Dit zijn de meest gewilde occasions van Europa [2015]

Auteur: , 104 Reacties

Elk land heeft zo z'n voorkeuren voor een bepaald merk of model. De populairste merken en modellen binnen Europa tref je na de klik.

BMW 3 Serie (E90)

Van ons Hollanders was het al bekend. Wij hartje Volkswagen. In ieder geval het gros van ons volk. De onbetwiste nummer één is de Golf en op twee vinden we de Polo. Autoscout24 deed een onderzoek naar de favorieten buiten Nederland. Hoe denken ze in Duitsland, Frankrijk, Italië, België, Oostenrijk en Spanje over tweedehandsjes?

Niet zo heel anders dan wij. Dat is het correcte antwoord op de bovenstaande vraag. Gemiddeld gezien is de vraag naar de BMW 3 Serie voor het zevende jaar op rij het grootst. Het aanbod is wel een tikkeltje meer divers. Zo wordt in Frankrijk de Clio het vaakst aangeboden en in Italië is dat de Fiat Panda.

Duitse automerken domineren de tweehandsmarkt binnen Europa. De vijf populairste automerken van 2015 zijn BMW (14%), Volkwagen (12%), Mercedes (12%), Audi (11%) en Opel (5%).

Land
Meest gewilde merk
Meest gewilde model
NederlandVolkswagenGolf
BelgiëBMW3-serie
DuitslandBMW3-serie
FrankrijkBMW3-serie
ItaliëBMW3-serie
OostenrijkBMW3-serie
SpanjeBMW3-serie
Land
Meest aangeboden merk
Meest aangeboden model
NederlandVolkswagenGolf
BelgiëBMW3-serie
DuitslandVolkswagenGolf
FrankrijkRenaultClio
ItaliëFiatPanda
OostenrijkVolkswagenGolf
SpanjeBMW3-serie104 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
via Android app
Een golf en een 3 serie… je verwacht het niet. Europa is dus net zo kut als ik al dacht…
@smoothoperator:
niks mis met een mooie 3 serie.
@super: Jawel. Je ziet ze op iedere straathoek staan. En worden ze niet door leasebaklullo’s gereden, dan wel door petjesvolk.
@tweetyv6:
ja, want apparaten waar iets mis mee is zijn nu eenmaal erg gewild, zie je overal in europa, telefoons, vliegtuigen, en kerncentrales met defecten zijn nu eenmaal veel meer gewild. Mijn 3 is overigens gekocht door mijzelf en hoewel ik wel ergens een of ander petje heb liggen heb ik hem geloof ik nog nooit tijdens het rijden opgehad.
@super: als je jezelf niet al te serieus neemt, gewoon een keer doen. ;)
@e1000bmw523i:
ok, zal ’t eens proberen, verwacht wel dat ik dan in eens een stuk “beter” ga rijden.
@e1000bmw523i:

Nou nou nou ..
Met een 3 serie mag je best wel een beetje in de verdediging hoor ..
Blijft een soort van meisjes ding ..

