Dua Lipa pakt record dankzij Jaguar

Auteur: , 39 Reacties

Toch sympathiek van die Britten.

We leven in andere tijden qua muziek en auto’s. Helaas zijn dat juist net de twee grote hobby’s van ondergetekende. Daarom is het ene bericht wat makkelijker te verwoorden dan het andere. Zittend in een oude Porsche 928 met Stevie Ray Vaughan op de Becker stereo: ja, graag! Een elektrische Jaguar I-PACE en een Dua Lipa? Geen idee hoe die ervaring is, het zal de leeftijd wel zijn.

Feit blijft wel dat Dua Lipa met dank aan Jaguar een record heeft weten te halen, zo weet het merk te melden op de dag dat ‘Rumours’ van Fleetwood Mac precies 42 jaar oud is.

Terug naar Dua Lipa. Het nummer ‘Want To’ van haar is namelijk officieel het meest geremixte nummer aller tijden. Het nummer is gecreëerd met behulp van software die Jaguar heeft ontwikkeld. Jaguar heeft dat kunnen doen naar aanleiding van haar rijgedrag. Via een special app konden muzikantensmartphoneverslaafden het nummer bewerken.

Met die app was het mogelijk om een miljoen verschillende remixes te maken, waarbij er gekozen kon worden tussen verschillende genres en tempo’s. Alles stond dus van te voren klaar, je hoefde alleen maar aan te vinken. In totaal zijn er maar liefst 80.000 verschillende remixes gemaakt. Of deze allemaal als auto-alarm zijn te downloaden voor de geplaagde I-PACE is niet bekend, maar lijkt ons wel toepasselijk.39 reacties

Dit is het meest onbegrijpelijke artikel op autoblog ooit. Jaguar, you can go your own way!
@mashell: Ach ja, Jaguar doet in ieder geval moeite om een beetje actueel te blijven: elektrische auto’s, populaire artiesten, in paniek raken vanwege Brexit…
Ik denk dat @Willeme zegt dat hij denk dat de jeugd dit waarschijnlijk een mooie vrouw vindt, maar dat hij er zelf niet warm van wordt. In dat geval moet ik m gelijk geven: de grote wenkbrouwen, te veel make up, lippen alsof ze nep zijn. En dan heeft draagt ze een bh, een sjoggingsbroek en een 4 maten te groot spijkerjasje. Ik snap t niet.
Overigens staan er ook nog foto in de galerij van een vrouw die pijn zal hebben aan haar voeten, maar wel lekker warme handen. En een blonde man die al de leeftijd heeft waarbij je toch niet meer in je sportkleding naar buiten gaat? En dan wel 2 laagjes boven, maar vervolgens is zn broek weer te kort.
Ik snap t allemaal niet meer.
@gregorius: en ik denk dat ik hem herken! Volgens mij is dat een Nederlandse dj. Kan iemand mijn vermoeden bevestigen?
@rrvliet: Armin van Buuren
@ikkeook: Nee joh, Tiesto!
@ikkeook: Ahh, nou snap ik het. Armin van Buuren wijst met z’n een hoogwaterbroek op de klimaatverandering die Nederland onder water zal zetten en wat tegen gegaan kan worden door allemaal een Jaguar iPace te gaan rijden.
@gregorius: Er zijn mooiere foto’s van haar te vinden ook hoor…
@gregorius: Wist niet dat we hier op modeblog.nl zaten?
Tja, ze zingt ook over ‘Electricity’, misschien was dat nummer toepasselijker :)
@granlusso: Overigens prima zo’n samenwerking toch? Ik heb de campagnes een beetje gevolgd en ik vond het geen irritant overdreven sponsordeal in de marketing (ook al is het dat wel natuurlijk), dus dat hebben ze goed gedaan wat dat betreft. Komt bij dat Dua Lipa niet zo oppervlakkig is als andere artiesten of Instagrammeisjes, dus het zal het imago van Jaguar zeker niet schaden, in tegendeel.
Muziek is voor paupers ..

Voor mensen die afgestudeerd zijn ..

Alle mensen die naar muziek luisteren zijn van stichting Aap en tegen Max Verstappen ..

Maar ik zou haar desondanks wel keihard doen ..
@nicolasr: Een 10 voor de inzet. Nou ja… eigenlijk dat niet eens.
@nicolasr: zou Rutte muziek luisteren?
@nicolasr: Ga lekker naar Dumpert met deze reactie
@nicolasr: wil je Lincoln kopiëren?
Dua Lipa, ik moest aan Lipton’s IceTea denken.
Maar dan de immitasie van de Lidl !
Met zo’n gore wufte perziksmaak
Echt waar.
@willeme het is Dua Lipa, niet Dua Lippa.

