Doornbos: “Max kan derde worden in het WK”

Auteur: , 39 Reacties

De oud-coureur doet na een flukse blik in zijn kristallen bol een gewaagde uitspraak, maar we zijn eigenlijk vooral benieuwd naar jullie mening.

Want hoewel volstrekt zinloos, zijn maar weinig zaken (met kleren aan) leuker dan speculeren over mogelijke sportuitslagen. Ik bedoel, dat is de helft van de lol die je aan sportwedstrijden kunt beleven, tenzij je natuurlijk zelf deelneemt.

Doornbos ziet het helemaal zitten en verwacht dat Max op P3 of P4 moet kunnen eindigen in de eindstand van het WK, uiteraard achter de Mercedessen. De geboren Rotterdammer die zelf in 2006 voor het team van Red Bull racete, denkt alleen nog wel dat Max een pittige kluif gaat krijgen aan teamgenoot Daniel Ricciardo.

Nu is het heel makkelijk om de uitspraken van Doornbos te scharen onder chauvinisme en/of Max-mania, maar kijkend naar de tijden van de vrije trainingen in Monaco (voor zover die een indicatie geven, maar toch) zou de analyst best eens een puntje kunnen hebben. Ricciardo trok met zijn extra Tag Heuer-pk’s en een perfect rondje een lange neus naar de beide Mercedessen, die op de voet werden gevolgd door Max. Ferrari kwam er tot dusver niet echt aan te pas.

Vanmiddag na de kwalificatie (start om 14:00) hebben we uiteraard een beter beeld van de onderlinge verhoudingen. Speculeer er tot die tijd vooral op los!39 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Eerst maar eens zien of Max een goede flying lap kan doen vanmiddag. Ik denk zelf dat p4-6 in het wk een realistisch doel is voor dit seizoen. Volgend jaar met de nieuwe regels misschien nog wat hoger.
@bluetiger99: helemaal mee eens, top 6 moet het doel zijn en is een heel goed resultaat! Nog een of een paar podiums scoren!
@thijsj: hij staat al 6e dus wat dat betreft is dat haalbaar ja.. Denk dat 4e ook nog wel kan
Ik verwacht dat Max gewoon 6de blijft, misschien wordt hij nog 5de als hij Ricciardo inhaalt.
Kan. Ik hoop het voor hem.
Alles kan.
– Vettel,
– Ricciardo,

Een van beiden gaat hij misschien nog wel voorbij.
Maar beiden, ik denk het niet.
Tsja, hij kan ook 1e worden, of 6e, of 9e. Zo kan ik ook wel uitspraken doen.
Ik gun Max alles.
Ik vind Max bijzonder vriendelijk en geslaagd als mens.
Ik word alleen dood en doodziek om Max nu al mythische status te geven.
Net zoals ik nog steeds niet kan begrijpen dat iemand als een Jeroen Pauw een interview met Max moet doen.
Ik zie allemaal mannelijke golddiggers plotsklaps in dit kikkerlandje opstaan om een graantje rond de Max’hype mee te pikken
Plots huilt de NOS of hoe ze nu ook mogen heten krokodillen tranen want de F1 rechten
Ineens doet een Zandvoort mijnheer uitspraken over de F1 wederom terug in Zandvoort.

Laat ik proberen eerlijk te zijn.
Ik vind de F1 al jaren niets meer aan, teveel en over-georganiseerd.
Maar omdat Max kijk ik nu af en toe weer.
Ik kom er voor uit dat ik uitsluitend en alleen voor Max’kijk
En het me niet interesseert of de man wint of verliest.
Maar wel dat we de realiteit onder ogen moeten blijven zien en nuchter moeten blijven; Mercedes zal oppermachtig blijven dit jaar en Max had in Barcelona mazzel, heel veel mazzel en die mazzel heeft de man weten te gebruiken door zo koel als een bergstroompje in de Alpen te blijven rijden
Voor mij hoeft de man geen wereldkampioen te worden.
Ik mag hem toch wel.
Zijn ouders mogen trots zijn op zo’n gozertje !
@desjonnies: Dankjewel. +100.
@desjonnies: nogmaals +100
@desjonnies: je hebt gelijk…
Maar zo’n interview met bijv. Pauw, is natuurlijk wederzijds belang! Hoe meer mensen mee gaan in de hype, hoe groter de marktwaarde van Max.
Het zoveelste persoon zegt iets over de mogelijkheden van Max: nieuwe artikel..
@stfu: Sla het artikel dan gewoon over, als het je toch niet interesseert…
@stfu: Ach.. kunnen we lekker klikken en wie wil nou niet Doornbos zn mening weten………. *kuch*
Ik wacht met mijn oordeel tot na Canada. Dat is een circuit waar de motor cruciaal is. Als ze daar kunnen laten zien dat het gat met Mercedes kleiner is geworden of echt gedicht is, dan kan het nog een leuk seizoen worden. De door Newey ontworpen auto heeft sowieso al één van de beste chassis zo niet de beste, het is nu alleen afhankelijk hoe groot de stap van Renault is geweest.

De tekenen zijn in ieder geval goed. Denk dat ze Ferrari al voorbij zijn.
Beetje borrelpraat zo op de vroege ochtend en net voor kwali moet toch kunnen? Het is niet alsof we er op afgerekend worden of zo.

