Dit zijn de nieuwe beachcruisers van de Carabinieri

Auteur: , 19 Reacties

Lekker over het strand flaneren in je strakke pakkie en ciao zeggen tegen bellas.

Cara

Voor sommige politieagenten is het leven hard. Om hun noeste arbeid te verrichten krijgen ze van hun werkgever soms niet meer dan een fiets ter beschikking, of een Mercedes B-klasse. Anderen hebben het beter voor elkaar. In Dubai rollen de bromsnorren bijvoorbeeld in dikke supercars. In het verleden hoefden de Italiaanse Carabinieri zich ook geen zorgen te maken over hun vervoer, want dat kwam meestal uit de fabrieken van Alfa Romeo. Tuurlijk, je kan grappen maken over roest en betrouwbaarheid, maar voordat dat echt een issue werd in het zonnige Italië hadden Vito en Pierluigi al lang weer een nieuw rij-ijzer onder de kont.

Dankzij de inconsistentie van het Alfa Romeo gamma, wijken de autoriteiten tegenwoordig regelmatig uit naar buitenlandse merken. Onlangs schreven we bijvoorbeeld nog over een zwik Peugeots 308 GTI die de militaire politie heeft geregeld. Toch een keiharde klap in het gezicht van de Alfa Romeo Giulietta QV (rijtest), maar ja, dat ding is ook al stokoud. Als het gaat om auto’s zonder een astronomisch prijskaartje heeft FCA de nationale lange arm eigenlijk niet echt veel toppers te bieden (flamesuit on). Of toch wel?

You betcha! Maar daarvoor moeten we wel uitwijken naar de Amerikaanse tak van het bedrijf. Zij hebben namelijk nog wat Wranglers en Renegades in het gamma voor weinig en die zijn uitstekend geschikt voor bepaalde taken. De nieuwste aanwinst van de Carabinieri in de vorm van een zwik Wrangler JK’s gaat namelijk patrouilleren op de stranden van Emilia-Romagna. Voor de gelegenheid zijn de auto’s uitgerust met het Mopar One Pack, wat onder meer bestaat uit een Lift-kit die de auto twee inches hoger legt en zwarte 17″ jetsers voorzien van stoere 32″ banden. De politie-uitvoering heeft behalve sirenes en dergelijke ook een houder voor een machinegeweer. Doen ze niet moeilijk over in het laarsland.

Stoer pakkie aan, zonnebrilletje op en met een Jeep over het strand raggen terwijl je een beetje met je geweer slingert. We kunnen slechtere banen verzinnen.19 reacties

Toch een achteruitgang aangezien ze het voorheen met Land Rovers deden.
Inmiddels is het een veredelde panda 4×4 met een paar dikke banden
@lompey: Maar een Panda 4×4 is best een geinig wagentje die rijden ze trouwens ook in Milaan.
@lompey:
FCA is dan ook het enige merk die dat doen, bij PSA, VAG en BMW heeft ieder merk een eigen platform en motorisatie, toch?
Ome Sergio kon nog mooi van een zwikkie oude Wranglers af zo te zien… Pfff
Oud of niet: als ze geschikt zijn voor het werk lijkt mij het prima. Zeker als er voor de obligate onderhoudskosten contracten zijn.
Mooi ook. Mopar kistje erop. Als dat hier ooit gebeurd vreet ik m’n schoen op: een B klasse AMG politiewagen. Of een Touran met ABT aankleding. Net ff meer gezag uitstralen. Een Volvo Polestar V70 van de Rijkspolitie. Met akropovic.
@stamp: gezag uitstralen met een AMG pakketje…. Misschien in Amsterdam West….
@cloverleaf: AMG is misschien ook niet het beste voorbeeld. Maar een B klasse of Touran,.. Komaan. Wat wil je überhaupt precies? Met een VW AMOK kom je nog ergens. Maar dat model bestaat niet. Nee. Trust me. Klem gereden door een Alfa 159 met volle oorlogskleuren getooid in Italië omdat ik een cappuccino zou hebben gedronken om 14:30u. Impressive. Gelukkig had ik ’t bonnetje nog waarop toch duidelijk bleek dat ’t slechts een café americano was.
@stamp: slechts .. ik vind dat nog een grotere doodzonde dan een capuccio na de lunch. 😁
@bischero: I know. De Carabinieri kon er ook niet om lachen. Paar tikken met de matrak was ik genezen. Ach. ’t kan erger. https://www.hln.be/nieuws/buitenland/amerikaanse-studentes-in-firenze-verkracht-door-carabinieri~adf338d4/
@stamp: waarschijnlijk een handkus gekregen. #meetoo avant la lettre.
Of op tempo meegereden in een 159 via de Porta Rossa naar de Santa Croce en dan driftend richting Oltr’Arno. Kan ook een effect hebben natuurlijk 😂
raar dat ze niet het nieuwe model pakken
@gove: Overjarig. Hadden ze nog staan. Paintjob. Klaar.
Potverdorie, een machinegeweer op een strandpatrouillevoertuig!

Dan denk je wel even twee keer na voordat je achter het hekje in de duinen gaat zitten kakken!
@tenaci: Ik denk dat het nieuwe gevaar vooral uit zee komt.
@rulefollower: bij @tenaci komt ’t gevaar tussen z’n duinen te voorschijn…. Vooral na een avondje te lang tafelen.
Met die 2 mannen op de foto krijg ik er een beetje een Gendarmes-de-Saint-Tropez-gevoel bij.
In Italie werd altijd in de bergen altijd al met buitenlandse merken gereden. Voorheen Land Rover een Subaru, nu Jeep. Dat laatste zou je als een verbetering kunnen zien daar Jeep van Fiat is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).