nestas: Das knap, want de vrouw zou er dan ook moeten wonen. (Hypoaftrek geldt alleen voor door eigenaar bewoond pand). Die vlieger gaat dus niet op.

Maar ik denk dat de doelgroep voor deze plek daar niet heel erg mee gaat zitten.
@nestas: Je constructie is leuk verzonnen. Maar kan natuurlijk niet. De lening en parkeerplek vallen in BOX 3. Dus je betaald er dan geen belasting over (als de schuld even groot is als de waarde van het bezit). Wel moet je maandelijks de rente betalen, die nergens aftrekbaar is.
Ik zal wel gek zijn, maar ik vind dit dus niet absurd duur.
@lemster: Aanvulling: niet dat ik het betalen kan, maar in Amsterdam zijn dingen nou eenmaal een stuk duurder. Een appartementje gaat daar niet voor minder dan 2 ton weg en dan zit je echt zeker niet in het centrum.
Leuk je Porsche in een ondergrondse parkeergarage in Amaterdam…

Grote kans dat dat ding een keer onderloopt bij zware regenval…

Gelukkig hebben ze bij de dichtstbijzijnde Porschedealer wel ervaring met waterschade.
Volg de link, techniek ervan is leuker dan dat krenten-gelul over centen. :-)
https://youtu.be/7HHDba2uIVQ
@carattereitalia: Cool, bedankt voor de link!
Echt geen geld..
Rijk zijn heeft zo zijn voordelen.
Damn… Kan ik mijn G65 6×6 nog steeds niet parkeren
VIer minuten *** LOPEN *** naar de PC Hooft???? Ik heb die auto toch zeker niet voor niks!
Ik ken dat daar. Bij mijn vakantiebaantje eens ruiten moeten plaatsen in een appartementencomplex paar deuren verderop. 1,6 miljoen voor 70m2…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).