Dit wordt de Mercedes EQ A

Auteur: , 8 Reacties

We gunnen dit elektrobeest nog één plaagstootje alvorens de officiële onthulling in Frankfurt plaatsvindt.

Dit wordt de Mercedes EQ A

Onlangs schreven we over de plannen van Mercedes om het de BMW i3 lastig te gaan maken. Mercedes’ weapon of choice wordt een auto die waarschijnlijk het nodige wegheeft van deze EQ A Concept. Zoals we al meldden krijgt verlichting een prominente rol op de elektro-Benz en verder zien we op bijgaand teaserplaatje een behoorlijk strak gelijnde hatchback die duidelijk anders is vormgegeven dan de huidige A-klasse.

Helaas kunnen we je over het technische gedeelte nog niet zoveel melden. Nee, er komt geen bi-turbo V12 van AMG onder de kap te liggen en ja, hij wordt elektrisch en zeer waarschijnlijk FWD. Verder wordt verwacht dat na de onthulling van het daadwerkelijke productiemodel ook een performancevariant bij de dealers komt te staan. Deze hete versie heeft dankzij een tweede elektromotor AWD.

Aanvang van de productie staat gepland voor het jaar 2019 en naar verwachting zal Mercedes, net als vele andere fabrikanten, tegen die tijd meer modellen met elektrische aandrijving presenteren. Laten we voor Das Haus hopen dat die modellen succesvoller worden dan de elektrische B-klasse die onlangs de nek om werd gedraaid.8 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Elektrisch rijden kan prima bij Mercedes-Benz. Vooral als het gaat om auto’s als een C-, E- of S-klasse. De rust, het comfort, simpelweg de sereniteit tijdens het rijden wordt alleen maar vergroot door een koppelrijke motor die geen geluid maakt.
Laat maar komen!
Een drie deurs concept, zou het drie deurs concept dan toch niet uit gestorven zijn?
@henkhupelschoten: alleen nog als concept car of veel te dure coupe.
@henkhupelschoten: dat was mijn eerste gedachte ook!
Hoi nieuwe A-klasse
Het plaatje doet denken aan een Franse Scirocco met een Mercedes logo..
Kijk BMW elektrische auto’s kunnen er wel goed uitzien. Ipv dat rare opgehoogde, te smalle wieltjes, vol met vouwen rare horizonvervuilende stuk plastic.
En nu met 15″ dichte wielen in het wit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).