Hüttenkracher! Duitsers verhogen boetes met 900 procent

Auteur: , 33 Reacties

Oh Man, das ist ja voll krass.

Wiese

De Duitse overheid gaat sommige mensen keihard aanpakken. Klinkt gevaarlijk en als je een supercar of een opgevoerd tuningshok hebt dan is het dat ook, soort van. In een frontale aanval op aso’s die de hele dag de stad op stelten zetten met dikke bakken, worden de boetes op het onnodig lawaai maken met je waggie in sommige stukken van Duitsland enorm opgevoerd.

De wens van sommige deelstaten, zoals Baden-Württemberg, om hogere boetes te mogen opleggen aan ‘autopatsers en poseurs’ die continu burn-outs doen door drukke straten is inmiddels ingewilligd door de Bundesoverheid. De bestaande boetes worden in enkele gevallen zelfs met een factor tien verhoogd! Klinkt heftig, maar waarschijnlijk zullen de meeste supercar eigenaren er niet wakker van liggen. Voor geluidsoverlast gold tot op heden namelijk een maximale boete van…een tientje. Dat wordt dus nu 100 Euro, een bedrag waarvoor ze bij het CJIB niet eens hun bed uitkomen.

Toch kan je als tokkie met een supercar niet ongebreideld je middelvinger opsteken naar de Polizei. In sommige steden zijn er namelijk inmiddels ook speciale politieteams die supercars (tijdelijk) in beslag nemen. In Hamburg werd Tim Wiese, voormalig baltegenhouder van die Mannschaft en tegenwoordig vermaard steroïdengebruiker, hier onlangs nog slachtoffer van. Hij moest zijn Lambo inleveren. Keihard aanpakken die rustverstoorders!

Dank Maurice voor de tip!

Image-Credit: Tim Wiese bij zijn Lambo en andere auto’s via Instagram33 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Het bedrag van 100 euro je lacht je kapot met zulke bedragen. Ik kreeg een er een keer 1 voor te hard uitlaat geluid dat was volgens mij al 12 jaar geleden en dat was al 120 euro
@rob5nismo: ik kreeg 380€!! Jaar of 2/3 geleden met de mustang cobra, als je onnodig gas geeft is te begrijpen, dan accepteer je de boete, ik trok op tot 4K toeren en meteen motoragent naast de auto, moest aan de kant, nog bezwaar ingediend maar niks geholpen
@isobmw: 1500 toeren. Het nieuwe schakelen…
@cloverleaf: gaat niet met een zware rechtervoet
@rob5nismo: tegenwoordig krijg je dan gewoon een wok-melding….
@dutchdriftking: lijkt me niet als de uitlaat al rdw goedgekeurd is. In beslag nemen zoals in Duitsland gaat wel erg ver. Boete laten oplopen als je vaker wordt gesnapt. Leuk voor de petten maar als je lekker door een Duitse stad schuifelt denk je echt WTF?
Wel terecht in mijn optiek. Denk als je op de Königsallee in Düsseldorf woont dat je aardig leip wordt van het (bijna) continue gebrul van supercars en dikmobielen. Dat je het bij de Ring doet is daar aan toe, maar op bepaalde plekken kan het gewoon niet.
@ghost: sinds ik twee huizen verderop een buurman heb met een voorliefde voor UK rap/Techno en een joekel van een subwoofer kijk ik iets anders aan tegen dit soort verhalen.
@jaapiyo: dus je vind het allemaal prima?
@jaapiyo: whataboutism
@gulli: die kende ik nog niet 👍🏼. Maar leg uit…
@jaapiyo: whataboutism gaat erover dat je iets slechts vergelijkt met iets anders nog slechters en zo het eerste goed praat. Dat maakt het eerste er niet minder erg om 😊
@gulli: ah juist. Maar ik bedoelde juist dat ik voorheen dit een beetje nonsens had gevonden maar nu denk dat het inderdaad wel vervelend kan zijn voor omwonenden als ze hier dagelijks mee geconfronteerd worden.

Dat gezegd hebbende: ik zou inderdaad wél liever hebben dat er hier elke dag wat Ferrari’s en Lambo’s door de straat rollen ipv dat ik regelmatig die takke ‘muziek’ aan moet horen.
@jaapiyo: Het komt allemaal op hetzelfde neer. Indringend geluid waar je niet om hebt gevraagd in je huis is per definitie kudt. Als ik thuis The Tony Danza Tapdance Extravaganza op standje 11 zet, is dat voor mij persoonlijk op dat moment helemaal prima. Het wordt al een heel ander verhaal als de buurman dat doet op een moment dat ik daar geen zin in heb. Hetzelfde geldt natuurlijk voor uitlaatgeluid: ik word zelf heel blij van de uitlaatsystemen onder mijn Busso’s en 350Z, maar ik begrijp volkomen dat de mensen bij mij in de straat er niet op zitten te wachten dat ik ze daar om half 7 ’s morgens op trakteer – ik rijd dan ook altijd in standje ‘beschaafd’ door de bebouwde kom. Kleine moeite. Als ik van de uitlaatgeluiden van mijn auto’s wil genieten, doe ik dat ook liever in qua sturen een interessantere omgeving dan een willekeurige binnenstad.
“een bedrag waarvoor ze bij het CJIB niet eens hun bed uitkomen”… jawel hoor, die komen uit hun bed voor €9.
@vroaaar: Nee joh, gaat allemaal volautomatisch. Die gasten worden letterlijk slapend rijk.
@gandini: die gasten? Het is geen commercieel bedrijf… Dat gezeur over bekeuringen altijd. Als je er zo’n hekel aan hebt, dan moet je je gewoon aan de regels houden.
@sirprize: Ik zeg nergens dat ik een hekel aan bekeuringen heb. Ik zeg alleen dat ze niet al te veel moeite hoeven doen voor het innen van die bekeuringen. Wel goed lezen he?

Trouwens, het begint inmiddels wel aardig op een commercieel bedrijf te lijken…
@gandini: ze mogen de opbrengsten echt niet zelf houden, ze voeren gewoon hun wettelijke taak uit. De inkomsten uit bekeuringen vloeien rechtstreeks naar de staatskas.
@sirprize: Maakt het niet minder erg, de bedragen in NL zijn gewoon achterlijk
@theblazerunner: het gevolg van jarenlang roepen om “keihard aanpakken”. Het volk krijgt waar het om vraagt.
@mashell: nou volk roept vooralo om criminelen aan te pakken
@mashell: Ik denk dat ze dan voornamelijk allochtonen bedoelen die ze nog nooit gezien hebben. Die moeten hard aangepakt worden en het liefst het land uit. Zodat iedereen weer lekker ‘normaal’ kan doen.
@sirprize: ga jij weer lekker naar ome Koos toe, kun je daar ff je ei kwijt
@406_v6: Koos is met pensioen
De spelende kinderen op straat horen hem in ieder geval wel aankomen.
Wat een rare bovenarm heeft die gast.. Lijkt niet helemaal te kloppen. Vierkant blok als biceps.
@donjunior: veel spuiten en slikken, dan kun je ook zo’n blokbiceps trainen.
Ordnung muss sein…
Over een paar jaar een boete als je auto niet genoeg geluid maakt….
112 waar je 70 mocht (ik wist het echt niet) 166 euro, inclusief mooie foto van mij en mijn waggie ( en een maand rijontzegging maar ik kom 1x p jaar daar. Ik zeg prima deal, i love Germany
Comment van het jaar!
De boetebedragen in Duitsland zijn over het algemeen veel lager dan in Nederland; is het daarmee in Duitsland dan ook veel onveiliger op de weg?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).