Duitse politie gaat je heel stilletjes volgen met de VW E-Golf

Auteur: , 17 Reacties

Ooit kon je de Duitse politie op kilometers afstand aan horen komen, maar die tijden lijken met de komst van de Volkswagen E-Golf toch echt voorbij.

De keuze voor een nieuw, elektrisch scheurijzer komt niet helemaal uit de lucht vallen, aangezien de dienders in Nordrhein-Westfalen bijvoorbeeld al boeven pakken met de Volvo V60 Plug-In Hybrid. Speciaal voor de korte achtervolgingen (dat hopen we tenminste) beschikken ze ook over een Opel Ampera. Binnenkort krijgen ze ook een elektrische Golf onder hun kont.

Dat wordt dus oppassen op de Autobahn, want horen doe je de 115 pk-sterke elektromotor waarschijnlijk niet. De politie-Golf gaat halverwege september voor het eerst de weg op en moet het tussen de 130 en 190 kilometer volhouden op een opgeladen accu. Mocht je de agenten willen uitdagen in je opgevoerde Golfje, probeer ze dan in ieder geval niet te kloppen op snelheid, want de elektrische Golf tikt al na 4,2 seconden de 60 kilometer per uur aan. (via: Autozeitung)17 reacties

“Good for sneakin’ up on motherf*ckers…”
@JvT: DAMMIT!!! Te laat! Wat een zalig stukje toch :)
Lol, die raak je met een Brabus fortwo nog wel kwijt, en dan klagen onze dienders over een Touran..
Haha, zwaailichten en sirene aan. Hele actieradius naar de kl&te…
@citroen4life: hahaha, zie het al helemaal voor me: ”Zet die blauwe pit uit Sjon, zo houwe we ze nooit bij!”
@citroen4life: En dan doen ze dit ook net voor de winter…. In mijn electrische auto geeft de meter al -25% aan door de ventilator aan te zetten… laat staan inclusief verwarming.
@schuimbekje3: Dan moet je maar een fatsoenlijke EV kopen ;-)
In mijn Model S is het verschil in range verwaarloosbaar. Simpelweg omdat ze de warmte die vrijkomt bij ontladen gebruiken voor het verwarmen van de cabine.
Mijns inziens rijden er genoeg (opgevoerde) golfjes rond die 0-60 in een dergelijke tijd kunnen klaren. Maar misschien overschat ik ze enorm
Doe deze golfjes ook maar voor de KLPD, kun je je rijbewijs ook niet meer kwijtraken op de snelweg
De actieradius van zwak naar absoluut kak met die lichtbak op het dak…
Waarom dan geen model s die andere Duitsers (mercedes-benz) hebben er 9% aandelen in en krijgen ze hem nog ook es snel opgeladen
Leuk voor een Telfortreclame: van 140 op de Autobahn naar 14 uur aan de laadpaal, maar wel met supersnel internet…
Deze wagens zijn niet voor op de Autobahn, slimmeriken. Deze zijn voor gebruik in de stad.
@e1000bmw523i: dacht ik ook al. Topsnelheid is namelijk maar 140 van zo’n ding
WHUT!? 4,2 seconden van 0 naar.. ohw.. 60? dus 7-8 of 9 seconden naar 100? Ik denk dat de boef met een GTI of R(32) zich wel redt in ABT land!
In de stad is zo’n ding heer en meester. Op de snelweg echter slechts een nar (dat in no-time stilstaat met een lege batterij).
Ik dacht dat Duitsland een echt auto land was. Dit is toch echt heeeeeelemaal niks?? Een E-golf en een V60 plugin hybrid tsss verschrikkelijk. Valt me vies tegen van de duitsers. Scheiss Wagen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).