Donnerwetter! 80-jarige rijdt 911 van een trein af

Auteur: , 14 Reacties

Save the 911's.

911

Duitsers werden/worden nog wel eens geridiculiseerd in ons land vanwege hun gewoonte in de zomer massaal binnen te vallen en onze kustlijn te bezetten door het bouwen van loopgraven op het strand. Het is ergens ook wel logisch: Duitsland in een groot land maar zelf hebben ze bijna geen kust. Ja oké, in de barkoude Oostzee, maar de aarde heeft nog wat jaren van opwarming nodig voordat je daar echt vrolijk van wordt.

Als alternatief voor de Nederlandse strandvakantie kunnen Germanen echter wel opteren voor een vakantie op Sylt. Sylt is het grootste Noord-Friese waddeneiland en maakt deel uit van de Bundesrepublik. Het is een beetje voor Duitsland wat Martha’s Vineyard is voor ‘Murica, soort van. Porsche heeft er zelfs een speciale vestiging om inspiratie op te doen.

Wellicht daarom besloot een 80-jarige man uit Dortmund het eiland te bezoeken met zijn dochter en zijn 991 911 (rijtest). Met goede moed toog hij naar de Autozug die van het vaste land de oversteek maakt naar het pittoreske plaatsje Westerland op het eiland. Helaas ging het op de autotrein echter gruwelijk mis. Dankzij een klassiek gevalletje ‘ik dacht dat het gaspedaal het rempedaal was’, ramde de 80-jarige hard tegen hekwerk aan dat zijn plek moest afschermen van de volgende in de rij. De krachtige Porker brak daarbij door het hek heen en raakte bekneld.

Hulpdiensten moesten op volle kracht uitrukken om de situatie onder controle te krijgen, maar de 80-jarige en diens dochter liepen gelukkig slechts enkele schrammen op. Aan de Porsche, de trein en een andere auto is echter wel flink wat schade aangericht. Treinen, je kan er nooit echt op vertrouwen.

Image-Credit: Politie Westerland

Dank Maurice voor de tip!14 reacties

Eigenaar: Nein, nein, nein!!
Dochter: War doch ein neun neun eins?
Dit leek hem gewoon de snelste manier om zijn 911 dakloos te krijgen. Voortaan wel even nadenken hoe dat dak weer dicht moet. Het is tenslotte geen St. Tropez daar…
Voor hetzelfde geld had hij zichzelf onthoofd. Dan was een nominatie voor de Darwin Award alvast voor deze Duitser.
@cossiekiller: hij heeft al een dochter…
@cossiekiller: Kunnen de Belgen beter: https://youtu.be/Eb17i0eSTLg
@duderuud: was dijt een Belg op Zandvoort in een Japs filmpje?
Sinds wanneer neem je de trein i.p.v. boot naar een eiland ? (Los van het VK)
@ghost: Sylt is via de Hindenburgdamm met de vaste wal verbonden en is daarmee geen eiland meer. Over de dam ligt uitsluitend een spoorweg. Wegvoertuigen kunnen op de trein meerijden (Sylt Shuttle). Inzittenden kunnen in de auto blijven.
@jdoublev: aahw Nice! Thanks
Ik denk dat ie gewoon dacht dat ie er al was en er snel snel af wilde, ik weet uit ervaring dat oudere mensen heel ongeduldig kunnen zijn. Waarschijnlijk iets met de hersenen die minder informatie tot zich nemen dan jonge mensen bijvoorbeeld en daardoor het leven sneller zien vooruitgaan en dusdanig beseffen dat ze in dat leven zoveel mogelijk moeten doen voor ze dood gaan. (ook maar toevallig in een artikel gelezen vandaag…)
@Volvo_440_turbo: dat, ik ga bijna dood dus heb ik haast, verklaart waarom senioren ook altijd zo snel rijden…
@mashell: Dit heeft vooral te maken met hun vertraagde reflexen bij de echt ouderen dan, bij de iets ‘jongeren’ zie anders genoeg senioren die nog goed te been zijn gelijk een malle bumperkleven… Soit, wat ik bedoel, als een oudere het in zijn kopke heeft moet het rap rap gaan, merk ik in mijn computerwinkel dagdagelijks waarbij herstellingen niet snel genoeg kunnen gaan…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).