Jenson Button: Red Bull gaat winnen in Monaco

Auteur: , 37 Reacties

Na de vrij trainingen van gisteren durft Jenson 'm wel aan: Red Bull Racing gaat volgens hem winnen in de straten van Monaco.

Red-Bull-RB12-Monaco

Jenson Button beproefde gisteren zijn geluk toen hij een losgeslagen putdeksel tegenkwam in de straten van Monaco. Dat liep gelukkig allemaal goed af. Na de training had de Engelse veteraan die zelf de Monegaskische Grand Prix wist te winnen in 2009 een goede tip voor anderen die hun geluk willen beproeven: zet je geld op Red Bull Racing voor de overwinning.

Aan het eind van VT2 stond Daniel Ricciardo gisteren namelijk enorm ver vóór de beide Mercedes, het verschil met nummer twee Hamilton bedroeg meer dan zes tienden van een seconde. Dat is met recht een straatlengte op het stratencircuit van de mondaine badplaats. De winnaar van de vorige drie edities Nico Rosberg was ditmaal weer net ietsje langzamer dan Hamilton en onze Max met de oude motor volgde op plaats vier, vlak voor de Toro Rosso’s van het zusterteam. De gehele rode stier brigade gaat dus goed op het circuit waar David Coulthard ooit het eerste podium voor ze binnensleepte. Max heeft inmiddels aangegeven dat hij vermoedt dat de nieuwe motor zijn teamgenoot flink helpt, terwijl Ricciardo zegt dat zijn prestatie het gevolg is van een geweldig rondje van hemzelf, het topchassis van Red Bull en de extra pk’s uit het horloge-aggregaat in zijn rug.

Ricciardo heeft nu ook zelf aangegeven dat hij gaat voor een overwinning, terwijl Hamilton juist weer de bokkepruik onder zijn hippe pet heeft opgezet en claimt dat de paarse ultrasofts volgens hem gewoon een stel supersofts zijn met wat purple swek eroverheen geverfd. De banden hebben aanmerkelijk minder swek dan zijn paarse Pagani, vindt Lil’ Lewis. Button weet het ondertussen zeker en zou zijn geld op Red Bull zetten, ware het niet dat dat competitievervalsing is en dus niet mag. Op wie zet jij je pegulanten? (via caranddriverthef1)37 reacties

Ik zet ze alsnog op good old Lewis diamond-Gangstalton.
@gregorius: Ik ook. Ben ook zo blij met Hamilton in het circus dat Formule1 heet. Lekker anders dan de rest, valt altijd wel wat over te schrijven, de man brengt kleur (niet racistisch Silvana, ontspan). Wat je ook van die man denkt, hij brengt in ieder geval leven in de brouwerij. Dat heb ik veel liever dan die ‘ja en amen’ figuren. De Formule1 zou van mijn part meer van dit soort figuren mogen hebben…
@87sandyd: vooral die zin over kleur👍
Tuurlijk hebben ze een grote kans op de overwinning, maar formule een zou formule een niet zijn als er iets anders uit de bus komt. :D Spannende race zondag!
Is altijd wel erg makkelijk gezegd van te voren, maar Red Bull heeft de meeste kans om te winnen en dan met name Ricciardo. Het is en blijft nog maar een vrije training, de eerste kaarten worden morgen tijdens de kwalificatie geschud en zondag pas uitgedeeld. Degene met de beste kwalificatie, dus op pole, zie ik morgen winnen en ik hoop Red Bull. En Max? misschien podium en anders een knappe P4.
Als Button het zegt dan zet ik natuurlijk al mn ekkermannen op Ricciardo!
Op Max natuurlijk, want YOLO!
Maar we weten allemaal dat in q3 de Benzen de PU achterin flink omhoog draaien, ik weiger te geloven dat het gat echt 6 tienden is. Ik gok eerder op wat minder rondjes/verkeer bij Hamilton/Rosberg.
Ik zeg Mercedes 1&2, RB 3&4, TR&Ferrari 5-8.

Maar ik zie mezelf graag ongelijk hebben in dit geval.
@lambo4all: de wat in de wat??
@svenska_aeroplan_ab: de wie in de waar?
@svenska_aeroplan_ab: de power unit in de derde kwalificatieronde
Lekker. Denk wanneer dat het geval is Riccardo 1 max 2
Kvyat in de Torro Rosso. Dat zou wel echt mega cru zijn. :D Maar ik hoop op Ricciardo op en en Max op 3 Dat zou een prima en prestatie zijn.
@kilum: – 1x “en”
Kom op mensen, was maar een vrije training. Zaterdag weten we meer.
Kyvatt rijdt Hamilton eraf en RB1-2 en Raikonnen 3
Jenson, Jenson, Jenson, heb je de afgelopen twee jaar ook maar één minuut opgelet wat er om je heen gebeurt? Het enige wat op dit moment absoluut zeker is in de F1, is dat Mercedes veruit de snelste zijn. Telkens wanneer je denkt dat je aan het inlopen bent, schakelen zij een tandje bij en laten ze weer zien welk team er de baas is. Sandbaggen noemen we dat.

