Red Bull: “Max Verstappen zit nog op titelkoers”

Auteur: , 20 Reacties

Jazeker.

Schoen

Waar Christian Horner de verwachtingen rondom Red Bull Racing het liefste tempert, ontpopt Helmut Marko zich dit jaar als een rasechte optimist. Voor het seizoen meende de Oostenrijker al zeker te weten dat ‘zijn’ renstal de tweede kracht was achter Ferrari. Dat blijkt op basis van de eerste drie races niet helemaal te kloppen, maar desalniettemin blijft Der Helmut achter een van zijn andere voorspellingen staan: Max wordt gewoon wereldkampioen!

De Oostenrijkse Kronen Zeitung ondervroeg Marko voorafgaand aan de kwalificatiesessie later vandaag in Bakoe over de kansen van zijn team en zijn coureurs op de titel. De publicatie merkt hierbij fijntjes op dat Red Bull Racing in het constructeurs kampioenschap inmiddels al 78 punten achterstaat op Mercedes. Helmut antwoordt:

Met een nieuwe rijder in het team wisten we vooraf al dat strijden om de constructeurs-titel moeilijk zou worden. De keerzijde is echter dat Verstappen al twee keer zoveel punten heeft verzameld als vorig jaar op dit punt van het seizoen. Hij heeft sensationeel gepresteed en ligt nog op schema. Het doel blijft de wereldtitel.

Over de grote concurrenten Mercedes en Ferrari heeft Marko ook een en ander te zeggen:

Ferrari heeft ons verrast met hun teamorders zo vroeg in het seizoen. Maar het blijkt ook dat ze het meeste problemen hebben de nieuwe banden ‘in de window’ te krijgen. Lukt ze dat, dan hebben ze een absolute rakket in handen. Tot op heden was dat echter alleen in Bahrein het geval. Mercedes heeft niet de snelste auto, maar is wel het meest constant. De auto doet het op alle banden goed. Dat moet je ze nageven, ook al bevalt het me niks.

Marko verwacht dat MV33 straks de tweede rij moet kunnen halen in de kwalificatie. Vervolgens is de hoop gevestigd op een dikke update die bij de Grand Prix van Spanje wordt geïntroduceerd. We gaan het zien!20 reacties

Hoop en dromen… het ligt dicht bij elkaar.
Morgen op Autoblog, Max hoopt dat hij op titelkoers kan blijven liggen. Maandag op Autoblog, Horner: ‘wel liggen nog redelijk op titelkoers.’ hoe maak je nieuws :)
De waarzegster op de lokale kermis is betrouwbaarder dan Helmut Marko.
Hoop is uitgestelde teleurstelling
@kartmans: zeg je dat ook elke avond tegen je kinderen voor het slapen gaan? ;)
Vorig jaar weden de punten verdeeld tussen Vettel en Hamilton. Mijlen verveaarna kwam devrest. Nu strijden naast deze 2 ook LeClerc, Bottas en Verstappen mee. Daardoor wordt het verschil in punten in dit groepje kleiner en makkelijker in te halen. En omdat Redbull gedurende het jaar grotere stappen maakt dan de andere, is de kans op het WK best wel goed.
@healey: Scheelt er iets aan je toetsenbord
@vwaudiporsche: hé azijnzeiker, ga lekker voor de klas staan.
@healey: Ik hoop dat je gelijk hebt maar voor als nog zijn het de Mercedessen die plaats 1 en 2 verdelen.
Het doel blijft de wereldtitel. Dat is het elk jaar.
Rakket? De spellingscontrole stond zeker uit.
Max heeft zijn Window of Opportunity gemist door bij RB te blijven. De nieuwe Max is inmiddels opgestaan, kijkt over zijn brilletje en zegt “Allo Allo! It is I… Leclerc”……
@kwakmare: and I am stupid. I am stupid.
Elke wedstrijd weer dezelfde strijdkreten!
Wederom een halve seconde achter Mercedes in de kwalificatie. Maar blijven hopen op de titel hoor mensen. Blijven hopen.
Geloven doe je in de kerk, en hopen op een dixie…

Onzin geneuzel, eerst de finish van Baku halen.
Volgens mij heeft Marko gelijk. Het is wel degelijk nog mogelijk voor Max om wereldkampioen te worden. Hij is niet de favoriet maar wel één van de vijf coureurs die een kans maken. De RB is niet de snelste auto maar er is geen echt dominante auto. Denk dat het pas na Spanje echt te zeggen is of het voor Max weer een jaartje wachten wordt of niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).