Duurste huis van Nederland komt met gratis Bentley [updated]

Auteur: , 49 Reacties

In de categorie: auto's en huizen.

Met het verkopen van lampjes heeft ene heer Frits Philips een aardig kapitaal opgebouwd. Het gigantische landgoed wat hij hiermee wist te bemachtigen staat te koop. Dit werd eerder al bekend, maar nu is er meer informatie. Voor de lezers met serieuze interesse.

Voor een schamele 50 miljoen euro valt dit stukje Eindhovense grond op te halen. En het wordt nog mooier, het landgoed komt inclusief Bentley, dus sla je slag!

Het huis ligt in de bossen bij de Herdgang in Eindhoven. Oirschotsdijk 3, voor de mensen die even langs willen. De makelaar noemt het ‘The Philips Estate‘, maar de Eindhovenaren onder ons zullen het kennen als De Wielewaal. Er bestaan blijkbaar dus ook stukjes onbetaalbare grond buiten het Gooi.

De bouw van het landgoed was klaar in 1934. Frits Philips heeft er gewoond tot hij in 2005 overleed. De gebouwen op het landgoed hebben echter in 2007 een volledige opknapbeurt gehad en zijn dus weer ‘als nieuw’. In de bossen omtrent de villa liggen nog vier kleinere woningen. De hoofdwoning beschikt over tien slaapkamers en evenveel badkamers. Tja, je moet wat als je 2600 vierkante meter aan woonoppervlakte tot je beschikking hebt.

Op het omliggende terrein is verder genoeg te doen. Je hebt een eigen sportschool, zwembad, wijnkelder en ‘exclusieve herenkamer’. In deze kamer schijnt prins Bernhard nog sigaren te hebben gerookt. Wellicht is dit een puntje waar je de prijs wat mee kunt drukken.

In de wijnkelder zit ook een interessante bijlage. Voor de kelder zijn stenen gebruikt uit het keizerlijke paleis van Sissi, ja ja. Ook staat er een Bentley geparkeerd. Een onhandige plek voor een Bentley, zo blijkt, want hij kan er niet meer uit. Dit is ook de reden dat hij bij de prijs zit inbegrepen.

Makelaar Kenneth Alting beweert dat het huis zonder twijfel het duurste van Nederland is. Wat het huis precies kost laat de makelaar in het midden, ‘maar met vijftig miljoen mag je wel eens koffie komen drinken’. Vandaar misschien dat het huis al zo lang te koop staat.

Verschillende media spraken van een bedrag rond de 35 miljoen, dit is volgens de makelaar echter veel te laag. Hoewel dit alsnog meer dan twee keer zo veel is als het duurste huis van Funda op dit moment, deze is namelijk 17 miljoen euro.

De prijs is ook zo hoog omdat het landgoed in de buurt van vliegveld Eindhoven ligt. Als het vliegveld wil uitbreiden zullen ze de omliggende grond voor veel geld moeten opkopen.

Daar zit je dan. In je villa, met elke 5 minuten een vliegtuig over je hoofd en een Bentley in je wijnkelder.