Het is ontzettend jammer, en ik hoop van harte dat Red Bull het tegendeel bewijst, maar op dit moment is Mercedes zo superieur dat Red Bull en Ferrari afhankelijk zijn van pech bij Mercedes als zij aanspraak willen maken op een overwinning.
@Edge: Inderdaad. Mercedes rijden is de toekomst.

:-D
@willeme: Wie had dát gedacht:
Van een taxi voor iedereen, naar dominantie in Formule 1.
Ronde 3 dikke crash Rio Haryanto. Rode vlag, halve veld eraf. En eerste punten voor Manor.
Lijkt mij meer dan logisch. Red Bull Racing heeft grootste hoeveelheid downforce. En dat telt bij een Mickey Mouse circuit als Monaco.
@AutomotiveDesigner: ik denk dat je je daar in vergist, Monaco heeft namelijk maar erg weinig snelle bochten, de vleugels staan zo recht overeind omdat het circuit zo langzaam is. Bandenslijtage is hier dan ook erg laag. Red Bull heeft hier voordeel van zijn goede chassis, de mechanische grip van de wagen telt hier in al die langzame bochten.

De Williams daarentegen is dramatisch als het om mechanische grip gaat, kan me goed herinneren dat ze in Oostenrijk om de overwinning streden (2014) en één week later in Monaco moeite hadden geen enkel puntje te haalde. Heeft, denk ik, te maken met het feit dat Williams de Batterijen vrij hoog achterin het chassis heeft geplaatst. Het voordeel daarvan is dat de waren zeer efficiënt door de lucht gaat, maar lijkt overduidelijk een nadeel te hebben als het om mechanische grip gaat.
@lambo4all: excuses voor mijn spellingfouten, fietsend iphonereaguren is nou eenmaal niet makkelijk. edit functie, voor 2020 AB?
@lambo4all: Een editfunctie zou meer dan welkom zijn. Eventueel met “bekijk origineel” of iets dergelijks om misbruik en welles/nietes-spelletjes te voorkomen. Maar dat je voor iets wat je later te binnen schiet of het corrigeren van een spelfout niet even kunt editen is jammer.
@lambo4all: of gewoon met je tengels van die telefoon afblijven als je deelneemt aan het verkeer………
@e1000bmw523i: dat bepaal ik zelf wel op een eenrichtingsfietspad niet aan een autoweg. Door hartje amsterdam had je een punt gehad.
Pegulanten? Ik wil verdorie ekkermannen!
Denk dat Lewis gaat winnen
Zou mooi zijn
Ik ga toch voor Max. Onderbouwing:
1) Daniel wil zich te graag bewijzen na Barcelona en moet gevoelsmatig door de sterkere motor
2) Mercedes voelt opeens de hete adem in de nek van RB en zitten elkaar nog te veel in de clinch
3) Kans op regen is vrij groot
4) Max kan er ontspannen in: is nog steeds rookie bij RB en heeft een zwakkere motor
5) Oppertunisme ;-)
De starts in de straten van Monaco gaan ook niet altijd vlekkeloos, misschien knetteren er wel een paar af op de eerste 3-4 startrijen.
1:lewis, 2:max, 3:rosberg. 100% waar.. net nog in mijn glazen bol gekeken.
1. Rosberg. 2. Ricciardo. 3. Verstappen. Saaie race. Het enige spannende is de 5e ronde waarin Hamilton om onduidelijke redenen de pits in rijdt en opgeeft. En wees gewaarschuwd, mijn voorspellingen zijn beter dan die van Maurice de Hondt en bijna net zo goed als die van Piet Paulusma😉
1 Ricciardo, 2 Rosberg 3, Max verstappen. Ik hoop het!
Die linkjes in de tekst slaan tegenwoordig steeds vaker nergens meer op. Ik begrijp best dat het hits oplevert maar het voegt niet echt veel toe om bij Coulthard te verwijzen naar een artikel dat hij een golfbal vangt in een sls..
Ik geef mijn mening pas na de race . . .
Ik denk dat max vijfde wordt, achter Ricciardo, LH, Rosberg en Vettel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).