Pas met een E39 hoef je het allemaal niet zo meer te bewijzen ..
@super: joh laat hem lekker lullen.. Ik heb nooit een petje op maar rij wel een hele fijne E91 330i handbak!! Laat hem lekker trollen achter zijn pc. Morgen stapt ie weer in zijn Nexia.
@audir8v10: ik dacht dat je een R8 had
@till: ja had ik ook, maar toen het wat slechter ging met de zaak, ging het ook wat slechter met mij. Mijn geld grotendeels verbrast aan hoeren en coke. Nog wel wat overgehouden om een 330 te kopen.
via Android app
@super: er is ook niks mis met mooi roze… maar dan moet het wel bestaan ;)
@smoothoperator:
Heb ook net een 3 reeks gekocht dus eigenlijk doe ik ook mee met de massa :-/
Is wel een e30, dat dan weer wel..
via Android app
@dimglor: shame on you!!! Derhalve veel plezier ermee!!
@Dimglor: Kijk: dit is de reden dat de BMW 3-serie zo populair is. Het gaat om de verzamelnaam, 3-serie. Dus de E21, E30, E36, E46, E90 en de huidige. Allemaal in grote aantallen verkocht en zelfs de oudjes kunnen nog rekenen op een groep kopers. De Insignia is er pas 6 jaar. De Golf en de 3-serie zijn jarenlang bestsellers geweest en hebben nooit hun naam gewijzigd. Mede daarom krijg je deze uitslag.
@gtwillem: dat is met de Golf en Polo niet anders!
@smoothoperator: Omdat het niet je eigen keus is?? prachtige onderbouwing man.
@smoothoperator: Daarom wil ik geen 3 serie of Golf. Heel Europa rijd erin.
Goh, ik woon in NL, heb inmiddels m`n 3e golf…..
@dutchdriftking: in een jaar? Als je nou een BMW, dat is tenminste kwaliteit 😁.
via Android app
@dutchdriftking: I see what you did there…
BMW .. De Opel van 2015 ..
@lincoln: verklaar?
@cirkic: neh, snap wat je bedoelt, maar de echte burgertruttenauto’s zijn nu vooral Nissans en Toyota’s, die hebben het stokje met verve overgenomen van Oopul
@cirkic: vroeger, vroeger kocht (ja toen kocht men nog een auto) elke boerenlul een Opel. Nu valt die “eer” aan BMW en Volkswagen.
@e1000bmw523i: gewild is iets anders dan verkocht. Ik lees nergens in het artikel dat het hier over effectieve verkopen gaat. Blijkbaar is het ieders natte droom om een 3er te rijden. Helemaal goed naar mijn idee!
@cirkic:

Als daar nog überhaupt uitleg voor nodig is, wil ik u alleen maar de suggestie doen om een andere hobby te zoeken cq site te vinden

nb – Ik bedoel dit absoluut niet onvriendelijk, zo ben ik ooit geroyeerd door de Eerste Nederlandsche Vereeniging van Zware Pijp Rokers omdat men Brandaris aantrof op mijn lichaam !

http://www.allesoverbreien.nl/breien_lessen.html
@cirkic: onder welke steen heb jij gelegen?
@lincoln: Bmw das auto…
Dan doet BMW toch iets goed.
ja logicsh dat iedereen een bimmer 3 wilt want dat is gewoon de beste auto ter wereld
behalve kaas burgers die zijn giereg dus die willen een golf met 0.6 liter motor eco blue motion
@e36thuglife: giereg?
@e36thuglife: lol. Wat dacht je dat er in die Europese 3-series zit? 95% een 2.0 of lager. Vroeger zag je nog best wat dikke BMW’s met dikke motorisering voor het desbetreffende model. Tegenwoordig wilt iedereen zo klein mogelijke motor. Een 328i die niet eens een 6 in lijn heeft, is al een rariteit. Zelfde geld voor de 5 en 7. Alleen in de VS, Rusland en UAE zijn er nog veel mensen die dikke motorisering kopen.
@e550: daarom is het ook zo leuk om een 330d of 330i te rijden. Alle mensen met een 4 cilinder lopen maar touren te beuken en benzine te slurpen, waar jij gewoon kalm op koppel net zo snel bent en weinig meer verbruikt
@e36thuglife: je doet eer aan je nickname 👍🏼
BMW doet dat toch wel goed, maar tegelijkertijd is het erg jammer. Nee, dit lijstje is niet verrassend, maar ik had het graag anders gezien.
Tja, ik heb er aan meegedaan. Ooit begonnen in een Golf II. Jaren later een Golf V gehad en recent een Polo Slowmotion gereden (#schaam).
Rij nu voor het eerst Volvo (V40) en voor mij geen VAG meer hoor!
Mijn vriendin heeft een VW en ik een BMW, we zijn een lekker verkaast zo te zien…
@2wheeler: nee, ‘verkaast’ ben je pas als er een basis motor in zit, maar verder een best volle binnenkant hebt.
@e550: zou t zelf ook liever andersom willen, vind t altijd wel gaaf als mensen een 330i (E90) ofzo hebben zonder idrive, een grotere motor is ook luxe!
@wimbraber: of allebei. Ben erg blij hoor met m’n full option 330i met M-pakket. Niks saais aan.
@volvoturbo: zo bedoel ik t ook niet, super dik man. Moet wel geweldig rijden! Maar ik bedoelde dat ik t gaaf vind als iemand een dikker blok verkiest boven interieur luxe. Maar alles erop is helemaal fijn natuurlijk 👍
@volvoturbo: hahaha ik ben ook erg blij met mijn fully loaded, M pakket binnen buiten, Individual lak en bekleding 330i!!!
@e550: Het is een 318Ti met een afgehakt kontje, bij lange na niet het meest begeerlijke model, maar ik ben hem de laatste jaren steeds mooier gaan vinden. Met mijn krappe budget was het kiezen tussen de compact (M pakket, M onderstel, sportzetels en toch 148PK) of een minder bedeelde Golf. Keuze was niet moeilijk en ben dan ook sinds afgelopen zaterdag erg blij met de aankoop!
@e550: In Nederland heb je toch echt geen hol aan een dikke motor? Ik rij liever met 120pk in luxe in de file, dan met 250+pk zwetend met mijn raam open en een kaart op schoot. Als ik (in het buitenland) strepen wil trekken, dan stap ik wel op mijn tweewieler.
Zélfs Fransen en Italianen willen liever een BMW dan iets uit eigen land. En dan willen de romantici hier op AB beweren dat wat daar vandaan komt zo mooi en goed is…

