Het kan nu, doortrappen op weg naar wintersport

Auteur: , 67 Reacties

Want dit jaar staan er geen files in Frankrijk en Duitsland.

lekker-doorrijden-met-je-koffer

Dat zeg ik niet, dat zegt de ANWB. En dan is het waar, toch? Ze denken dat alle 300.000 Nederlanders die dit jaar de lange latten/snowboard/slee/anders onderbinden lekker snel en zonder veel stoppen op de plek van bestemming aankomen. En dat zit zo. De Duitsers en de Fransen moeten de komende week gewoon werken en dat maakt dat alleen wij Nederlanders gaan wintersporten. En dat betekent doorblazen op de Autobahn/Autoroute.

Maarrrrrr, niet té vroeg juichen, want er zit natuurlijk een aantal haken en ogen aan dit jubelbericht. Als eerste wordt verwacht dat het de laatste kilometers naar de bestemming wel degelijk druk zal zijn. En iedereen die ook weleens op wintersport is geweest, weet dat dit vaak geen malse files zijn. Die bergweggetjes zijn gewoon niet geschikt voor zo’n enorme toestroom aan auto’s, of er valt een rotsblok op de weg, dus daar kun je alsnog zomaar een paar uur verliezen.

Verder hebben de Fransen aangekondigd heel goed op doorreizende buitenlanders te gaan letten. Heb jij een gele plaat, dan lig je dus extra hard onder een vergrootglas. Ook doen ze daar nog altijd aan strengere grenscontroles, wat je tijd kunt kosten. Tenslotte Duitsland, daar zit je met alle ‘Baustellen’ én je moet daar met winterbanden doorheen. En over het algemeen mag je daar wat minder hard mee dan met de gewone zomerslof.

Desalniettemin; de wegen zullen rustiger zijn dan andere jaren. Als je gaat, heel veel plezier. Wij houden de BV Nederland wel draaiende.

UPDATE: Hevige sneeuwval heeft zaterdagavond voor verkeersoverlast gezorgd in de Oostenrijkse Fernpas. Door de sneeuwval stond omstreeks 23.00 uur nog ruim 10 kilometer file bij de pas, een belangrijke verbinding tussen Duitsland en de Oostenrijkse skigebieden. Sommige Nederlanders stonden volgens de VID uren te wachten.67 reacties

Ik hoop dat ze gelijk krijgen. Moet voor het werk woensdag naar Zwitserland dus zou mooi zijn…
@sanki: Zurich area is heerlijk deze week qua files, want ook schoolvakanties hier.
Gelukkig spreiden ze dat hier ook; dus je hebt kans dat het allemaal wel meevalt.
@sanki: vliegtuig?
@jmeverts: Dat zou makkelijk zijn ja. Ik heb alleen een auto vol materiaal wat mee moet.
@sanki: Geen ollander te vinden daar: te duur.. 😁
Wij zijn alweer bijna een week terug. 850km, heenreis 7:30 terug 7:45 (inclusief pauzes om te eten+tanken), geen verkeerde tijden al zeg ik het zelf…
@big92: Dat zijn inderdaad prima tijden. Zo heb ik ze zelf ook wel eens meegemaakt. Vorig jaar heb ik echter in de terrorfile naar Val Thorens gestaan. 35 uur gereisd.
@big92: kei stoer!!
@big92:
Het is rap, dat zeker. Ik moet er alleen absoluut niet aan denken….
Als het snel moet ga ik wel met een lijnvliegtuig. Met de auto wil ik het relaxed en ontspannend hebben; de reis hoort ook bij de vakantie! En dan kan het zomaar gebeuren dat ik er vier dagen over doe voordat ik op mijn bestemming ben. Wat iemand anders wel binnen een dag lukt…
@big92:

En drie nachten daarna wakker liggen, omdat je, stijf van de adrenaline de reis iedere keer weer beleeft !

Ik had ooit een vriend Porsche 911 Turbo; ging in vijf uur heel de autoroute du soleil af.

Ik kan je zijn graf aanwijzen !

Voor mij persoonlijk begint de vakantie als ik de voordeur achter me dicht doe.
Mijn vrouw me aankijkt van ‘zo lekker he jochie ‘

En ik kom er ook.
ALTIJD
Net als die Hollandse vrachtwagen met Roemeens kenteken, die rijdt, die rijdt en die rijdt.
En die kom jij, als snelheidsduivel 14 keer tegen.

