Dit kost de nieuwe MINI Countryman

Auteur: , 2 Reacties

De vanafprijzen van de nieuwe MINI Countryman zijn zojuist bekend gemaakt in het bijzijn van Mark Rutte. Dan moet het wel betrouwbare informatie zijn!

Onlangs vertelde we je al bijna alles over de MINI Countryman. Dit staalgeworden stukje Hollands Glorie is het derde model dat BMW laat maken door VDL in Born. Het enige wat we nog niet wisten zijn de vanafprijzen, maar die zijn vandaag bij de productiestart bekend gemaakt, onder toeziend oog van onze minister-president.

Het feest dat MINI Countryman rijden heet begint volgens het persbericht van MINI bij 29.900 Euro. Wat je daarvoor krijgt is echter nog niet zeker, want op de prijslijst die naar buiten is gebracht is staat de goedkoopste variant voorlopig in de boeken voor 32.900 Euro. Voor dit bedrag krijg je een Countryman Cooper met een 1,5-liter grote driecilinder in het vooronder gekoppeld aan een manuele zesbak. De driepitter stuurt 136 pk en 220 Nm naar de voorwielen. Optioneel kan je kan deze versie ook bestellen met een zestrapsautomaat. Als je daadwerkelijk af en toe het bos ingaat met de Countryman kan je eveneens opteren voor vierwielaandrijving. In dat geval betaal je minimaal 36.600 Euro voor de Countryman Cooper.

Een trapje hoger staat de Countryman Copper S met een 192 pk sterke 2.0-liter grote vierpitter onder de kap. Voor deze variant betaal je minimaal 39.900 Euro met voorwielaandrijving of 45.600 Euro met vierwielaandrijving. Het relatief grote verschil zal ongetwijfeld te maken hebben met de extra grammetjes CO2 die de ‘All4’-versies uitstoten. Als je geen zin hebt in zelf schakelen kan je ook bij de Cooper S kiezen voor een automaat, maar die heeft in dit geval acht verzetten.

Als we het dan toch hebben over uitstoot: dieselen kan met de Countryman Cooper D en de Countryman Cooper SD. Deze varianten kosten 37.500 Euro respectievelijk 44.500 Euro. Met twee extra aangedreven wielen wordt dat 42.500 Euro respectievelijk 48.500 Euro. Flinke knaken dus. Beide hebben een 2.0-liter grote vierpitter onder de kap, in het eerste geval met 150 pk en in het geval van de ‘SD’ met 190 pk. Het prijsverschil wordt mede veroorzaakt doordat de achttraps automaat bij de laatste variant standaard is. Bij de minder krachtige diesel is dat een optie.

Later volgens nog de hybride variant van de Countryman en de JCW-versie, maar prijzen daarvan zijn op dit moment nog niet bekend.2 reacties

Griebels.
via iPhone app
Ontzettend gave auto, lijkt me een aanwinst tussen het grijze wagenpark van tegenwoordig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).