Drie keer raden wie de eerste 600LT van de VS heeft

Auteur: , 16 Reacties

Hint: iets met 'Murica en heel veel vermogen.

Jep, je had het goed. Of niet. Mister John Hennessey, wereldberoemd dankzij zijn knotsgekke supercars, mag zich eigenaar noemen van een McLaren 600LT. Het is de eerste 600LT op Amerikaanse bodem, McLaren is recent begonnen met het leveren van de sportwagen.

De auto werd geleverd door McLaren Houston in Texas. Geheel in lijn met de Amerikaanse autocultuur, nam Hennessey zijn speeltje mee naar een Cars & Coffee in Houston. Voor dit soort meetings moet je vroeg je nest uit. In dit geval was de Cars & Coffee van 08:00 tot 10:00 bij de Memorial City Mall, maar het is niet ongebruikelijk dat C&C’s in de VS nog vroeger plaatsvinden en ook eindigen. Heel creatief was de specificatie van Hennessey niet. Zijn 600LT is zwart uitgevoerd met carbon. De enige kleur die je gaat aantreffen is oranje op de remklauwen en de kleur komt tevens terug in het interieur.

De 600LT is momenteel de meest hardcore auto van de McLaren Sports Series. Gebaseerd op de 570S, is deze gepeperde McLaren goed voor 600 pk en 620 Nm koppel op slechts 1.247 kg. Ik heb niet veel met McLaren, maar de Britse autofabrikant weet anno 2018 wel hoe je een supersportauto moet maken met een lekker gewicht.

McLaren heeft nooit bekendgemaakt hoeveel 600LT’s er gaan komen. Enkel dat de productie gelimiteerd is. De productie van de coupé ging vorige maand van start. Hoewel nog niet officieel bevestigd, kun je er donder op zeggen dat er ook een 600LT Spider gaat komen.16 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Deze kende ik nog niet uit ’t rijtje McLarens. Erg geslaagd design.
@drdre1: ja ik vind ‘m veel beter te pruimen dan een 570S op de een of andere manier.
Lijkt bijna identiek op de 570S maar dan met spoiler
@mart144: achterkant vind ik bij deze meer geslaagd, met name de uitlaten.
@mart144: Zo rollen ze bij McLaren.
En over een maand komt bericht: “Eerste 600 LT met 7,0 L V8 en 1500pk…”
@jens28: ik wou het net zeggen
Ik dacht Paul Walker. Maar na wat googlen bleek ik er heel ver naast te zitten.
Is er tijdens de Cars & Coffee ook een door Hennessey getunede Mustang het publiek in geknald? Anders zou het geen echte Cars & Coffee zijn natuurlijk!
Van zijn uiterlijk moet deze auto het niet hebben maar dat gewicht maakt alles goed.
Ik ben benieuwt of meneer Hennessey deze auto in de originele staat gaat houden.
@dirkv: Does the pope crap in the Woods? De man verdient zijn geld met bizar snelle auto’s bizar sneller te maken. Toen die man voor de eerste keer instapte had de auto al meteen 5pk extra :)
Ik vind de auto een beetje ouderwets ogen. Hij ziet eruit als een supercar uit de jaren 90 die door een tuner is aangepakt. Kon zo in the fast and the furious.
Ik vind de McLarens steeds beter ogen. Alleen als ik kocht kiezen in dit segment zou ik er nooit voor kiezen.
Er mocht op de foto eender welke moderne McLaren gestaan hebben en ik had het geloofd.
Verdient dus erg leuk amerikaanse autos tunen….
Zit er nou schade op de voorbumper?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).