Gek is dat hè?
@desjonnies:
Deed ik “vroeger” ook 220km/h door italie knallen; scheelt misschien een half uur/uur (220 gemiddeld haal je toch niet), maar idd stijf van de adrenaline en verbruik 2x-3x zo hoog (dus vaker tanken), slaat helegaar nergens op, ja, het is “stoer” om mensen met 200+ voorbij te knallen, maar het heeft ook iets zieligs eigenlijk.
@desjonnies: Valt reuze mee, gemiddeld iets van 125 km/h gereden… het overgrote deel is snelweg dus daar zit je met gemak aan. Ik zij het niet om stoer te doen, enkel om aan te geven dat we echt 0,0 files hebben gehad…

Maar goed, als het overgrote deel van de lezers het verkeerd oppakt en gelijk denkt dat ik probeer om een “wie heeft de grootste” wedstrijd te beginnen weet ik niet aan wie dat ligt…
@big92: misschien had je niet moeten eindigen met ‘geen verkeerde tijden’
@big92:

Nee joh,

Weet ik ook wel.

Is meer juist om wie heeft de grootste in de kiem te smoren
@desjonnies: toch frappant dat mijn gemiddelde snelheid sinds aankoop van mijn auto op 91km per uur zit. Dat is over zo’n 6500km en dus inclusief zo nu en dan boodschappen doen in de buurt. 140 (op de teller) schiet toch wel op hoor.
@desjonnies: Nou idd!!

Ik ga elk jaar richting Stuttgart kleine 700km, ik vertrek s’morgens rond 0800 en kom daar aan rond 18:00, mijn wagen kan zonder problemen 200+ constant maar daar heb ik geen trek in.
Ik geniet van het heerlijke rustige reizen, lekker eten etc etc
@bofkont: er zijn heel veel auto’s die zonder problemen 200+ rijden. Maar de schifting wordt een stuk dunner als we gaan kijken naar het overgebleven comfort bij die snelheden. En 5 / a6 / E of groter, met motor op niveau V8, en dan kruizen met 200 is über relaxt. (Als t mag, als de drukte geen factor is en als t wegdek een beetje West-Europees en nieuw is natuurlijk)
@garp: Absoluut waar, met mijn SLK zijn die hoge snelheden idd niet comfortabel meer.
Maar mijn vorige auto een E46 328i geen enkel probleem, heerlijk zoeven was het dan nog.
@big92: beetje doortrappen waar het is toegestaan kan nooit kwaad
@big92: ook vorige week gereden op zondag. 830km in 6,5 uur incl stoppen. Stond binnen de 5 uur aan het einde van de ring van München… Was heerlijk. Terug 6:40 uur op gereden. Gewoon zondag-zondag boeken en nergens last van.
Is er nog nieuws over de terugreis morgen?
Het gaat sowieso niet gebeuren…
Damn, nu wil ik ook een 7-serie met KGB-plaat :)
En die kist liet ik er mooi af, dan maar setje ski’s huren daarzo.
@ukbob: Als je een echte wintersportliefhebber bent dan huur je geen materiaal. Je wil je eigen materiaal dat je met liefde hebt uitgezocht en speciaal is afgestemd op jouw wensen.
@berlinetta:
ja, om op de eerste de beste piste door de eerste de best local met een decathlon outfit en skis uit 1985 voorbij geskied te worden.
@berlinetta:
De “echte wintersportliefhebbers”?
Is dat net zoiets als de “echte autoliefhebbers”?

Indien ja, dan ga ik liever op wintersport met mensen die hun ski’s huren….
@Rob: Als autoliefhebber zoek je toch ook een auto uit die je leuk vindt en voldoet aan jouw wensen? Hetzelfde geldt voor wintersportmateriaal. Lijkt me niet meer dan logisch eigenlijk.
@berlinetta:
Je bedoelt dat je hobby verzamelen van duur ski materiaal is? Of is je hobby skieen?
@super: Ik vind het fijner om een snowboard te hebben dat goed bij mijn wensen past. Ik heb nergens gezegd dat dit duur moet zijn. Overigens is het jaarlijks huren van materiaal duurder dan het zelf aanschaffen.

En wintersport is en hobby van me inderdaad. Dat geldt toch voor alle sporten?
@berlinetta:
Dat begrijp ik wel, ik overdrijf het ook een beetje. Er draaien namelijk hele industrieen op mensen die door het kopen van dure spullen denken hun hobby beter te kunnen bedrijven of erger nog, denken daarmee “beter” te zijn dan diegenen die niet zulk materiaal hebben. Vaak kunnen die kopers dat geld beter investeren in een les van een professional of wat meer tijd nemen om te trainen oid, want als je het echt moet hebben van het materiaal zit je ws. al redelijk aan de top en dat is niet zo waarschijnlijk met een paar x per jaar op wintersport.
@super: Je hebt gelijk dat er mensen zijn die denken dat duur beter is. Maar zo iemand ben ik niet. Ik heb gewoon een goed snowboard dat ik met zorg heb uitgezocht en het heeft gewoon een normale prijs. Ik heb hem zelfs uitgezocht, omdat hij wat goedkoper was.
@berlinetta:
Het is maar net hoe serieus je je skivakantie één keer in het jaar neemt.