BMW über alles.
@Rick-dos:
zie hier nog steeds meer scenic achtige bakken dan ektif toerers, dus het zal allemaal wel meevallen.
@super: Nu nog wel, maar wacht maar totdat het aanbod aan de vraag gaat voldoen. Heb je ineens een andere en mooiere scenery om naar te kijken.
@Rick-dos:
denk dat je je vergist, het “gewild” zijn niet zoveel te maken met het aandeel van het totale wagenpark, is ook maar een “onderzoek” van autoscout.

Daarnaast, durf er wel geld op te zetten dat over 5 jaar in frankrijk in elk geval het aandeel ektif toerers nog steeds relatief klein is vergeleken met het aandeel scenic achtigen. fransen zijn in die klasse behoorlijk prijsbewust.

maar goed, uiteindelijk vind ik een ektif toerer of een zeniek allebei even laide
@Rick-dos: mensen zijn zo tevreden met hun 3 serie dat er een enorme handel in is…
Gewoon een Hothatch kopen, veel leuker.
Lekkor die BMW dan geminste mensen die een golf rijden worden ut hards genaaid
@mrcy335d: ja, duidelijk verhaal
@parker: gaat diep man
@mrcy335d:

Begrijp er geen reet van ..
Maar ga er blindelings vanuit dat je bij het BMW kamp zit ..
@lincoln:
is een bmw kamp net zoiets als een jappen kamp?
@super: bee em wee kamp, weg ermee!
@super:

Dat klopt ..
Alles wat eindigt op “kamp” is ihetzelfde ..
@lincoln: BMW heeft mij overtuigd me vriendin rijdt een A1 vag troep noem ik het zelfde rommelblok wat in de golf ligt
@mrcy335d:

Door middel van Geloofsovertuigingen kom je nou niet echt zelfzeker over ..

Ik denk dat je een BMW nodig hebt ..
@mrcy335d: heb je je al ingeschreven voor de snelcursus ‘interpunctie’ en ‘bezittelijke voornaamwoorden’? Ik moest echt (of ‘egt’ zo je wil) 3 keer lezen voordat ik je comments begreep.
@lincoln: Zigeuner-kamp?
@giogiorgio: nee BMW niet Mercedes
@kaasisslecht: BMW en Mercedes, dat is als Marokkanen versus Turken…
Wat een verstandige mensen door heel europa, jammer dan dat Nederland er negatief uitspringt door voor die sjoemelsjonniebakken van vag te gaan.
Lijkt leuk zo’n 3 serie, maar met een driecilinder bromtol erin is er ook geen zak aan.
Ben al blij dat er bij Nederland geen Toyota Prius staat.
@thomasthomas: 2e hands niet echt een populaire auto geloof ik.
Blijkbaar is de 3 serie een veel gezochte auto die niet goed bevalt. Ze zijn nieuw niet het meest verkocht, maar er is wel het meest handel in. Mensen die uitermate tevreden zijn met hun auto verkopen die minder snel.
@lekbak:

Denk dat MB gemiddeld meer vorige eigenaren hebben gehad dan BMW ..
En niet omdat ze ouder worden ..
@lincoln: zou kunnen, boeit me eigenlijk vrij weinig.