UPDATE: via een tip kregen wij te horen dat de auto wellicht toch niet bij het huis is inbegrepen. Volgens de tipgever zou het gaan om deze Bentley S3 Sedan, die gewoon te koop staat.49 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wat zou duurder zijn? Onderhoud van de autocollectie of het loon van het personeel?
Al kreeg ik 50 miljoen dan zou ik nog niet in Brabant willen wonen.
@ruzzz: dat heb dus met Noord-Holland
@str8six: dat heb ik met de hele Randstad
@friez: verrassend met zo’n nickname…
@str8six: laat je niet misleiden door mijn nickname ;-)
@friez: dat heb ik dus met Friesiestan.
@friez: je bent niet de enige. Absolute horror de Randstad. Brrrr.
@ruzzz: whahahaha
@ruzzz: mooi zo! Lekker wegblijven dan. houdoe!!
@jaso013: blijft de hardst groeiende economische regio lekker schoon 😉
@ruzzz: Voor liefst 50 miljoen nog niet? Ècht niet? Dat roept toch echt vragen op! Òf je kent de waarde van 50 miljoen niet, òf er is redelijk wat mis met je! Nou ben ik geen Brabander, maar ik ken ze wel en ik vind het over het algemeen heel aangename, bourgondische mensen, die van het leven kunnen genieten. Neem bijvoorbeeld Klaas Dijkhoff (= fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer). Ook ken ik er enkele steden, waar ik liever kom dan bijvoorbeeld in Amsterdam, Rotterdam, Den-Haag of Utrech!
Zou jij je simpele regeltje voorzien hebben van een leuke smiley, dan had ik het nog kunnen opvatten als humor. Nu komt het echter over als de uiting van een nare hokjesgeest!
@9000cse: *Den Haag
@ruzzz: verrekte koekert!!
@ruzzz: je weet niet wat je mist
Haha, inclusief drugs lab?
Mooier dan de Wielewaal in Rotterdam
Hier is een hele leuke verkoopvideo van, https://youtu.be/XimgqL4JO2M, of de eigen website: http://www.landgoeddewielewaal.com.
@orichy: yep, die link stond al in het vorige artikel, de video staat in dit artikel;)
Het enige beeld zit op 2:19, scheelt je de hele video en het artikel. Graag gegaan!
Bijzonder weinig foto’s voor die prijsklasse
Ik ben er eens geweest. Erg imposant voor een “huis” het kost je al een miljoen per jaar om het landgoed te onderhouden en bij te houden met de huidige staf. En dan is alles nog niets eens voor een 8.

Ow ja vroeger was de wielewaal veel groter dan nu. Er is een hoop terug gegeven. De Eindhoven AirPort is de wielewaal. Er ligt een convenant dat er nooit over het landgoed gevlogen mag worden. PSV de hertgang is ook de wielewaal. Het is groter (geweest?) dan je denkt.
Dit koopt niemand. Iedereen die het geld heeft heeft al zo’n huis. En iedere rijke Arabier, Chinees of Amerikaan die een huis wil in Nederland gaat niet in Eindhoven kopen.
@kilum: Onzin, er zijn genoeg rijke Arabieren die in regio Eindhoven moeten zijn vanwege de paardensport bijvoorbeeld. Ook Bruce Springsteen is er regelmatig en zijn dochter heeft in die regio ook een huis…
Heel goed beveiligd ook…

https://www.autoblog.nl/gallery/0_Divers/Duurste_huis_Nederland_Philips/Duurste-huis-nederland-eindhoven-005.jpg

Door die zware stalen poort kom je echt niet zomaar doorheen… Alleen een beetje jammer dat je er zo omheen kan lopen…
@moveyourmind: Dat is om belastingtechnische redenen zo.

Er kleven veel fiscale voordelen aan het hebben van een landgoed. Zo worden eventuele erfgenamen volledig (!) vrijgesteld van successierechten. Op zo’n bedrag nogal een som geld. Verder GEEN overdrachtsbelasting! GEEN OZB over de oppervlakte van het landgoed. De opstallen worden verminderd aangerekend voor WOZ (ongeveer 80% van de marktwaarde). Dan zit je nog met een vermogensrendementheffing, de OZB van de woning wordt berekend over de bestemmingswaarde en niet de waarde in het economisch verkeer. Hierdoor betaal je ook nog eens minder inkomstenbelasting over de bijtelling in box 1. Verder geen vennootschapsbelasting.