Op zich hou ik wel van sportachtige dingen tijdens mijn vakanties. (wintersport dan weer niet gek genoeg) Ik doe het voor de lol en ontspanning. Maar ik huur altijd! Wat ik ook ga doen. Ten eerste hoef je die meuk dan niet mee te slepen, ten tweede kost je dat geen klauwen met geld en ten derde kun je prima kwalitatief goed spul huren. Mits je niet alleen naar de prijs kijkt en beunhazen negeert.
@Rob: Maar niet elke ski of elk board is hetzelfde. Als je huurt dan krijg je in veel gevallen standaard materiaal. Dit terwijl je voorkeur misschien uitgaat naar iets specifieks. En als je slim bent, koop je je materiaal als het seizoen voorbij is en krijg je flinke korting. Dan is het echt niet meer zo duur en dan ben je al snel goedkoper uit dan huren.
@berlinetta:
Ik kan in ieder geval prima overweg met standaard spul. Zo stond ik met een gehuurde basic crossfiets in mijn Scapino kloffie naast allerlei volk met eigen fietsen. Met carbon toestanden, schijfremmen en gepersonaliseerde kledij. “Echte liefhebbers” natuurlijk…. Ze lachten me nog net niet uit…

Maar ik heb me minstens zo goed vermaakt als die “echte liefhebbers” en kon ze nog best bijhouden. Met mijn inferieure troep.

Uiteraard moet iedereen doen waar hij/zij zich lekker bij voelt, maar de minachting die zelfbenoemde “echte liefhebbers” hebben richting mensen die zich lekker voelen met gehuurd standaard spul is een beetje treurig. Zelfde zie je bij die zelfbenoemde “echte autoliefhebbers”….
@Rob: Sorry Rob, maar het ene snowboard is het andere niet. Het gaat er niet om of het beter is of niet, het gaat erom waarvoor het board bedoeld is. Wil je een freestyle of een freeride board? Camber, rocker of flying v-shape? Wil je een twinshape of niet? Wil je een harde of zachte flex? Er zit wel degelijk verschil tussen al die boards. Daarbij gaat het niet om de prijs of welke nou de beste kwaliteit heeft, maar om jouw voorkeur.
@berlinetta:
En wat als mijn voorkeur het standaard spul is wat de verhuurder aanbiedt? Wat als ik niet de moeite wil doen om het spul mee te slepen? Wat als ik het niet zelf wil onderhouden? Wat als ik dat spul niet perse in mijn schuur wil hebben liggen? Maar wat als ik wel ontzettend geniet van die sport? Het elk jaar heel graag doe?

Ben ik dan een “neppe liefhebber”?
@Rob: Nee hoor, zeker niet. Op die manier bedoelde ik het niet. Ik hou gewoon erg graag van wintersport en wintersporten doe ik dan ook het liefst met materiaal dat ik zelf met zorgvuldigheid heb uitgezocht. Ik zorg er goed voor, laat het altijd netjes behandelen etc. Het meeslepen kan je zien als een grote moeite, maar het kost minder moeite dan ieder jaar materiaal huren. Vooral als het druk is, kun je daar nog wel eens een uurtje staan te wachten.

Maar no offense beste Rob, ik wil niet voor iemand bepalen of hij een echte of ‘neppe’ liefhebber is.
@berlinetta: Is ook waar. Echter, je kunt soms ook ‘premium’ materiaal huren tegen een meerprijs, over het algemeen is dat spul wel modern. Volgens mij heb je je eigen spul er na 6 jaar uit, uitgaande van een weekje per jaar. Ik twijfel daarom, ik ga niet elk jaar namelijk..
@amg65: Als je niet ieder jaar gaat, moet je het ook niet doen. Dan zou ik lekker huren.
@berlinetta: Als je elk jaar 1 weekje gaat skien, moet je toch wel een jaar of 5 met je eigen skies gaan doen (+prepareer kosten) voordat je de kosten eruit hebt vergeleken met huurski’s. Als je een beetje oplet en niet bij ist-billig-sport huurt, kan je gewoon perfect geprepareerde huidige-jaargang ski’s huren.
Je eigen schoenen hebben, is wel zo lekker.

