Dit kost de elektrische Hyundai Ioniq [4% bijtelling]

Auteur: , Geen reacties

Hyundai heeft zowaar een primeur te pakken met de Ioniq Electric. Het maakt van de Ioniq namelijk de eerste auto met drie verschillende aandrijflijnen, te weten hybride, plug-in hybride en elektrisch. De prijs van de elektrische variant hebben we nu voor je.

De hybride versie staat vanaf september al bij de dealer en de EV is in oktober aan de beurt. Deze elektrische versie mag voor 33.995 euro mee naar huis. Da’s de prijs voor de Ioniq Electric Comfort. De Ioniq Electric Premiumis met 37.495 euro een paar duizend euro duurder. Wel zijn alle prijzen inclusief servicepakket (2.500 euro) bestaande uit een laadpaal, laadkabels, garantie, een E-roamingkaart, onderhoudskosten en installatie.

Volgens de NEDC-cyclus bedraagt de actieradius 280 km. Het accupakket heeft een capaciteit van 28 kWh en de elektromotor heeft een vermogen van 120 pk. Hyundai geeft maar liefst 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking en 8 jaar garantie of 200.000 kilometer op de hoge voltage batterij.

Overigens is de hybride versie (met een prijs van 21.995 euro) uitgerust met een 1.6-liter benzinemotor à 105 pk en een 43,5 pk sterke elektromotor. Het gecombineerd vermogen komt uit op 141 pk. De PHEV wordt in het voorjaar van 2017 op de Nederlandse markt gebracht.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).