Relax and take a chill pill. Doe mee of doe niet mee de keuze is aan jou…
@Rick-dos: en laat ons lekker blij zijn met zo’n talent…niet normaal wat Max heeft laten zien tot nu toe in zijn carriere en toch zijn er elke keer weer mensen die negatief blijven of de hype willen sussen…dáár hou ik dus niet van.
ik denk dat we nog 1/2 overwinningen van hem kunnen verwachten in bijvoorbeeld singapore of hongarije. zelfde geldt voor ricciardo, die waarschijnlijk hier gaat winnen. ik denk denk dat we mercedes 1, red bull 2, ferrari 3 en voor p4 gaat t heel close worden aangezien williams dit jaar ruk is. de auto is best goed, alleen de strategie is bedacht door een stelletje tafelpoten.
Daar durf ik ook wel op de wedden. Grotere wedkantoren zeggen dat ook al. De kans dat Max wereldkampioen gaat worden zien de groter dan dat Ricciardo dat gaat worden. Dat zegt natuurlijk nog niks. Maar het is wel wat hoor.
Ferrari zal niet stilzitten, en ook Ricciardo zal niet zomaar aan de kant gaan voor Max. Daarnaast heeft Max natuurlijk ook nog een ‘achterstand’ dat hij tijdens de eerste vier races in een mindere auto heeft gereden. Als we er even van uit gaan dat Mercedes fier aan kop blijft, is alles van plek 3 t/m 6 gewoon netjes.
Ik zie hem niet voorbij Ricciardo gaan. In Spanje was Ricciardo op pure snelheid een halve seconde sneller dan Max. Hij heeft alleen het voordeel dat hij extreem zuinig is met zijn banden en dus soms met een stop minder kan. Maar om de perfecte race van Spanje te evenaren is haast onmogelijk. Als hij de strijd aan kan met Ricciardo en de ferrari’s heeft hij het meer dan goed gedaan. Ik voorspel P5 in het kampioenschap
Deed die Doornbos ook niet wat met racen?

Jullie hebben laatst in een artikel de gek gestoken met marktplaats adverteerders die Max gebruiken om op te vallen, hoe jullie met de Max tags strooien is niet anders. Wat een nieuwswaarde weer..
Ik help het hopen, maar laat Max nu eerst gewoon even lekker racen…
Zou mooi zijn en het seizoen heeft nog genoeg races. We zullen het wel zien.
Hij word vast nog wereldkampioen
Zal vooral afhangen van Ferrari aangezien die in mijn ogen eigenlijk nog iets sterker zijn. Laten zij de bal vallen ja dan is het goed mogelijk dat Ricciardo en Max steeds met meer punten aande haal gaan. Dat Max Ricciardo achter zich houdt in het WK daar geloof ik nog niet in. Dus dan wordt het knokken voor plaats 3/4/5.
Echt heerlijk… dat optimisme van Nederland. Max wordt eerste en das knap hoor echt waar maar ze denken gelijk dat hij suprr hoog gaat eindigen. Laten we blij zijn als hij miss plek 6 gaat halen.
Laten we eens reëel zijn. Er zijn 3 teams die dit jaar de prijzen gaan verdelen. Red Bull, Ferrari en vooral Mercedes. We weten allemaal dat vooral Mercedes die prijzen gaan winnen, maar laten we voor de vorm de rijders allemaal gelijke kansen toedichten. Dan zijn er zoveel factoren die bepalend zijn of je op 6 of op 1 eindigt. En dan kan je auto ook nog gewoon stuk. Het kan dus heel goed dat Verstappen morgen gewoon 8e wordt 3e of uitvalt. Vergeet niet dat hij de laatste keer in Monaco zijn auto en een Renault gewoon in de poeier reed.
Welk WK? Het WK voetvvolley ofzo? Want als hij het over dit WK F1 jaar heeft is hij wel heel onrealistisch en je mag het ook eigenlijk niet van hem verwachten. Volgend jaar daarentegen…
Max zal ten prooi vallen aan het vernietigende Nederland.. Net als Steven Kruijswijk die de Giro niet wint, net als Kiki Bertens die er na de volgende ronde op Roland Garros uit ligt, net als Dafne Schippers die geen gouden plak op de 100 meter behaalt in Rio..
Max Verstappen kan ook 5e, 6e of 7e worden.
Ik ben ook vooral benieuwd naar de mening van mijn medereaguurders. Maar de mening van Robert Doornbos, daar zit ik dan weer net niet op te wachten. Goede gast, maar hij heeft hetzelfde als Coronel: iets te graag op TV iets willen zeggen.
Doornbos… Die man die vertelde dat we ‘geen wonderen moesten verwachten van Max Verstappen’ toch?
@dragspert: de man roept ook maar wat om niet vergeten te worden. Beter houdt hij het bij dildo’s en pocketpussy’s.
Max heeft tot nu toe meer overwinningen dan Lewis dit jaar😂 Ik gok op P3 zometeen in de quali en ook morgen in de race. Max was flying in Monaco vorig jaar…tot de crash. Maar de Benzen kunnen ook crashen😉
2 voetjes op de grond let maar op. De muur….
@drdrift: jammer dat je gelijk hebt gekregen
Gaat nu toch echt wat lastiger worden.. Riciardo daarentegen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).