Ben zelf liefhebber en woon 30 minuten van de lift. Heb mn eigen board en mn eigen ski’s. Maar als iemand een mooie locatie weet om (veilig) in de poeder te gaan en hij skiet, dan huur ik ook poeder ski’s.
@ukbob:

Het is een750i xDrive uit 2013. 450pk en een nieuwprijs van €144.419,-
Mag wat kosten….
Gewoon met het vliegtuig. Doei
@ThomasBol:
ja, maar dan kun je niet laten zien hoe waanzinnig veel beter/sneller je rijdt dan al die andere nederlanders met je splinternieuwe iks-draaif kwattro vier mettik met de allergoeiste winterbanden en allerduurste thule dakkoffer, daar ga je immers toch voor op wintersport?
@super: Vliegtuig is wel heel relaxed hoor. Uurtje vliegen naar Innsbruck vanaf Amsterdam, bizar snel. En dan zit je een hele dag in de auto.
Maar als ik dan een mooie 4matic heb, dan zou ik ook wel met de auto gaan denk ik :)
@granlusso:
Schiphol is dan wel altijd zo’n gehannes. Helemaal in de vakantieperiodes. Als het even kan vermijd ik Schiphol en ga ik lekker vanaf een klein onrendabel vliegveldje. Veel relaxter!
@Rob: ik heb onze vliegtijden naast de rijtijden van onze medereizigers gelegd, en het scheelt niet veel als je alles bij elkaar optelt. Je bent fucking veel tijd kwijt, ook op zo’n onrendabel vliegveldje.
@Rob:
ja, en als het even kan neem ik de privejet en dan de helicopter naar het skigebied, scheelt veel tijd met inchecken en parkeren enzo.
@super:
Je kunt ook niet op vakantie gaan en gewoon een ski-spelletje voor op de computer kopen. Nog sneller.
Vannacht vertrekken we weer naar Oostenrijk.. ach ja, en je weet eigenlijk nooit wanneer je er goed aan doet om op tijd te vertrekken. Als we er maar veilig aankomen, dat is het belangrijkste.
Was vorige week nog op wintersport in Oostenrijk. Geen files gehad! Nouja, bij München leidde de navigatie ons wel door de stad heen, maar dat was alles.
@stephano: zelf een beetje opletten en niet blind op de navi vertrouwen en dan was dat niet gebeurd..
@pinut187: De navigatie leidde ons door München heen omdat het vast stond op de snelweg om München heen… Ik bedoelde het als iets positiefs.
Ik snap het niet, de drang om zo massaal met z’n allen te dringen op vakanties. Het leven is zoveel meer ontspannen als je gewoon je eigen ding doet…
+1!
Exact de reden waarom ik deze zomer naar Schotland ga, en niet met de kudde KIP’s naar het zuiden om in Spanje frikadellen te eten.
@awesome: heerlijk. En dan ergens bij een boer kamperen (of een onbenullig b-en-b, waarbij de vrouw des huizes zo goed haar best doet dat je beter ontbijt dan her majesty the Queen) en dan lekker een lokale kroeg in duiken waar ze nog nooit een toerist hebben gezien. Om daar te horen dat 5km verderop een ongekende autoverzameling staat die je dan kunt bekijken.
300.000 wintersporters? Had meer verwacht, of gaan er zoveel met het vliegtuig? Ze noemen deze weken niet voor niets in Oostenrijk ‘die Holländerwochen’ lijkt me
Vorig jaar 5 uur voor het rotsblok gestaan! Wij kwamen vanaf boven dus hadden we nog een extra ski dagje. Morgen gaan we het weer proberen.
Interessant.
Dus zo zien Ollanders zichzelf
http://static.autoblog.nl/images/wp2016/bmw-750i-xdrive-dakkoffer-001.jpg

En zo zien de rest van de wereld ze:
http://www.autotesten.nl/04_auto-beeld/34033_05.jpg
http://media.dumpert.nl/stills/6645898_2d257697.jpg
http://media.autoweek.nl/m/m1fyguhb1boj_600.jpg
@heidekonijn: ja precies, vorige week kwam een kerel in de zaak met z’n 1.2 TDI die met 3 maten en een skikoffer naar Oostenrijk wilde….. Lijkt me niet verstandig, tenzij je in de slipstream van een vrachtwagen wil rijden
Leuk dat russische nummerbord
@Autoblog post dit artikel even op facebook als je wil
Was binnen 7 uren aan de Oostenrijkse grens, daarna nog dik 4uren + in de files gestaan!
Duitsers werken meestal in het weekend ook niet en gaan dan massaal naar de pistes, dus gewoon druk als altijd.
ik trap altijd met een noodgang door duitsland heen omdat ik hier het hele godganse jaar met een slakkengang tussen de eko hoeken moet cruisen, eindelijk ff los met gelijk gestemden
De 61 van de grens tot Viersen stond aardig vol met gele platen net
Je ‘moet’ helemaal geen winterbanden in Duitsland!! Alleen onder winterse omstandigheden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).