Maakt zeer lekker muziek! Plus ze is nog eens een leuke persoonlijkheid ook.
@jamesbond007: Ik denk dat hij was afgeleid door haar mooie Lippa.
@jamesbond007:
ze kan niet goed zingen, ze schrijft niets zelf en ze componeert niets zelf. Op YouTube staat een filmpje waar ze een poging doet om een nummer van Etta James te zingen. Ze haalt geen enkele noot van Etta, zo zie je echt het verschil tussen een ongetallenteerd pop prinsesje en een soul diva.
@shiva: jij begrijpt t. Dit is gewoon zo’n autotune barbiepop die ervoor moet zorgen dat de Jeugd die muziek loopt/kijkt. Ze verdiend er misschien goed mee, maar de platenmaatschappij nog veel meer door deze opzet. Zet een échte goede zangeres neer die niet hip is of doet en ze verdienen stukken minder. Is gewoon een psychologisch spelletje waar veel geld op het spel staat.
Elke vrouw heeft toch “due lipa” ?
@ghost: 6 stuks, als je dat bedoelt.
Behalve in sommige landen.
@evdw: ik denk wel dat we elkaar begrijpen ja ;-)
Mensen zijn net schapen. Van nature geprogrammeerd om bekende dingen leuk te vinden, en om vooral dat te doen wat een ander ook doet. Daarom is alle popmuziek van tegenwoordig ook dezelfde ongeïnspireerde bagger. Een bekend klinkend deuntje gemaakt op een computer en een hip kutje die een beetje in een studio valse kreten in een microfoon krijst wat daarna kunstmatig opgepoetst word tot het zoveelste vergelijkbare nummer. Ontwikkeld door marketeers die bestudeerd hebben hoe ze misbruik kunnen maken van de laatste oerinstincten van de mens. En als je bij de één procent hoort die minder gevoelig is voor dit schapengedrag word je vakkundig door de maatschappij uitgekotst. Het perfecte resultaat van dit fantasieloze gebeuren kan je in dit artikel vinden: Dua Lipa…
@lekbak: Mooi artikel hier wat dit precies samenvat:

https://www.intellectualtakeout.org/article/tragic-decline-music-literacy-and-quality?fbclid=IwAR3rhYW3zI_U9klQkOscH1AWpDmvBIwQvmoaGNfXfKg64rRp82oIKY7KKdw

En daarnaast natuurlijk nog een gezonde boodschap:
https://www.youtube.com/watch?v=j2_wJby0XSs
@deeberton: Een filmpje uit 2013, en al helemaal achterhaald. Social media is de afgelopen jaren helemaal geëxplodeerd en dit komt voornamelijk door het schapengedrag van mensen. Het is dus alleen maar erger geworden. Een eigen mening of smaak ontwikkelen is moeilijker dan ooit tevoren, met name voor kinderen.
@lekbak: Zeker waar, maar een beetje te hoog gegrepen voor een autoblog artikel ;)
Ben best een muziek kenner al zeg ik het zelf. Dua lipa hoeft niet perse afgezeken te worden hier. Een van de minst irritante radio nummers van het afgelopen jaar imo.
@fmgarcia: nou, ik ben anders flink klaar met het OVERAL horen van dat One Kiss gezeik. Aangeprijsd met ‘ja die zomerse vibe zit erin’. Want ik heb een zomerse vibe nodig als bij -5 mijn tenen eraf vriezen.

Overigens vind ik reacties over dat Dua Lipa ‘gemaakt’ is onterecht, ze heeft een goed onderscheidend stemgeluid. Als je dan toch wilt zeiken over popmuziek, dan denk ik meer aan iets als ‘Huts a niffo!’
@720s: ik vond haar eerste hit “be the one” vernieuwend, de rest monotoon en saai. Inderdaad, dat one kiss met dat orgelgezeik ze tussen door.. Nee.
@720s: En in tegenstelling tot veel “artiesten”, kan Dua Lipa live ook gewoon goed zingen.
Jaja, de muziek van een artiest kunnen mixen, en dit wordt mede mogelijk gemaakt door Jaguar. Dit was precies wat ik nog miste in mijn leven!
@dutchdriftking: hahahaha! Ja?!
Vlees noch vis, skiny chick ….
@autodrome: ik vind het ook niks!
Lekkerding met autotune, niets mis mee in deze tijd. Iedereen doet het, dan moet je eigenlijk alleen maar jaren ‘60 ‘70 of 80’ of iets dergelijks luisteren.

Autotune is niet zo makkelijk. Je moet sowieso de noot raken en autotune ‘tilt’ het als waren dan op naar de perfecte hoogte.
Ben blijkbaar één van de weinige die haar er niet verkeerd uit vind zien…
Mag ik dan opteren, om aan te sluiten bij @willeme, voor knetterhard “Rude mood” van Stevie Ray over de speakers van mijn S-Type op een onbegrensde autobahn (of de Afsluitdijk)?

Denk dat me dat beter bevalt.
Toch Jaguar, betere muziek.

Maar ik loop ook al tegen de 50….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).