Maar het is op z’n minst opvallend dat er zoveel handel is in een auto die niet zoveel verkocht is. Of het moet er iets mee te maken hebben dat het kreng al 30/40 jaar dezelfde naam heeft…
@lekbak:

Heeft ook niet met handel te maken maar met zoekopdrachten ..
BMW drooggeilers dus ..
@lekbak:
mensen die het onderhoud/reparatie niet kunnen betalen zijn ook geneigd om hun auto te verkopen.
@super: volgens mij hebben de financiën een groot aandeel in hoe goed of slecht een auto bevalt.

Een goed product maken is niet moeilijk. Een goed en betaalbaar product wel.
@lekbak: Klopt, het feit dat het overgrote deel geleased/gefinancierd wordt (met een daaraan gekoppelde looptijd)heeft er niks mee te maken…
@E34M5Touring: juist. Had ik niet verwacht, dat wij het zo eens zouden zijn over een bmw ;-)
Tsjaah..al die mensen zullen niet dom zijn die deze modellen rijden/willen dan doen die Duitsers (die nogsteeds geen grappen maken) toch nog iets goed!
@miezemiez: Dat ze dom zijn durf ik niet te zeggen maar dat ze denkvermogen missen is toch wel een ding dat zeker is. Dit zijn namelijk vooral (dus niet allemaal, rustig maar Golf en 3 Serie rijders) de mensen die denken: ik wil een hatchback dus ik koop een Golf, ik wil een sedan dus ik koop een 3 serie. Het zijn over het algemeen de zelfde mensen die een Transporter zouden kopen als ze een busje nodig hebben, een Land Cruiser kopen als ze een terreinwagen nodig zouden hebben, een MX5 kopen als ze een open sportwagen zouden willen en een Espace kopen als ze de condooms vergeten zijn. Het zijn geen slechte auto’s maar dit soort mensen vergeten vaak dat er ook nog merken bestaan als Alfa Romeo, Mazda en Subaru want de buurman rijd er ook niet in. Dit soort mensen durven vaak niet buiten hun straatje te denken, dit soort mensen zouden hun vooruit iedere avond met alpaca mest insmeren als de regering zou zeggen dat dat beter voor het milieu is.
@robert110: maar die gedachte komt toch ergens vandaan? Dat begint toch ergens? vind het een beetje sneu om iedereen maar een beetje als dom te bestempelen, eigenlijk ben je zelf dan misschien wel een beetje dom
@lekkaah: “Dat ze dom zijn durf ik niet te zeggen” (1e zin)
“Dit zijn namelijk vooral (dus niet allemaal, rustig maar Golf en 3 Serie rijders) de mensen die denken” (2e zin)
Moet genoeg zeggen toch?
@lekkaah: een hoop mensen denken dat iets goed is omdat ze er veel van zien, omdat het bekend is. Fantasieloos of gewoon desinteresse, ik weet het niet. Maar ik weet wel dat het zo werkt. Daarom sponseren merken ook dingen, dan wordt hun naam bekend en vertrouwd.
@lekbak: in zeg heel europa is dit de meest – gewilde – wagen, maar hij doet het af als dom

