Huh? De Carabinieri kiezen voor een Fransoos!

Auteur: , 41 Reacties

HOE DAN!?! Of beter gezegd Come Allora!?!

Eerst even een gratuite anekdote over de Carabinieri. Vroegah toen ik nog jong en hip was, maakten we een schoolreisje naar Rome. Via Appia, de Suikertaart, het Pantheon, Vaticaanstad, dagelijks eten in dat ene restaurant in Rome waar je níet lekker kan eten, goedkope ripoff voetbalshirts en natuurlijk BB guns, je kent het wel. Het laatste item zorgde indirect voor een onuitwisbare indruk bij ondergetekende, toen een held klasgenoot zijn nep-blaffer richtte op de camera van een Carabinieri-kantoor.

Hierna ging alles snel. Een kale kleerkast in Carabinieri-pak stond binnen een seconde naast de klasgenoot in kwestie, pakte hem bij zijn nekvel en sleepte hem hardhandig het kantoor binnen. Daar zou blijken dat de ongelukkige tot overmaat van ramp de enige was die zijn paspoort had vergeten. Nog wat witjes, maar met de nodige extra streetcred, voegde hij zich pas in de avond weer bij de groep. Desalniettemin: punt gemaakt, Carabinieri.

Zoals je zou verwachten van de Italiaanse ‘Koninklijke Marechaussee’, bewegen de leden ervan zich doorgaans voort in Italiaans staal, getuige bijvoorbeeld de zeven auto’s in dit lijstje dat we eerder opstelden. In het recente verleden rolden de MP’s rond in bijvoorbeeld de Giulietta en uiteraard ook de Giulia.

Maar zoals je eigenlijk misschien ook wel zou verwachten, gaat de Carabinieri soms vreemd. Zo is in het hierboven genoemde lijstje ook een LaRo Defender te zien. Tevens zagen we nog niet zo lang geleden een paar Lotus Evora’s in Carabinieri-kleuren voorbij komen. Goed, dit zijn speciale auto’ en de 4C was destijds nog net niet op de markt.

Maar nu gaan de MP’s dus voor een Peugeot. Niet voor de minste Peug uiteraard, doch voor een heuse 308 GTI. De mannen die achter het stuur kruipen, hebben les gehad van tienvoudig Italiaans rally-kampioen Paolo Andreucci op Misano. Misschien dat dit leuke uitje de doorslag heeft gegeven bij de aanbesteding, maar het blijft een klap in het gezicht van de Giulietta QV (rijtest).41 reacties

Er is dan ook geen Italiaans alternatief ..

En voor Dodge en Chrysler kunnen ze geen EU subsidies lospeuteren ..
Hebben in het verleden ook al 306jes gehad als ik me niet vergis.
@e34m5touring: Ze rijden ook met de huidige Renault Clio…dus zo gek is zo een 308 GTI niet.Buiten dat ze ook nog beschikken over Land Rovers Defenders & Disco III ,Subaru’s Forester en heb ooit een verdwaalde Evora gezien in Milaan (al zal dat wel een PR dingetje zijn)
Omgekocht door Peugeot?
Mooie anekdote Jaap, dat vergeet je niet snel meer!
Een Giulietta 1750tbi met 240pk vind ik toch beter bij deze jongens passen.
@mikje90: Precies en nog met een automaat ook dan. Maar de 308 is wel de (nog) betere stuurmansauto van de twee. Als het ook maar om 1 exemplaar gaat zal het wel een cadeautje van de importeur zijn geweest.
@trustmeiamanengineer: haha jij bent grappig. 308 wat een hok
@hans33sw: 308 GTi is een briljante hot hatch hoor. En dat zeg ik als Alfa Romeo fanboy
@trustmeiamanengineer: Het zou ook kunnen zijn dat die Peugot stukken praktischer & ruimer en vooral ook wel goedkoper is ?
De polizia di stato racet reeds in Leons… dus allemaal netjes verdeeld over de zuiderburen
Tja die Italianen moeten eens hun gamma vernieuwen
@hollandbest:

1984 rolde de laatste van de band ..
@lincoln: 1984 al weer. Jammer hoor.
Dat navigatiesysteem in de 308 is zo k*t, de politie hangt er hun “tomtom” direct voor.
Ah… de Rome-trips! Snel uit het Pantheon sneaken (na 10 minuten heb je het ook wel gezien als 16 jarige) en snel een biertje bij de McD tegenover scoren.
’s avond ergens sterke drank scoren en naar de Spaanse trappen. Je kan de hele stad in het avondlicht zien, maar nee, zuipen met andere NLers op dezelfde plek voor een week lang.

Anyway, OT: toch een stap van die Italianen, niemand die gek op kijkt als ze simpelweg Giulia’s halen.
@gregorius: inderdaad. Exact hetzelfde bij ons. Een of andere goedkope fles wijn bij zo’n winkeltje bij de trappen en feest was het. Wij zijn toen zelfs met de trein gegaan. Hele reis was dat!
Pijnlijk
Die roze dildo op de hoedenplank gaf de doorslag.
@jerudo: D’as ne vlammende salami.
Hoe veranderen ze de aircoinstellingen zo?
@joel_d: het zijn Italianen, die gebruiken geen airco, die maken wilde handgebaren, blijf je ook lekker cool van.
@joel_d: doet het toch niet in een 308 🤣
De Italiaanse Peugeot importeur heet Fratelli PONzi e fillio
Toen ik in Rome was, schoot er een Carabinieri Rayton Fissore Magnum in beeld vanuit een straatje heuvelop. En weer weg.
Waarom geen Alfa?
@c200: die heeft een nog beroerdere restwaarde dan de 308
Er zijn geen waarden meer.
Je voelt je tenslotte lekkerder in een Peugeot.
Misano, best wat kilometers afgelegd .. troosteloze omgeving in februari 😂
Maar OT: prima dat ze een paar andere auto’s bestellen dan eigen makelij, houdt Brussel een beetje rustig 😁
Niet nieuw dat ze in Italië in niet-Italiaanse auto’s rijden. Ik snap alleen de ophef in Italië niet over de Leon, als ze nu voor een Peugeot kiezen. Goede keuze overigens.
Hoeveel zijn er besteld?
Een lekkere keuze! Ik vind de 308 een mooie en fijne auto!
Op een of andere manier heb ik een enorme zwak voor de 308 GTI. Met name het uiterlijk is naar mijn mening helemaal perfect. Zeker in dat semi-donkerrood.
Wahahaha, wat een handige gasten, in de 308 bedien je alles (of in ieder geval veel) via dat aanraakscherm, plaatsen ze één of andere domme beugel vóór dat scherm. Hoe extreem dom kan je zijn…
Als zij je hiermee willen achtervolgen, dan zal je altijd wegkomen. Voor PSA weer handig om extra vervangonderdelen te kunnen verkopen. En wie betaald? De arme Italiaanse bevolking.
Tja, de Gulietta is achterhaald. Golf GTI is saai, het is weer eens wat anders.
Dit soort uitgaven dient Europees Aanbesteed te worden, dus ligt het aan de requirements die zijn opgesteld welke auto er uit de bus rolt …
Rare jongens die Romeinen…
Tsja diegene met de beste aanbieding (dat hoeft niet meteen prijs te zijn) krijgt de opdracht. Zo werkt het ook in Italie. Dat Fiat en Alfa niet aan die vraag kunnen voldoen is jammer maar denk niet echt dat ze er wakker van liggen anders hadden ze hun offertes hierop wel aangepast.
Als je de film Taxi hebt gezien, weet je dat een Peugeot niet bij te houden is 😁.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).