Dit werd niet de Lamborghini Miura

Auteur: , 3 Reacties

Maar een gaaf apparaat is het wel!

Dit werd niet de Lamborghini Miura

Door velen wordt de geweldig mooie Lamborghini Miura beschouwd als de eerste échte supercar die de wereld zag. In de jaren ’60 waren auto’s met middenmotor gecombineerd met achterwielaandrijving verre van gangbaar en Lambo was één van de eerste merken die deze layout groot maakten.

Het uiteindelijke ontwerp voor de koets van de Miura kwam van Marcello Gandini, destijds werkzaam bij Bertone. De kans bestaat echter dat Gandini zich tot op zekere hoogte liet inspireren door de Tigre die je op de plaatjes bij dit artikel ziet.

Tigre

De Tigre (1965) was een ontwerp van Carrozzeria Touring en bedoeld als proefballon voor een Lamborghini met middenmotor. Daarvoor had Touring al de lijnen van de 350 GT neergepend. Die auto kun je zien als de voorloper van de uiteindelijke Miura.

Verder is helaas heel weinig bekend over de Tigre. Wel was het ontwerp voor die tijd aardig vooruitstrevend. Zo was de grille minder prominent aanwezig dan bij andere auto’s uit die tijd en viel de Tigre op door z’n gedrongen proporties en vrij korte neus, waar natuurlijk geen motor in lag.

Of ‘ie mooier is dan de Miura? U mag het zeggen.

Tigre3 reacties

De overdwars-geplaatste V12 is natuurlijk nooit echt gangbaar geworden. Maar het was wel de allereerste echte supercar (met een mooier ontwerp dan deze, oei)!
Hij heeft er inderdaad veel van weg. Het is maar goed ook dat de Miura de Miura werd zoals hij is. Droomauto.
Nou voor een middenmotor heb die een neus waar Wimpie Holleeder jaloers op mag zijn. daar past gewoon een dikke V12 in als het midden iets minder plat zou liggen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).