Er kleeft 1 grote maar aan dit verhaal: je landgoed moet vrij toegankelijk zijn voor bezoekers cq voetgangers. Vandaar de toegangspoort, met vrije toegang aan beide zijdes van de poort.
@madvillain: Thanks, weer wat geleerd.
@madvillain: Bedankt voor de leerrijke fiscale imput. Zulk een gunstig systeem hebben we niet in BE.
Maar dit huis met 8 schouwen, voor de kenners, je ziet er maar 5 doch zijn er 2 schouwen met een dubbel en triple kanaal aanwezig…. dat kan tellen. Monumentaal huis en beschouw het nu al maar als architecturaal erfgoed. Corrigeer me als ik fout ben maar ik heb ooit gelezen dat dit huis vanaf de 1ste steen is heropgebouwd. Al die recuperatiematerialen bij de heropbouw kosten een fortuin zijn honderden jaren oud.
Wat dan ook te zien is in de vraagprijs !
@madvillain: de Wielewaal is echter niet toegankelijk voor voetgangers. Die poort op de foto is pure decoratie en staat “binnen de hekken”. De echte poorten zijn behoorlijk substantieeler, maar liggen meer in het bos en zijn dus lastig mooi op de foto te krijgen.
@thisguy: ik ken de exacte situatie bij de Wielewaal niet, maar vaak is de vrije toegang bij een landgoed een “schijn-constructie”, puur om de voordelen te verkrijgen. Echt makkelijk kom je er niet op. Ik ken meerdere landgoeden waar dit het geval is.
Fantastische video die ze gemaakt hebben. Lijkt mij de perfecte plaats voor een luxe wellness resort, met golfbaan en hotelfunctie. Crowdfunding?
@draadloos: goed idee! Ik doe mee ;)
Voor dat geld kan je heel Almere en Lelystad opkopen..
Het landgoed beslaat ca 150 hectare en is zelfs uit te breiden naar 200 hectare. Best leuk landgoedje.
Eigenwoningforfait… wat zal dat toch pijn doen als je ziet wat voor andere auto (Bentley) je daarvan zou kunnen kopen.
Mijn oudoom heeft daar jaren op het landgoed gewerkt iig iets voor philips
Heerlijk ook die laagvliegende vliegtuigen, wat een rust
@kauwsjotel: boven dit landgoed is een no fly zone. Omdat het vliegveld eindelijk op het landgoed ligt is dit in het verleden zo afgesproken. Het land goed ligt ook naast de baan niet er voor of er achter waar vliegtuigen stijgen of landen.
@merkelino; eindhoven airport ligt echt een stukje verderop. Daar ligt nog een snelweg tussen.. dus dat beinvloedt de waarde niet.. wellicht negatief..
@super007: ja is weer zo’n typisch verkoopverhaal van makelaars. Als dan, en dus wil de huidige eigenaar alvast cashen voor het geval de nieuwe eigenaar ergens in de toekomst een stukkie grond verkoopt voor uitbreiding van het vliegveld. Als je wil speculeren, moet je wachten tot die geanticipeerde waarde ook daadwerkelijk bereikt wordt en te incasseren is… Als je eerder wil verkopen, zul je genoegen moeten nemen met de huidige waarde.
Wauw indrukwekkend huis, mooi gebouwd & details.
Dit wordt 1 van m
Het moest zijn, dat wordt 1 van m’n nieuwe optrekjes . . .
Dan vragen ze zo’n bedrag, en dan kan je bij het zien van het vastgoed maar een ding denken: de bulldozer er over. Wat op zich wel past, want het is uiteindelijk autoblog.
Eindhoven airport zal bij uitbereiding echt never nooit landgoed de Wielewaal bereiken. Ligt onder meer een golfbaan, een hotel, het flightforum en een snelweg tussen. Voor de A2/N2 zullen ze echt niet zomaar even verleggen.
@thisguy: hoewel ik moet toegeven dat ik de situatie niet ken, woon ik zelf vlakbij schiphol en daar loopt toch het een en ander aan snelweg tussen de banen. Nog een paar jaar gezik over uitbreising vliegveld Lelystad en je weet nooit hoe een koe een haas vangt..
@kle500: die kant op yitbereiden zou betekenen dichter naar het centrum van Eindhoven. Andere kant op is grotendeels “lege” weilanden. Zou niet de logische keuze zijn om aan de kant van de Wielewaal nog te willen uitbereiden.
Moet ik eerlijk zijn ?
Ik heb wel eens mooiere huizen met dito grond gezien. Voor om en nabij de 3 miljoen.
Met andere woorden:
– In nog geen 50 miljoen jaar.
50 miljoen is niet te veel voor dit landgoed. Probeer elders in het land een ter grote van 150 ha tot 200 ha te kopen met zo’n beschermingsconstructie. Succes als je dat bij de randstad lukt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).