Doet me een beetje denken aan mensen die bepaalde politici continu uitlachen terwijl 40% van de bevolking daarachter staat, zeg maar (ook wel ontkenningsfase genoemd)
BMW uber alles! Kwaliteit is het zeker, lelijk is het ook nie, maar doe mij toch maar een alfa of maserati.
Lekker eentonig, en ik maar denken dat VW eenheidsworst is. Juist om deze reden zien ze mij niet in zo’n beiers geval rond rijden…
@henkhupelschoten: idd, gelukkig onderscheid jij jezelf (stoer! Ik ben anders!!1) in je gebruikte taxi..
@lekkaah: hoho, zijn sterretje is nooit gebruikt als taxi…
@e1000bmw523i: zit een bijzonder verhaal aan mijn ”taxi”, is destijds als ”taxi” gebruikt voor een sheriff op een Amerikaans/Britse luchtmachtbasis in California! boekjes en stickers heb ik nog!
@lekkaah: heb al zoveel mensen uitgelachen voor het gebruik van de taxi grap dat ik nu zonder zit… geeft wel hoe triest het gesteld is… zie het zo, iedereen wil een Rolex, terwijl ik voor de mooiere Jaeger-LeCoultre of Baume Mercier zou gaan (zullen zeker nog duurdere exclusievere horloges zijn, dit is maar een voorbeeld)
@henkhupelschoten:

Heb 2 tourings ..
Een E34 en een E39 ..

Zal niet zeggen dat het mijn beste aankopen zijn ..
Maar heb er heel veel plezier van ..
Waar maken we ons toch zo druk om? Natuurlijk is de BMW 3-serie bijzonder populair. Nieuw is het al een verkooptopper, en gebruikt is er dus ook veel aanbod.

De redenen zijn:
1. Rijdt uitstekend. Zelfs een standaard 316i rijdt prima.
2. Veel motorkeuze. Van kleine vierpitter tot V8; kan allemaal.
3. Er is een 3-serie voor iedereen. Touring, coupe, cabrio, sedan, compact.

Oh, en natuurlijk: de 3-serie is al lang onder ons. De middenklasser heet al jaren zo. Zelfde geld voor een Golf.
Afgaande op het gemiddelde artikel alhier en dan met name de reacties had ik in Nederland eerder een Alfa 159 op nummer 1 verwacht…
Nergens de alfa 159? als je de reaguurders hier mag geloven is dat toch t meest gewild
@Jansen:

Marchionne is alles en iedereen te slim af.
Hij heeft namelijk niet voor een opvolger van de 159 gezorgd.
Zodat zielepoten als ik er nog steeds in moeten rijden

Ow wacht effe, al zou er morgen echt een nieuwe 159 opvolger zijn, rijd ik nog steeds door met mijn ouwe.
’t is net het achtste wereldwonder : hij roest niet, hij gaat niet kapot en hij start altijd.
Uiteraard wel iets debiels als het stuurhuis kapot (hoorde bij deze serie zei de garage)
maar dat schijn ik onder het hoofdstuk karakter te moeten archiveren, al begrijp ik niet precies waarom !

Wegenwachters groeten me als ze me tegenkomen, twee vingers aan de pet !
@desjonnies: wil niet lullig doen maar wat een wereldwonder, een product van tienduizenden euro’s die doet wat het moet doen..
@lekkaah: tamelijk uniek in deze wereld, een betrouwbare jonge auto…
@desjonnies: verders vind ik de 159 overigens zeker een unieke auto op een positieve manier!
@desjonnies: zozo, een kapot stuurhuis. Ik zou de auto gelijk verkopen, dat ouwe wrak.

Laat je dan wel ff weten waar die staat?
@desjonnies: ook een 159 gehad en nog spijt van de verkoop, nu een Volvo v70 die een nieuw stuurhuis heeft, en nog veel meer…. Stoelen zijn beter en kofferbakruimte (7 zitten), de rest word overklast door de 159 die zelfs niet kraakte met 120 over een klinkerweg ( met 2 ton op de teller)
Als mijn budget het toeliet had ik graag een BMW gehad, maar gelukkig gaat mijn Ford ook aardig de hoek om ;)
Het einde is nabij… ik geloof alleen niets van dit bericht, er is nog hoop…pfff
Garages hebben het druk zo.
Na zes andere Alfaatjes op rij moet ik toch eindelijk maar eens aan de 159, als ik het zo lees. Maar mijn 156’s reden ook allemaal top en gingen ook nooit kapot.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).