Donkervoort komt met drie hete GTO’s

Auteur: , 28 Reacties

M'n toetsenbord smelt weg terwijl ik dit typ, zo heet.

Donkervoort komt met drie hete GTO-varianten

Rustig in de luwte doet Donkervoort wat maar weinig andere fabrikanten lukt: een nicheproduct bouwen en tegelijkertijd als fabrikant een zekere mate van onafhankelijkheid behouden zónder over de kop te gaan. Om het bijkomende sportieve succes nog eens te onderstrepen, komt het merk gevestigd te Lelystad met een drietal speciaaltjes op basis van de D8 GTO (rijtest). We nemen je aan het handje mee voor een eerste kennismaking.

De D8 GTO-S legt de focus nadrukkelijk op straatgebruik. Deze versie is comfortabeler dan z’n kale evenknie, zodat de rit richting dat ene mooie bergweggetje geen helse, nieren opschuddende ervaring hoeft te zijn. Qua uiterlijk is ‘ie overigens nog even hardcore als de meer spartaanse varianten. Prijzen beginnen bij 115.173 euro’s ex belastingen, vanaf volgende maand worden de eerste exemplaren geleverd.

Wie geen behoefte heeft aan comfort en bierflesjes met de tanden opent, kiest de D8 GTO-RS. Inderdaad, het fameuze RS-label wordt geherintroduceerd en dat levert zoals je al verwachtte een beest van een auto op. Heel veel info laat de toko van ome Joop nog niet los, maar hij komt in juni dit jaar tegen een kale prijs van 151.173 euro.

Circuittijgers met een feestelijk bugdet gaan voor de D8 GTO-R, een track only-variant die dus niet op de openbare weg mag worden gebruikt. Wederom geen cijfers of andere hete specs, behalve dan een gepeperd prijskaartje van 251.173 euro.

Da’s een hoop geld voor een bijzonder potente circuitsigaar, maar we gaan er gemakshalve van uit dat prestaties navenant zijn. Hij komt overigens in het najaar naar je toe.28 reacties

Dat is een flinke prijs per KG
😍😍😍
Ik zou ze wel graag in levende lijve zien, maar helaas is het daar op deze foto veel te donker-voor(t)….
@autoblogger app loopt vast bij inloggen via reageren onder bericht.
@celicatwincam: Samsung Galaxy s6 overigens
@celicatwincam: ik had ’t op m’n nieuwe toestel ook, Sony. Dus daar ligt het niet aan ;) Bleek een kwestie van vaak proberen :
Ziet er allemaal spannend uit! Maar toch wel érg hoge prijs, lijkt mij.

*blijft twijfelen of die verkapte vorm van dubbele ontkenning in de tweede zin opzet is geweest….🤔
@desalen: Nein! Wel bedankt voor de heads up :)
@desalen: prijs hoog? Oké noem eens een exclusieve handgebouwde supersportwagen met vergelijkbare prestaties voor minder geld.
@w0o0dy: met zo’n onderbouwing valt iedere prijs zogenaamd te rechtvaardigen.

Maar laat ik m’n reactie anders omschrijven. Ik vind meer dan 250 duizend euro voor een handgebouwde supersportwagen teveel geld.
@desalen: als toevoeging: voor een kwart miljoen kun je wel wat meer auto kopen dan een Donkervoort lijkt mij.
@desalen: het is nog niet duidelijk wat je dan voor je geld krijgt. Misschien is de taart wel groter dan je denkt. Zit circuithuur, een trailer, een racecursus in de prijs? We gaan het zien.
@MauritsH: “wat maar weinig andere fabrikanten niet lukt”.
Ik denk dat dat ” wat maar weinig andere fabrikanten lukt ” moet zijn.
@SimonMc: Thanks! Hier, een plusje.
Gaaf hoor, ik denk dat ik voor een S zou gaan. Zo gaaf!
De rechter zo aan de spoiler te zien zal wel een echt bommet(je) zijn, ben benieuwd wat de specs gaan zijn en hoe die eruit gaat zien.
Duuuur
Zie ik daar een hardtop?

De D8 GT is stiekem mijn favoriete Donkervoort, lekker buitenaards, lekker vreemd. Of ik dan daadwerkelijk voor een gesloten versie zou gaan mocht ik ooit het budget bij elkaar hebben weet ik dan weer niet. Het blijft toch een product om in de zomer mee te rijden, en dan wil je gewoon het dakje er af. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de GT nooit echt is aangeslagen (en ze nu ook vrijwel allemaal te koop staan).

Een S-je zal volstaan, doet U mij die maar.
Nou @perry_snijders, nu weten we in ieder geval al waar één Nederlands merk zich mee bezig heeft gehouden. Tijd om alvast wat plekjes bij de persintroductie te reserveren!
@Edge: Inderdaad. Ik wil ze, alledrie!
Bij het grote publiek zeer onderschat maar de kenners weten beter. Zou graag eens een vergelijking zien met de 488 gtb en de GT3 RS op het circuit.
@w0o0dy: https://www.youtube.com/watch?v=Wm5bS-G5XfY op een testje tussen de Donkervoort en de Ferrari moet je nog even wachten
@ocda: waardeloos filmpje
Hier wordt ik nou echt officieel hebberig van. Met de RS naar Adenau. (Of met de R op een trackday). Gewoon omdat dat kan. heerlijk lijkt me dat.
no compromise.. dat zegt nu idd zon beetje elke nler
Heb op een dag van mijn vriendin een uurtje mogen sturen in een Donkervoort.😀 Helaas was ik te schijterig om het gas goed te vloeren; ging hard en het was niet mijn auto en ook nog gewoon op de openbare weg plus ze reed achter me aan(in een AX).
Respect aan het merk en dhr. Donkervoort; fantastische filosofie en uitvoering. Respect ook voor alle eigenaren die hun bolide af en toe en liever heel veel uitlaten op de Nederlandse wegen.
Ik kijk echt uit naar de D8 GTO RS.
Met name omdat ik kijk naar wat Audi op motor gebied te bieden heeft dit jaar.
Om te beginnen gaat de nieuwe Audi TT RS komen, en deze TT RS krijgt als eerste Audi de geheel nieuwe lichtmetalen (was tot nu toe gietijzer) 5 cilinder 2.5 ltr TFSI motor met 380-420 pk.
Dus dan is het denkbaar dat de nieuwe D8 GTO RS deze motor ook gaat gebruiken.
Als je zou uitgaan van de slogan ‘No Compromise” dan zou de D8 GTO RS geen 5 cilinder meer moeten krijgen, maar de nagel nieuwe Audi V6 (bi)Turbo motor met bovenliggende Turbo(s).
Dit V6 motorblok is goed voor 357 pk met één turbo en vanaf 475 pk met 2 turbo’s in Audi toepassing, met Donkervoort aanpassingen zullen andere vermogens mogelijk zijn.
btw, als je de foto lichter maakt, is goed te zien dat de nieuwe voorkant van de GTO RS en GTO R, (2016 Design) veel dichter is dan bij de GTO S die nog de oude voorkant heeft.
Vraag mijn af of er nog genoeg koellucht naar binnen komt, om radiateur en intercooler goed te kunnen koelen. (of de voorkant van die 2 moet nog gecamoufleerd zijn op de foto. ?
Verder lijkt het er op dat de voorkant breder is geworden (of de hele auto ?), de RS en R zijn beide wel volgens het nieuwe 2016 design gebouwd, wat dus theoretisch een doorontwikkelde GTO is, dus waarschijnlijk zijn er wel meer veranderingen dan alleen het design.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).