Dit zegt Max Verstappen over zijn taakstraf

Auteur: , 21 Reacties

Ik ga geen vuilnis prikken jonguh!

Dit zegt Max Verstappen over zijn taakstraf

Het incident tussen Max Verstappen en Esteban Ocon zal bij beide coureurs nog steeds vers in het geheugen zitten. Zeker Verstappen is er druk mee, hij krijgt er constant vragen over en is nog steeds in afwachting van zijn taakstraf.

De FIA heeft tot op heden nog niet bekendgemaakt welke straf Verstappen moet ondergaan. Wellicht dat de autosportfederatie inzendingen van Autoblog-lezers aan het doornemen is? Max Verstappen is in elk geval duidelijk over zijn straf. Hij heeft geen zin om voor lul te staan, aldus de Red Bull-rijder tegenover Sky Sports.

In principe heeft Verstappen nog even de tijd. De F1-coureur heeft nog een dikke vijf maanden te gaan om zijn taakstraf, een nog in te vullen activiteit van twee dagen, uit te voeren. Max heeft al wel een eigen idee voor een taakstraf. Zo noemt hij aanwezig zijn op het FIA Gala in Sint-Petersburg een passende straf. Dat riep de Nederlander gister tijdens de persconferentie na afloop van de Grand Prix in Abu Dhabi. Verstappen hoeft hier niet aanwezig te zijn, omdat hij met 249 punten in het wereldkampioenschap achter Kimi Raikkonen als vierde eindigde. De top 3, Hamilton, Vettel en Raikkonen, moeten wél van de partij zijn. Max grapte dat hij bewust als vierde eindigde, zodat hij niet hoefde te verschijnen op het gala in Rusland.21 reacties

+ 1000 plusjes voor de foto shop!!
@ttr6: credits aan de (onbekende) maker. Dit keer waren we het niet, of @jaapiyo moet in z’n vrije tijd als internetartiest bijklussen natuurlijk.
@ttr6: welke photoshop? ;-)
@ttr6: copyright Dumpert.nl
Deze afbeelding eerder op Dumpert gezien volgens mij, de bron zal zich dus op een zolderkamer bevinden
@chriscross: hij kwam al eens op autoblog voorbij ook
Ik vind dat hij een groep jonge bestuurders waaronder mijn dochter best een rijvaardigheidstraining mag geven.
Mocht er toevallig een vonkje overspringen ben ik niet te beroerd om mijn dochter te vergezellen als ze bij de races van Max aanwezig is.
Beetje kinderachtig zo’n taakstraf maar dat agressief gedoe…duwen bij Ocon moet wel de kop worden ingedrukt. Het siert hem veel meer als hij er boven staat.
@thomasthomas: Ik vind het een beetje kinderachtig dat het als ”agressief” word gezien. Poeh poeh, hij gaf een duwtje. Chique is het niet, maar deze jongens leven nou eenmaal voor de sport. En al die heisa om die duwtjes… op een gemiddelde stap avond heb je wel meer te voorduren.
@pielemuis: de mens kan op 2 manieren reageren in een stressvolle situatie: vechten of vluchten. Max is overduidelijk een vechter, en daardoor is hij een goede coureur. Helaas is het onze moderne maatschappij niet meer salonfahiä om een vechter te zijn en worden we opgevoed om altijd maar te vluchten en conflictsituaties te vermijden.
@henk_he: Ik snap wat je bedoelt maar vind het een beetje kort door de bocht.
Max ging al verhaal halen. Dat is al geen conflictmijdend gedrag. Ik dacht op dat punt al “Doe dat nou niet jongen. Die kookpan gaat springen”.
En jahoor, hij liet zich van een verbaal conflict uitlokken tot een fysiek conflict.
Daarbij is Max automatisch de verliezer. Ongeacht of het een beetje laf duw en trekwerk was en allemaal uitermate begrijpelijke en menselijke reacties zijn.

Net zoals op de baan verwacht het hele circus dat ze ook naast de baan bovenmenselijke prestaties tonen.
@torsen: inderdaad “verwachten we”. Terwijl bij voetbal een beetje duw en trekwerk wel geaccepteerd wordt. Dubbele moraal wmb, want die duurbetaalde voetballers zijn net zo goed rolmodel voor kinderen als Max.
@henk_he: het enige dat nog erger is voor de opvoeding van je kind dan ze naar voetbal te laten kijken is ze naar auto’s van voetballers laten kijken.

Gekkigheid natuurlijk. Twee verschillende sporten, omgevingen en regels.
Stel je überhaupt de situatie voor. Een speler die na afloop van de wedstrijd bij iemand verhaal gaat halen voor een overtreding die al bestraft is maar waarvoor die gene geen sorry tegen hem gezegd heeft.
@torsen: tijdens een race verhaal halen is een beetje lastig, maar ik denk dat Max ’t zeker overwogen heeft.
@henk_he: *salonfähig. Klote autocorrect kent niet eens alle woorden…
@thomasthomas: Taakstraf klinkt heftiger dan het is. Vettel heeft ze ook wel eens moeten doen en moest dan voorlichting geven over rijgedrag in het verkeer (of gewoon aanwezig zijn ter promotie).
Gisteren met verbolgenheid zitten kijken naar een fragment met Jean Todt (directeur van de FIA), waarin de vraag werd gesteld over de taakstraf van Max en wat hij daarvan vond. Todt geeft daarin aan dat hij vindt dat Max als een rolmodel moet fungeren, en het hele gekke is, Max is na de race naar Ocon toegegaan en schijnt tegen hem te hebben gezegd: “Moet je geen excuses maken voor het feit dat je mij de eerste plaats afneemt?!” Waarop Ocon erg bot reageerde en dat niet wilde, en Max vervolgens wat duwtjes gaf en iets mompelde van; Apologize.
Hoe dan ook, ik denk dat die actie juist iets is waarop je elkaar moet kunnen aanspreken en als iemand dat reageert als een botte boer, je best iemand een beetje mag duwen om hem bij zijn positieven te brengen. Raar dat de FIA daar dan een taakstraf tegenover zet in mijn optiek. Zit ook totaal geen voorbeeldfunctie in vind ik. Brengt eerder alleen maar meer boze gezichten naar de FIA en Ocon.
@ghost: Fysiek (agressief) contact mag gewoon niet en staat in het reglement, zo klaar als een klontje.

Laten we zeggen dat jij gelijk hebt, wat mag er na een “duwtje” dan nog meer? Iemand zo hard duwen dat ie met z’n achterhoofd ergens tegenaan knalt? Of een klein stompje tegen de schouder? Het zou bizar zijn dat de FIA in het reglement zou moeten opnemen welke agressieve acties wel en niet mogen in de sport.
@ghost: of max gaat op boksen, karate oid. Dan mag hij contact maken met de tegenstander.
Een passende straf zou kunnen zijn: Het besturen van de safety car tijdens de vrije trainingen van de eerste formule 1 wedstrijd van het nieuwe seizoen. Dan mag hij zelfs van de FIA namelijk door niemand meer worden ingehaald.
Welke straf dan ook, als het een echte vent is trekt hij een streepjespak aan en zet hij zo’n bril op met een balkje voor zijn ogen. De PR-afdeling van RB kan daar vast wel een mooi filmpje bij knutselen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).