Dit zijn de nieuwe sloffen van Italiaanse diplomaten

Auteur: , 21 Reacties

Je land vertegenwoordigen, zo doe je dat.

Tricolore

Verstokte F1-fans weten waarschijnlijk al dat Pirelli onlangs een lijn banden gepresenteerd heeft waar zo’n kek gekleurd streepje op staat in dezelfde stijl als op de F1-banden. Voor de Italiaanse bandenfabrikant is het een manier om hun betrokkenheid in de F1 om te zetten in klinkende munt, maar ik heb er zelf een beetje gemengde gevoelens bij. In de F1 vind ik het wel tof dat je de bandencompound kan bepalen aan de kleur van het streepje op de wang, maar voor straatauto’s wordt het al snel kitscherig. Je buurman lacht je waarschijnlijk vierkant uit als je hem vertelt dat je vandaag op de ‘supersofts’ naar de kantoortuin scheurt.

Het nieuwste ‘streepjes op banden’-concept van Pirelli lijkt me echter wel een puik plan. Op deze banden geen paarse, rode, gele, witte, blauwe of groene bies, maar de kleuren van de Italiaanse vlag. Op de ene helft van de band prijkt een groen streepje, aan de andere kant een rood streepje. De twee striepkes worden onderbroken door witte logo’s. Wat echter vooral tof is aan de banden, is dat ze ter beschikking worden gesteld aan Italiaanse diplomaten. Kijk, dat is nog eens je land vertegenwoordigen in stijl.

Pirelli

De kleurrijke sloffen worden beschikbaar gesteld aan leden van het Italiaanse corpo diplomatico werkzaam in de landen Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittanië, Zwitserland, Japan, China, Rusland, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië. Your move, Rutte/Vredestein.21 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Het was te verwachten dat ze na de Pasta Tricolore ook met de Autobandi Tricolore zouden komen. Als ik de foto zo bekijk denk ik dat het volgende een Italiano Maatpakki Tricolore gaat worden.
Weet je? Ik vind het eigenlijk best een leuk idee. Je moet er alleen wel de auto voor hebben. Trackday-georienteerde wagens kunnen dit prima hebben, maar op een statige auto, moderne middenklasser of afgeleefde petjeswagen past dit natuurlijk totaal niet. Dat vond ik bij de gewone, en nu ook bij die diplomatenversie
@Edge: ze worden in eerste instantie alleen beschikbaar gesteld voor de super-sportwagens als 911, 458/488, M4 en dat sport spul. Daarnaast kosten ze zo’n 650,- per stuk dus ik vermoed dat de petjes ze voorlopig nog ff links laten liggen.
@basvspr: een m4 is een super sportwagen? 😂😂
@fouadski: m4 en dat sport spul en ja zolang jij geen m4 rijd is het supersport.
@bmwfreak038: M4/M3 is best een serieuze sportauto. Heb zowel 991 911 targa 4 GTS gereden als een F80 M3. M3 voelt in ieder geval heftiger aan. Ferrari is daar wel weer een stapje boven maar die heb ik nog niet gereden.
Als je groen met rood mengt, wat gebeurt op snelheid, wordt het bruin. Lekker!
@stephane8200: je was me voor ;)
@stephane8200: haha het is geen verf :) het is optisch. daar vormen rood groen en blauw tezamen uiteindelijk wit.

https://www.youtube.com/watch?v=XCIWArGU8rI
@esprit84: Leuk bedacht, maar RGB 255/255/255 wordt samen wit en die banden bevatten geen blauw.
@benzinehoofd: ik zou het inderdaad ook wel eens willen zien. Ik houd het bij bruin.
@stephane8200: matcht goed toch? Want als je hard genoeg rijdt wordt t ook bruin in je onderbroek..
@2505: 😂😂
Nice! Ik vind dit erg tof, ziet er lekker fris en kleurrijk uit. Staat goed onder een 458 maar vast ook prima op een giulietta oid
Als je de kleuren rood en groen mengt, krijg je bruin. Al rijdend ga je dan een bruine circel op die band zien. Fijn zo beste Italianen.
@leaper035t: nee wit zoals hierboven vermeld
@bmwfreak038: afhankelijk van de snelheid gaan de kleuren met elkaar interfereren op een bepaald moment. Omdat R G en B allemaal een eigen golflengte hebben kunnen ze alleen maar tot wit leiden als blauw er ook bij is. Zelfs als je 3 losse lampen in RGB hebt kom je hooguit tot een witachtige tint maar nooit echt wit. Tenzij tegendeel onderbouwd wordt blijf ik bij bruin.
@stephane8200: je hebt gelijk, ik heb niet goed gelezen. Toch denk ik niet dat het bruin zal zijn.. zul je uberhaupt een kleur zien?
Ik vind het eigenlijk wel cool. Staat denk ik ook gaaf onder een oranje Huracan Performante.
Op een Italiaanse auto zouden deze bandjes niet misstaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).